De beste tips

Vlooien bestrijden

#1. Drijfkaarsjes in verdund afwasmiddel

Zet s 'avonds een diep bord water met een beetje afwasmiddel er in. Zet er brandende drijfkaarsjesin. De vlooien komen in het donker naar het licht,door het afwasmiddel kunnen ze niet meer weg springen en verdrinken.

Vlooien bestrijden

#2. Huisdier inspuiten met water en appelazijn mengsel

Een sprayflacon vullen met gekookt (en afgekoeld!) water + een scheut biologische appelazijn en een aantal druppels Neem-olie. Goed schudden en dagelijks de hond en/of kat hiermee licht insprayen en even in de vacht masseren...veilig, milieuvriendelijk en goedkoop!

Of gewoon... Anti vlooien spray =)

Vlooien bestrijden

#3. Vlooivrij met azijn

Nadat we alles hadden geprobeerd (tot spuiten bij de dierenarts aan toe) heb ik na een tip mijn hond ingesmeerd met gekookte (afgekoelde) azijn. Het stinkt als een os maar werkt als een trein! Een paar uurtjes in laten trekken, daarna met shampoo wassen en afspoelen met lauw water. Vlovrij! Je hond niet te vaak wassen i.v.m. het vetlaagje in zijn vacht. Geen dure Frontline enzo meer nodig!

Bekijk 29 andere tips

De nieuwste tips

Vlooien bestrijden

Beahpar en advantage

Het is niet goedkoop maar effectief bepeahr spray gebruiken met name de randen van u huis goed inspuiten de larve van de vloo kruipen naar de randen waar de eitjes zich ontpoppen tot vlo dus het voornaamste is met name alle randen in u huis als eerst td doen zoals ook de gordijnen de rest lekker leeg spuiten door het gehele huis maar de randen zijn van het grootse belang verder u dier behandelen met advantage en ik zelf doe het ook om de 3 maanden preventief uit voor zorg ,her gebeurde in mijn nieuwe woning in 2017 en heb tot heden 2024 in dit huis geen vloo meer gezien en gevoeld en de diertjes ook niet.kammetje met sop kan natuurlijk ook maar mijn eerste tip geeft de ultieme garantie op een vloo vrij bestaan.

Vlooien bestrijden

Zout, azijn, stofzuigen, uitkloppen en wassen

Niet met zout de vacht ( vanwege wondjes) maar wel de manden, tapijten dan even laten zitten en uitkloppen daarna. Vloerbedekking ook op strooien, laten zitten ff en dan opzuigen. Dweilen met scheutje azijn. Gewoon op laten drogen de geur trekt vanzelf weg.

Manden, dekentjes, kleine vloerkleden wassen met azijn ( geen wasmiddel) liefst op 60 graden. Hond iedere dag kammen met metalen vlooien/luizen kam en iedere dag stofzuigen. Ook onder bed en bank een keer goed zuigen. Hond met azijn wassen:  liefst in bad of baby badje. De vlooien die naar het hoofd vluchten met de hand of de kam er af halen en laten verzuipen. Pas wel op met de ogen. 

Azijn op een watje met water verzacht ook nog eens de jeuk als je dept op de vlooien beten. 

Pippets ( 2 verschillende merken), karnemelk en knoflooksaus werken niet bij mij. In karnemelk zich overigens maar weinig lactose dus is veilig voor de hond met mate. Echte knoflook durfde ik niet te geven dus gaf ik i.p.v. een thee lepeltje knoflooksaus. 

Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden met vlooien kam en Dreft (afwasmiddel)

Het is heel simpel, kam de hond of kat (bij konijnen of andere dieren werkt dit niet)elke dag twee keer met een vlooien kam en verwijder daarmee de vlooien,zodra je een vlooi hebt duw dan de kam in de Dreft .Vlooien zijn dood en je huisdier heeft minder vlooien

Nog 29 andere tips

Vlooien bestrijden

Afwasmiddel

Als u hond toch toe is aan een flinke wasbeurt en u wilt gelijk de vlooien weg wassen en geen dure middelen gebruiken neem gewoone afwas middel en ze zitten dan dood in de vacht van uw hond even afspoelen en flink erbij schrobben en de vlooien zijn weg!!
Vlooien bestrijden

Karnemelk

Geef uw hond elke ochtend een beker karnemelk te drinken, hij vindt het heerlijk, maar zijn huid is niet meer aantrekkelijk voor de vlooien. Echt het helpt, ik doe het nu een half jaar en de vlooienallergie van mijn hond is over, geen vlo meer te bekennen.
Vlooien bestrijden

Was met afwasmiddel

Was uw hond met afwasmiddel, en ze gaan allemaal dood!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Vlooien bestrijden

Head & Shoulders shampoo

Heeft uw hond vlooien dan wassen met Head and Shoulders....weg vlooien
Vlooien bestrijden

