Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Toetsenbord schoonmaken

Hoe kun je een toetsenbord reinigen?

Met al dat kantoorwerk (of thuiswerk) komt het regelmatig voor dat je even een broodje achter je scherm oppeuzelt. Dat gaat een tijdje goed, maar op een gegeven moment merk je dat er kruimels onder de toetsen komen. Ook hoopt stof zich op tussen de toetsen. Het wordt dan hoog tijd om het toetsenbord eens even goed te reinigen. Op Oma Weet Raad vind je 11 tips om een toetsenbord van een laptop of desktop schoon te maken.

Wattenstaafje met ammonia

Het toetsenbord krijg je schoon met een wattenstok met een vleugje ammonia.

Kim
Tip #3072


Schoon toetsenbord met keukendoekjes van Muscle

We hebben allemaal wel eens last van een toetsenbord dat er niet meer uitziet. Koffie en vingervet, stof...noem maar op! Hoe krijg je dat snel en veilig weg? Ik heb laatst een keukendoekje van Muscle gebruikt. Vochtig genoeg om vlekken op te lossen, sterk genoeg om vet en aanslag los te maken, en vouwbaar genoeg om tussen de toesten door te sturen... Maar hier het handige van de zaak! Het is vrijwel direct droog en plakt niet als je klaar bent! Je keyboard ziet eruit als nieuw!

Adriano B. Destilo
Tip #1065


Stofzuigen van toetsenbord

Voor het schoonmaken van een toetsenbord haal ik altijd de toetsen eruit (met een klein schroevendraaiertje). Daarna stop ik ze in een wasnetje en gaan ze in de wasmachine bij de gewone was en daarna ook nog eens in de droger. Je "lege" toetsenbord stofzuig je verder schoon, toetsen terugplaatsen en je hebt een nieuw toetsenbord!

Dante
Tip #1066


Poets je toetsenbord met een tandenborstel

Het toetsenbord schoonmaken met een tandenbortsel. Al het stof en vuil gaat er uit.

Yolanda
Tip #1067


Toetsenbord schoonmaken met microdoekje

Pak een microdoekje en maak het gewoon vochtig onder de kraan en ga dan je toetsenbord schoonmaken werkt perfect, maar eerst met de stofzuiger eroverheen.

Maroesjka
Tip #2595


Plakband verwijdert stof tussen toetsenbord

Neem een stukje dubbelzijdig plakband en vouw het om een kartonnetje. Ga met het kartonnetje tussen de naden van het toetsenbord langs, zo haal je de kleine stofjes weg waar je met stofdoek niet bij kunt. Pak na een tijdje wel weer een nieuw stukje plakband!

Sanne
Tip #3063


Gebruik post-it voor een schoon toetsenbord

Deze tip is voor de Laptops. Last van stof en kruimeltjes in uw toetsenbord? Vouw de achterkant van de plakrand van een post-it om en ga hiermee tussen uw toetsjes om deze viezigheden weg te halen.

Prozac
Tip #4477


Blaas met koude föhn over toetsenbord

Ik kwam een super handige tip tegen voor het schoonmaken van je toetsenbord: Blaas met een (koude) föhn over je toetsenbord.

Paul Rombouts
Tip #9362


Borstel toetsenbord schoon met baby haarborstel

Ik ga met een baby haarborstel horizontaal en verticaal over het toetsenbord. Geeft dit niet voldoende resultaat dan gebruik ik de kruimeldief met het zuig- en blaasgedeelte. Oma Christina

Chr Eli
Tip #15492


Ik was te laat

Ik heb mijn toetsenbord te laat schoongemaakt, waardoor de letter tussen de V en de N het niet meer doet. Wat jij moet doen om dit te voorkomen?

- Koppel het toetsenbord los
- Zet je toetsenord ( uiten) op de kop en laat alle etensresten er goed uit vallen.
- Ga er met een microvezeldoek grof overheen ( klein eetje allesreiniger erij), maak alles wel niet te nat.
- Maak het toetsenord droog met een theedoek.

Keesje
Tip #18020


Toetsenbord schoonmaken

Je kunt je toetsenbord schoonmaken door deze zo u en dan op de kop te houden en even wat tikken op het bureau te geven. Deze meeste kruimels vallen er dan wel uit. Vervolgens even een lichtvochtig doekje eroverheen met een heel klein beetje allesreiniger.
Als het toetsenbord echt zo vies wordt dat de toetsaanslagen niet meer goed gaan, dan kun je deze er vaak voorzichtig uitwippen door met een scherp mesje tussen de kier en toets te wrikken. Doe dit niet te vaak want je toetsenbord wordt er vaak niet beter op.

Oma Jeltje
Tip #18028


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen