De beste tips

Muizen verjagen

#1. Muizen verjagen met Eucalyptus

Om muizen te verdrijven of te bestrijden kunt u het volgende gebruiken:
Een paar druppels Eucalyptus olie (niet op alcohol basis) in water doen. Het potje ergens neer zetten waar je muizen hebt en de muizen blijven zeker 2 tot 3 maanden weg.

Ze worden namelijk misselijk van de geur en blijven weg. Wel eens in de 2 of 3 maanden het potje met water en Eucalyptus olie verversen. Dit werkt zeer goed als je muizen wilt bestrijden of verjagen.

Muizen verjagen

#2. Muizen komen op pindakaas af

Last van muizen in huis. Smeer op de kop van een lucifer pindakaas. Ze komen op de pindakaas af en eten meteen ook van de zwavel. Gegarandeerd succes.

Oma: Gelukkig zijn er ook diervriendelijkere tips en oplossingen in plaats van deze. Doe bijvoorbeeld deze pindakaas in een Diervriendelijke muizenval

Muizen verjagen

#3. Munt-olie om muizen weg te jagen

Om muizen op een zeer natuur vriendelijke manier te laten verdwijnen, gebruik je munt-olie (olie met water vermengen in een oliegeur houder, steek vervolgens een waxinelichtje aan en de geur zal zich verspreiden.) Muizen hebben een hekel aan de geur van munt en verlaten zeer spoedig hun onderkomen.

Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Muizen verjagen

Muizen plaag oplossing

Zoek eerst naar de oorzaak waar de muizen vandaan komen, bijvoorbeeld een kelder of meerkast, zijn daar gaten, de kleinste kunt het ze doorheen! Dicht de gaten en plaats muizenvallen, diervriendelijk kan, maar muizen zijn slim, misschien dmv een emmer en een trapje, gebruik pindakaas als lokvoer. 

Muizen verjagen

Druppeltje bleek.....

Ik had ergens gelezen dat je met een paar druppels bleek ook muizen overlast kon bestrijden....

Ik dacht , niet geschoten  hé....en dus hier en daar een schoteltje met wat druppels erop geplaatst..

Binnen 2 dagen....geen muis meer gezien., geen keutels of sporen meer te bekennen..

Werkt gewoon.....👌

Muizen verjagen

Muizen verjagen met theezakjes

Sinds ik munt thee zakjes al maanden neerleg waar altijd je muizen hoorde of zag bijv in de keuken naast het gasfornuis of achter de kachel, sindsdien geen enkele muis gexien of gehoord, dus het helpt😀muizen kunnen echt niet tegen die geuren van mint thee, ik heb geen kat woon in een oudhuis had veel last sinds ik munttheezakjes ge ruik maak ze eerst nat wat uitknijpen en leg het neer naast het fornuis stuk of 6,bij de kachel idem dus gewoon een nat tjeezakje en ik doe dat omde week of 2👍

Nog 10 andere tips

Muizen verjagen

Muizen verjagen met kalk en bloemsuiker

Als je muizen hebt gebruik dan een potje met de helft kalk en de andere helft bloemsuiker (goed mengen)en dan er naast een potje water. Zorg er wel voor dat er geen andere dieren aankunnen.
Muizen verjagen

Diervriendelijke muizenvallen

Last van muizen ? Gebruik diervriendelijke muizenvallen, waarbij het deurtje achter de muis dichtklapt en gebruik bij voorkeur chocolade als lokaas. Laat de muis op minimum 1 km van je woonplaats vrij.

