Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Telefoon in water

Wat moet je doen als je telefoon in het water is gevallen?

Het komt natuurlijk voor dat telefoons in een plas water of in de WC pot belanden. Dit kun je doen om te voorkomen dat er blijvende schade ontstaat. Zorg dat je er snel bij bent:

Natte telefoon in rijst leggen

Twee weken in bakje met ongekookte rijst leggen

Tip #7887


De telefoon is nat geworden

Een telefoon kan spat waterdicht zijn, maar bijna geen enkele telefoon is helemaal waterdicht. De tip die ik een keer gelezen heb is de telefoon in rijst leggen. Gelukkig heeft dit wel eens bij mij geholpen. Ik laat mijn telefoon dan 1 tot 2 dagen in de rijst liggen. De rijst neemt al het water op. Uiteindelijk is de telefoon dan helemaal droog en doet hij het weer. Ik hoef dan geen nieuwe telefoon te gaan kopen gelukkig.

Mobiel
Tip #21052


Telefoon uit elkaar halen na in het water gevallen

Op het moment dat je telefoon in het water is gevallen, is het natuurlijk belangrijk om deze zo snel mogelijk te redden. Na de telefoon uit het water te halen, is het mogelijk om deze droog te maken met een handdoek. Echter is dit meestal niet voldoende. Hierom is het verstandig om zo snel mogelijk de batterij, de SIM-kaart en de SD-kaart uit je telefoon te halen. Hierdoor is het mogelijk om de rest te laten drogen. Hierdoor is de kans een stuk groter dat je telefoon het ook weer kan gaan doen.

Maar
Tip #21155


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen