De beste tips

Vocht in horloge

#1. Rijst onttrekt vocht uit horloge

Heb je misschien gedoucht of gezwommen met je horloge? Je ziet waarschijnlijk allemaal vocht plekjes of misschien wel druppels. Leg het horloge in een bak met rijst met de WIJZERPLAAT NAAR BENEDEN IN HET BAKJE! dit is heel belangrijk. 
Laat je horloge er zeker een paar dagen in zitten!

Vocht in horloge

#2. Horloge in bak met rijst

Het klinkt misschien een beetje raar om te doen, maar als er wat vocht in mijn horloge terecht komt, doe ik deze altijd in een bak met rijst. Door een horloge in de badkamer te leggen of door de regen te lopen, komt hier vaak wat vocht in. Door je horloge in een bak met rijst te leggen, is het mogelijk om dit water er weer uit te trekken.
Vocht in horloge

#3. Vocht in horloge weghalen met een föhn

Op het moment dat je last hebt van vocht in je horloge, kan dit lastig zijn om weg te krijgen. Vocht in een horloge kan namelijk meerdere oorzaken hebben. Dit kan verschillen van mist tot regen. Ook kan het horloge in water zijn gevallen. Het is in de meeste gevallen handig om het vocht weg te halen. Dit kun je dan ook het beste doen met een föhn. Door het deksel van het horloge af te halen, is het mogelijk om vanaf een afstandje met de föhn erin te blazen. Vervolgens kun je het horloge laten drogen op de verwarming. Door vervolgens het deksel er weer op te doen, is het mogelijk om het horloge weer helemaal goed te laten werken.