Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Toetsenbord schoonmaken

Hoe kun je een toetsenbord reinigen?

Hier vind je tips om een toetsenbord van een laptop of desktop schoon te maken.

Wattenstaafje met ammonia

Het toetsenbord krijg je schoon met een wattenstok met een vleugje ammonia.

Kim
Tip #3072
2 0
Schoon toetsenbord met keukendoekjes van Muscle

We hebben allemaal wel eens last van een toetsenbord dat er niet meer uitziet. Koffie en vingervet, stof...noem maar op! Hoe krijg je dat snel en veilig weg? Ik heb laatst een keukendoekje van Muscle gebruikt. Vochtig genoeg om vlekken op te lossen, sterk genoeg om vet en aanslag los te maken, en vouwbaar genoeg om tussen de toesten door te sturen... Maar hier het handige van de zaak! Het is vrijwel direct droog en plakt niet als je klaar bent! Je keyboard ziet eruit als nieuw!

Tip #1065
1 0
Stofzuigen van toetsenbord

Voor het schoonmaken van een toetsenbord haal ik altijd de toetsen eruit (met een klein schroevendraaiertje). Daarna stop ik ze in een wasnetje en gaan ze in de wasmachine bij de gewone was en daarna ook nog eens in de droger. Je "lege" toetsenbord stofzuig je verder schoon, toetsen terugplaatsen en je hebt een nieuw toetsenbord!

Tip #1066
1 0
Poets je toetsenbord met een tandenborstel

Het toetsenbord schoonmaken met een tandenbortsel. Al het stof en vuil gaat er uit.

Tip #1067
0 0
Toetsenbord schoonmaken met microdoekje

Pak een microdoekje en maak het gewoon vochtig onder de kraan en ga dan je toetsenbord schoonmaken werkt perfect, maar eerst met de stofzuiger eroverheen.

Maroesjka
Tip #2595
0 0
Plakband verwijdert stof tussen toetsenbord

Neem een stukje dubbelzijdig plakband en vouw het om een kartonnetje. Ga met het kartonnetje tussen de naden van het toetsenbord langs, zo haal je de kleine stofjes weg waar je met stofdoek niet bij kunt. Pak na een tijdje wel weer een nieuw stukje plakband!

Sanne
Tip #3063
0 0
Gebruik post-it voor een schoon toetsenbord

Deze tip is voor de Laptops. Last van stof en kruimeltjes in uw toetsenbord? Vouw de achterkant van de plakrand van een post-it om en ga hiermee tussen uw toetsjes om deze viezigheden weg te halen.

Prozac
Tip #4477
0 0
Blaas met koude föhn over toetsenbord

Ik kwam een super handige tip tegen voor het schoonmaken van je toetsenbord: Blaas met een (koude) föhn over je toetsenbord.

Paul Rombouts
Tip #9362
0 0
Borstel toetsenbord schoon met baby haarborstel

Ik ga met een baby haarborstel horizontaal en verticaal over het toetsenbord. Geeft dit niet voldoende resultaat dan gebruik ik de kruimeldief met het zuig- en blaasgedeelte. Oma Christina

Chr Eli
Tip #15492
0 0