Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Om muizen te verdrijven kunt u het volgende gebruiken. een paar dubbels Eucalyptus olie (niet op alcohol basis)in water doen. Het potje ergens neer zetten waar je muizen hebt en de muizen blijven zeker 2 tot 3 mnd weg. Ze worden namelijk misselijk van de geur en blijven weg. Wel eens in de 2 of 3mnd het potje met water en Eucalyptus olie verversen. het werkt echt.

Aramata
14 3


Last van muizen in huis. Smeer op de kop van een lucifer pindakaas. Ze komen op de pindakaas af en eten meteen ook van de zwavel. Gegarandeerd succes

Yvonne
8 4


Om muizen op een zeer natuur vriendelijke manier te laten verdwijnen, gebruik je munt-olie (olie met water vermengen in een oliegeur houder, steek vervolgens een waxinelichtje aan en de geur zal zich verspreiden.) Muizen hebben een hekel aan de geur van munt en verlaten zeer spoedig hun onderkomen.

3 2


Last van muizen ? Gebruik diervriendelijke muizenvallen, waarbij het deurtje achter de muis dichtklapt en gebruik bij voorkeur chocolade als lokaas. Laat de muis op minimum 1 km van je woonplaats vrij.

Carlo Swinnens
1 0


Als je muizen hebt gebruik dan een potje met de helft kalk en de andere helft bloemsuiker (goed mengen)en dan er naast een potje water. Zorg er wel voor dat er geen andere dieren aankunnen.

Bertrand Neyt
1 2


Last van muizen in voorraadkast? Uw weet niet hoe ze er in komen? Ik heb diverse soorten plastic bakken (met afsluitbaar deksel) gekocht en alle doorknaagbare artikelen in de dozen opgeborgen. Niet goedkoop, wel zo snel met kast poetsen, opruimen ed. Eventueel met zgn. white-board stift inhoud vermelden. Ik heb sinds twee winters geen een muis meer gezien, gehoord of gevangen! Succes gegarandeerd.

Anja
0 0


Hoe vang je muizen het beste? Kaas hoeven ze echt niet, maar pindakaas zijn ze verzot op. Even in een valletje smeren en even wachten. Succes verzekerd.

Cissie
0 0


Muizen zijn gek op brood, spek, pindakaas en geraspte kaas. Spek en kaas stinken snel, dus die zou ik niet als lokkertje gebruiken, voor je eigen gemak. Een diervriendelijke val met pindakaas werkt heel goed. Als je weet waar de muis altijd zit, probeer hem te betrappen en leg v.t.v. een laars neer, met het gat richting de muizenkamer. Hij zal van je schrikken en in de laars schieten. Hier kan je dan iets bovenop leggen en de laars naar buiten dragen. (Het liefste natuurlijk een plastic regenlaars en geen dure, i.v.m. angstplasjes) Wees erop voorbereid dat als je hem buiten loslaat, hij weer naar binnen zal lopen, dus rij even met de auto een eindje verder. Let er ook op dat muizen kunnen springen, tot een meter hoog. Dus alleen in de laars gaat niet werken en ook niet 'thuis even kijken' of hij er echt goed inzat. Hiervoor kan je een plexiglas stuk gebruiken, als 'deksel' op de laars, of je zal hem horen springen tegen de bovenkant. Onderschat ook de kracht niet om dat deksel weg te duwen, leg er iets bovenop of houdt het vast.

0 0


Maak zelf een val! Gebruik een grote doos, die bevestigd is aan een touwtje. Zorg ervoor dat de doos een stukje boven de grond zweeft, door het touwtje over een klink of dergelijke te halen. Onder de doos leg je sterk ruikende kaas. Creëer een geurspoor vanaf het holletje van de muis richting jou val, dit werkt zeer effectief! Wanneer de muis in de val zit, schuif je een hard stuk karton of plastic eronder en draai je de doos om. Zet de muis minstens 100m van je huis terug buiten.

Hanneee
0 0