Muizen verjagen

Zelf muizenval maken

Maak zelf een val! Gebruik een grote doos, die bevestigd is aan een touwtje. Zorg ervoor dat de doos een stukje boven de grond zweeft, door het touwtje over een klink of dergelijke te halen. Onder de doos leg je sterk ruikende kaas. Creëer een geurspoor vanaf het holletje van de muis richting jou val, dit werkt zeer effectief! Wanneer de muis in de val zit, schuif je een hard stuk karton of plastic eronder en draai je de doos om. Zet de muis minstens 100m van je huis terug buiten.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Muizen verjagen

Muizen in voorraadkast

Last van muizen in voorraadkast? Uw weet niet hoe ze er in komen? Ik heb diverse soorten plastic bakken (met afsluitbaar deksel) gekocht en alle doorknaagbare artikelen in de dozen opgeborgen. Niet goedkoop, wel zo snel met kast poetsen, opruimen ed. Eventueel met zgn. white-board stift inhoud vermelden. Ik heb sinds twee winters geen een muis meer gezien, gehoord of gevangen! Succes gegarandeerd.
Muizen verjagen

Muisvriendelijke val met pindakaas

Muizen zijn gek op brood, spek, pindakaas en geraspte kaas. Spek en kaas stinken snel, dus die zou ik niet als lokkertje gebruiken, voor je eigen gemak.

Een diervriendelijke val met pindakaas werkt heel goed. Als je weet waar de muis altijd zit, probeer hem te betrappen en leg v.t.v. een laars neer, met het gat richting de muizenkamer. Hij zal van je schrikken en in de laars schieten. Hier kan je dan iets bovenop leggen en de laars naar buiten dragen. (Het liefste natuurlijk een plastic regenlaars en geen dure, i.v.m. angstplasjes) 

 Wees erop voorbereid dat als je hem buiten loslaat, hij weer naar binnen zal lopen, dus rij even met de auto een eindje verder. Let er ook op dat muizen kunnen springen, tot een meter hoog. Dus alleen in de laars gaat niet werken en ook niet 'thuis even kijken' of hij er echt goed inzat. Hiervoor kan je een plexiglas stuk gebruiken, als 'deksel' op de laars, of je zal hem horen springen tegen de bovenkant. Onderschat ook de kracht niet om dat deksel weg te duwen, leg er iets bovenop of houdt het vast.

Muizen verjagen

Muis vangen met emmer

Je kunt zelf een muizenval maken met een emmer. Je moet dan zorgen dat je een kantelmechanisme maakt van de deksel.

Dat kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door een karton rond te knippen en deze tussen twee ijzerdraadjes boven op de emmer vast te maken, zodat deze kantelt als er een muis oploopt.

Maak een latje als loopplank vanaf de grond naar de bovenkant en doe dan wat lokvoer op de plaat die kan kantelen. De muis valt dan in de emmer en kan er niet meer uit. Vervolgens kun je de muis (ver weg) buiten zetten.

Muizen verjagen

Diervriendelijke val, geluid of een kat

Muizen zijn goed te verdrijven door het gebruiken van vele vallen. Het liefst diervriendelijke vallen, dan ken je de muizen op een andere plek weer uitzetten. Muizen zijn makkelijk te vangen in vallen. Muizen verdrijven door geluid kan ook, met zo'n hypersonisch ding, maar dat kost ook weer energie en werkt niet altijd en/of ook weer voor andere dieren. Een kat blijft natuurlijk altijd de beste oplossingen.
Muizen verjagen

Muizen vangen met pindakaas

Hoe vang je muizen het beste? Kaas hoeven ze echt niet, maar pindakaas zijn ze verzot op. Even in een valletje smeren en even wachten. Succes verzekerd.
Muizen verjagen

Muis vangen met de hand

Als je een muis ziet lopen dan kun je deze ook zonder val vangen: gewoon met de hand! Pak een lange stok/hockeystick/paraplu en de bovenkant van een gezelschapsspelletjes doos. Jaag de muis op waar deze zich verstopt heeft aan de ene kant, en sta klaar met de doos aan de andere kant. Als de muis wegrent doe je snel de doos eroverheen. Je kunt daarna een paar A4-tjes onder de doos schuiven en deze optillen en buiten zetten. Niet iedereen zal dit durven :)

Muizen verjagen

Uitroken of knoflookpoeder

Om muizen de verdelgen buiten uw huis bv schuur of duiventil, gewoon de boel uitroken. Muizen kunnen niet tegen vuur en rook en verlaten het gebied onmiddellijk. Heb je last van muizen in uw woning, strooi in de hoeken knoflook poeder. Muizen haten knoflook geur.