Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Melkglas schoonmaken

Hoe maak je mat melkglas ramen schoon?

Melkglas heeft vele namen: satijn glas, mat glas, acide glas en etsglas. En je kunt het noemen zoals je wil, maar schoonmaken moet je het sowieso! Met de tips op deze pagina gaat dat helemaal goed komen.

Sopje van schoonmaakazijn

Na verloop van tijd komen hier vlekken en krasjes op. Het glas wordt op deze plekken doorzichtig. Eens in de zoveel tijd maak ik deze plekken schoon met een warm sopje van schoonmaakazijn. Na goed droogwrijven met een zachte doek wordt het glas weer helemaal wit zoals melkglas hoort te zijn. Bij hardnekkige vlekken gebruik ik hiervoor ook wel spiritus.

Merle
Tip #4681


Een goed doekje voor mijn melkglazen

Mijn melk glazen gebruik ik bijna iedere dag. Om ze goed schoon te krijgen vindt ik dan ook zeer belangrijk. Ik doe dit door middel van een microvezel doekje. Deze doekjes zijn erg fijn om te gebruiken. Op die manier worden de glazen vaak wel schoon. Soms heb ik een glas te lang laten staan, dan gebruik ik spitrus. Dit maakt alles brand schoon.

Anoniem
Tip #21029


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen