De beste tips

Ratten verjagen

#1. Zwarte peper verjaagt muizen en ratten

Om van muizen en ratten af te raken : Strooi zwarte peper op de plaatsen waar ze komen. Ze gaan er zo vandoor.
Ratten verjagen

#2. Het verjagen van Ratten met Azijn

Eén van de bekendste plaagdieren is de Rat. Sinds het begin van de menselijke geschiedenis zijn ratten aangetrokken geweest tot mensen en leven ze naast elkaar. Ratten houden min of meer van dezelfde dingen als mensen. Ze houden van beschutting in een niet te warme of te koude omgeving en ze zijn gek op calorierijke voeding. Als je eenmaal een rattenplaag hebt, is het heel moeilijk om deze te bestrijden. Voorkomen is veel verstandiger.

Je kunt een rattenplaag op een goedkope milieuvriendelijke manier voorkomen of verjagen door witte azijn te gebruiken.

Ratten hebben namelijk een hekel aan de geur van azijn en dan met name witte azijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de azijn niet te snel vervliegt. De geur moet zo lang mogelijk aanwezig blijven om ratten weg te houden.

Wattenbolletjes gedrenkt in witte azijn

Een eenvoudige en flexibele manier om de geur van azijn goed op peil te houden, is om wattenbolletjes in witte azijn te drenken. Je kunt de wattenbolletjes vervolgens op de plekken neerleggen waarvan je weet dat ratten er je huis binnen kunnen komen of waarvan je weet dat ze er vaak zitten. Je moet er wel voor zorgen om de wattenbolletjes op tijd te vervangen. Als je dit niet doet, zal de azijngeur vervliegen en komen de ratten snel terug.

Kopjes met witte azijn neerzetten

Je kunt ook kopjes met witte azijn op strategische punten neerzetten. Je hebt dan meer azijn nodig, maar de geur blijft ook langer hangen. Met kopjes ben je iets minder flexibel en zeker in goed geventileerde ruimtes zul je elke week de kopjes moeten bijvullen. Combineren met wattenbolletjes is ook een goede optie.

Maak een eigen spray met witte azijn

Om de azijngeur ook op moeilijk te bereiken plekjes te krijgen, kun je een spray gebruiken die je zelf maakt. Meng in een spray flesje 50% water met 50% witte azijn en je hebt een extra wapen in je arsenaal. Om de spray nog beter te laten werken, kun je een schepje zout toevoegen. De spray gebruik je op plekken waar je bijvoorbeeld keutels of urine vindt. Twee vliegen in 1 klap: je kunt met de spray meteen de boel goed schoonmaken en je verspreidt een krachtige azijngeur.

Voeg witte azijn toe aan je schoonmaakmiddelen

In het verlengde van voorgaande, kun je witte azijn toevoegen aan je bestaande schoonmaakmiddelen, bijvoorbeeld desinfecterende spray. Je moet er wel rekening mee houden dat de azijngeur niet zo sterk is, maar het helpt zeker om ratten weg te houden. Daarnaast heeft azijn een extra desinfecterende werking en dat kan nooit kwaad.

Giet witte azijn in rattennesten

Als je een rattennest ontdekt hebt, kun je agressief ten strijde gaan en een flinke scheut witte azijn direct in het nest gieten. Je kunt beter niet meteen het nest weghalen. Dan is de kans groot dat de ratten gewoon een nieuw nest bouwen. Als het nest een paar dagen doordrenkt met azijn is geweest, kun je het weghalen. De azijngeur blijft dan lang genoeg hangen om te voorkomen dat de ratten weer een nieuw nest bouwen. Ratten maken ook tunnels waar ze in leven en waar ze zich door bewegen. Als je die tunnels ziet, giet daar dan ook witte azijn in. Je kunt er ook een paar liter water in gieten om de ratten weg te spoelen. Let er wel op dat je dit niet ergens doet waar het water weer terug je huis in kan lopen. Voor je het weet heb je ook nog eens waterschade.

Ratten verjagen

#3. Ratten bestrijden met zwarte peper

Toen ik probeerde ratten weg te houden, ontdekte ik dat zwarte peper een handig hulpmiddel is.

Het blijkt dat ratten niet blij worden van zwarte peper. Dus begon ik zwarte peper te strooien op de plekken waar die knaagdieren me tot last waren.

Ze vonden het duidelijk niet fijn en weg waren ze!