Elektrische vliegenmepper

Jullie kennen allemaal de elektrische vliegenmeppers! Heb je last van vlooien? Doe 's avonds eens het licht uit, leg de elektrische vliegenmepper plat op de grond. Maak langzaam vegende bewegingen met de mepper en houdt de knop ingedrukt. De vlooien lichten op indien ze tegen de vliegenmepper springen. Je zult verbaasd zijn over het resultaat. De vliegenmepper is tevens een prima vlooiendoder. De mepper uiteraard niet op je kat of hond gebruiken.
Vlooien bestrijden

Tapijt borstelen met azijnwater voor vlooien eitjes

Met voorgaande tips ben je wel de vlooien in je tapijt kwijt, maar niet de eitjes. Die verwijder je door je tapijt met een borstel of doek en azijnwater te behandelen. De kapseltjes van de vlooieneieren lossen op door het zuur van de azijn.
Vlooien bestrijden

Voer honden en katten geen knoflook!

Knoflook in welke vorm dan ook, is giftig voor honden en katten. Het bevat de stoffen sulfoxide en disulfide, die de rode bloedcellen beschadigen.
Vlooien bestrijden

Nat paarden stro

Het ruikt wel een beetje, maar nat paarde stro helpt absoluut tegen vlooien. Vraag een manege in uw buurt of u wat paardestro (mest) mee mag nemen en wrijf u hond/kat er mee in. Of vraag of u hond een uurtje in een lege paardebox mag. Een paard is het enige harige dier wat geen vlooien krijgt door de urine die hij uitscheidt.
Vlooien bestrijden

Water mengen met azijn

Heeft jou huisdier, of jijzelf, een vlooienbeet? Water gemengd met azijn, op een watje doen en deppen op de beet. De jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon!
Vlooien bestrijden

Varenbladeren onder kussen

Varenbladeren onder kussen van honden of kattenmand helpt tegen vlooien. Ze hebben er een grote hekel aan. Ook voor in de auto heel makkelijk.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Vlooien bestrijden

Zout in de vacht strooien

Als je hond/kat last heeft van vlooien, strooi dan zout in de vacht en de eitjes drogen uit! Binnen een paar dagen ben je af van de vlooien en eitjes! Natuurlijk nog wel een paar weken blijven herhalen om er zeker van te zijn dat alle vlooien dood zijn. Strooi ook zout op tapijten en in de manden. Azijn en kokosolie werken hierbij ook uitstekend.
Vlooien bestrijden

Vlooien in vasttapijt: water met olie

Heb je last van vlooien in uw vasttapijt. Neem een diep bord en giet er water en olie in (olijf of eenderwelke soort) Plaats dit op de grond met een lamp erbovenop. De vlooien springen in het bord en verdrinken. Ze worden aangetrokken door de glans. Weg vlooien. Dirk
Vlooien bestrijden

Vlooienband in de stofzuigerzak

Wanneer u 10 cm. vlooienband in de stofzuigerzak doet, krijgen deze vlooien geen kans meer na het zuigen van de vloerbedekking. Het nog nieuwe restand vlooienband in een stevige plastic zak luchtdicht bewaren, voor de volgende keer dat u het nodig hebt.
Vlooien bestrijden

Badje met groene zeep

Als je merkt dat je huisdier vlooien heeft. Doe hem in badje met groene zeep. Hier gaan ze gelijk van dood. wel het huisdiertje goed na wassen met water. Natuurlijk kunt u hier mee ook je vloer schrobben. Zodat ze daar ook dood gaan. De eitjes worden niet gedood.
Vlooien bestrijden

Mijn ervaring met hondenvlooien

Hoi, ik heb 2 honden en 1 logéé.. nou hebben ze al een tijdje vlooien en heb ik er alles aan proberen te doen.. de duurste spullen in huis alles ingespoten ze ontwormt + puppetjes gegeven, nu dragen ze een vlooienband. Ik heb dit uiteraard bij de dierenwinkel gekocht. We kammen ze elke dag met dreft, hierdoor gaan de vlooien dood. Maar ze blijven komen. Was werkte was de volgende tip: Je kan de hond insmeren met gekookte (afgekoelde) azijn. Een paar uurtjes in laten trekken, daarna met shampoo wassen en afspoelen met lauw water. Je hond niet te vaak wassen i.v.m. het vetlaagje in zijn vacht. Je moet ook zeker ervoor zorgen dat de omgeving vlo vrij wordt!
Vlooien bestrijden

Motteballen

Iedereen die huisdieren heeft weet wat honden en katten vlooien zijn en hoe vervelend deze zijn wanneer men vloerbedekking heeft. Je krijgt ze niet weg. Dacht ik ook! Ik heb een zeer handige tip. Motteballen ze hebben een hekel hier aan, verpulver de ballen en strooi dit langs de randen van de vloerbedekking of leg een aantal onder, het ruikt wel maar bent wel van de vlooien verlost. Ook als je met vakantie gaat leg door hele huis hier en daar motteballen (kamferbol) neer en u zult geen last hebben dat de vlooien u op de benen springen wanneer u weer thuis komt. Geregeld stofzuigen en een aantal in de stofzuigerzak doen helpt echt.
Vlooien bestrijden

Knoflooksaus

Geef de hond en kat af en toe een beetje knoflooksaus en de vlooien gaan weg en de vacht wordt er zacht en glanzend door.
Vlooien bestrijden

Voer geen knoflook!

Er staan diverse tips hier om je kat knoflook te geven. Niet doen, is puur vergif, zoals alle familie van de ui. Ik kam mijn katten met een vlooienkam en bakje met sopwater bij de hand, waarin de vlooien meteen verzuipen. En twee keer per jaar (in de rui) onder de kraan (zonder shampoos). Zijn ze meteen van veel loszittende haren af.
Vlooien bestrijden

Knoflook is giftig voor honden

hier wordt vaker gesuggereerd wat knoflook aan de hond te voeren. Echter! Knoflook is al in kleine hoeveelheden zeer giftig voor honden, ze kunnen er aan de diarree van raken, misselijk van worden en van een aardige hoeveelheid zelfs overlijden. Bij grote honden kan er best een kwart teentje knoflook in zonder problemen, maar bij een chiwawa kan dit al fataal zijn! Zet a.u.b. een waarschuwing op uw website om dierenleed te voorkomen. Dankuwel! Bronnen: https://www.dierenkliniekveenendaal.nl/knoflook-ui-giftig-hond-kat https://www.puppyplaats.nl/giftigvoorhondenpagina/50/Knoflook-giftig-voor-honden.html
Vlooien bestrijden

Vlooien verdrinken

Als je geen vlooienmiddel wilt gebruiken kun je de kat of hond ook in het water zetten. Kop boven water houden. Na verloop van tijd zie je de vlooien naar de kop kruipen. Dan heel even het kopje onderduwen.De vlooien verdrinken. Bij mijn jonge kittens (die ik dus liever geen chemisch spul geef)heeft dit perfect gewerkt.Let op! eitjes worden zo niet vernietigd,dus als je er erg last van hebt zou ik gewoon een goed vlooienmiddel gebruiken.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Vlooien bestrijden

Roter Knoflox Drgees

Geef je honden en katten elke dag een knoflookdragee(roter)en je huisdieren hebben geen last van vlooien. Vlooien houden niet van knoflook en die zit wel in het bloed van je huisdier dit ruikt de vlooi maar wij niet. Goedkoper dan vlooienspul van de dierenarts en werkt perfect gebruik het zelf al jaren.
Vlooien bestrijden

Hond kammen met luizenkam

Om vlooien weg te krijgen moet je de hond goed kammen met een luizen kam en dan met de kam in het afwasmiddel ..........en weg vlooien
Vlooien bestrijden

Antivlooien pupetjes

bij de dierenwinkel of bij Bol.com heb je antivlooien pipetjes en dan gaan de vlooien weg maar die pipetjes moet je ook om de zoveel maanden geven om ze tegen te houden het werkt echt mijn kat heeft al een jaar geen vlooien meer gehad

Vlooien bestrijden

Wassen met verdunde dreft

Als u een hond heeft met vlooien wil het wel eens helpen om hem met verdunde dreft te wassen, maximaal 1 keer per 3 maanden. Het is overigens altijd aan te raden om hondenshampoo te verdunnen, goedkoper-gemakkelijker en beter uit te spoelen
Vlooien bestrijden

Tabletje biergist

Geef de hond 2 maal per dag een tabletje biergist of een teentje knoflook, en weg zijn de vlooien.
Vlooien bestrijden

Soda ( zout schoonmaak) op de bank, mat en bij dweilen

Veel vlooien (ei en kleintjes) leven bij randen en in onder matten en bank zelfs. Met zout leven ze niet meer, kunnen ze niet tegen. Helaas wij veel last. Alles bij elkaar wat minder maken, vloer, honden zelf. Matten soda in, borstelen en uurtje later uitklappen. Dweilen (nat) liever tijd niet (hebben de vlooien geen water te drinken). Anders met soda erbij.
Vlooien bestrijden

Verse knoflook

Geef je hond iedere dag een stukje verse knoflook door zijn eten en er wil geen vlo meer bij hem komen.
Vlooien bestrijden

Seresto vlooien en tekenband

Seresto vlooien en tekenband werkt perfect tegen vlooien èn teken, maar het beschermd tevens de omgeving (waar de honden vaak liggen) tegen een vlooienplaag. Deze banden werken ongeveer 8 maanden en zijn daarmee een stuk goedkoper dan pipetten. 

Vlooien bestrijden

Eindeloos Stofzuigen

Ik heb ooit vlooien gehad en wat hielp was eindeloos stofzuigen. Het tapijt, de banken en stoelen, de gordijnen. Stofzuigen stofzuigen stofzuigen.  Vergeet dit niet na het ontvlooien van je dier, anders kom je er niet vanaf.