Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bruine aanslag WC

Hoe verwijder je bruine aanslag uit de WC pot?

In oudere toiletten of wc's die niet zo vaak gebruikt worden ontstaat vaak bruine aanslag. Lees hier wat je daartegen kunt doen.

Cola verwijdert aanslag in de wc

Aanslag in de wc (bruine randen door het water) krijg je weg door cola een poosje in de wc te laten trekken, dan borstel erdoorheen en klaar is kees.

Anne
Tip #1590


Schoon toilet dankzij cola

Vieze vlekken in toiletpot. Giet voldoende Coca cola in WC Laat dit zo lang mogelijk intrekken Daarna toilet doorspoelen.

Dominique Dahmen
Tip #1068


Chloortabletten als toiletreinigers

In de handel zijn van die dikke langzaamoplossende chloortabletten. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor tuinzwembaden. Zij werken ook uitstekend in het waterresevoir van de WC. Bij elke keer doorspoelen desinfecteerd u uw toilet en 1 zo"n tablet gaat weken mee. Veel goedkoper dan die dure toiletreinigers.

Richard
Tip #3219


Waterstrepen en urine aanslag weghalen

Haal waterstrepen (en waarschijnlijk ook urineaanslag) weg met behulp van dat zwarte waterproof schuurpapier. Ik heb korrel 400 gebruikt.
Eerst het schuurpapier even laten weken in water en dan schuren over de vlekken.
Binnen 2 minuten waren de kalkstrepen weg!!

D.B. Herms
Tip #16417


Toilet ontkalken met azijn

Gooi schoonmaak azijn in de toiletpot en laat dit een nacht staan. De volgende ochtend kun je zeer gemakkelijk de kalk weg borstelen.

Tip #7004


Gebitsreiniger in de wc

Gooi 1x in de 2 maanden een bruistablet voor kunstgebit in de wc en laat het een nachtje staan! de wc is weer en blijft als nieuw.

Tip #7542


Afwasblokje tegen aanslag

Heb je erg vieze aanslag in het toilet of in een koffie of theepot, laat een afwasblokje een nachtje erin oplossen. Daarna is het brandschoon.

Marsha Plantenga
Tip #1523


Cola in de wc pot

Doe voor het slapen gaan een flinke scheut (goedkope) cola in de pot en laat e.e.a. zo mogelijk de hele nacht intrekken.

Trix
Tip #11742


Wc-papiertje neerleggen voor bezoek

Vieze vlekken in de wc voorkom je door eerst wc-papier in de wc te leggen, en daarna je grote behoefte te doen. Hoef je het daarna niet meer schoon te maken.

A
Tip #1488


Aanslag verwijderen met cola

Als je in b.v. je w.c of pannen aanslag zit, week het een paar uur in de cola en alles is weg!

Karin
Tip #1070


Schoonmaak azijn reinigt toilet

Gooi voordat he naar bed gaat een halve fles schoonmaak azijn in je toilet. De volgende dag even poetsen en hij is brandschoon! Zet de borstel er tijdens deze behandeling ook in. Het is veel beter voor de natuur en voor je portomonee

Tip #6697


Alle soorten aanslag verwijderen

Alle aanslag van kalk urine zoals strepen e.d. zelfs een geheel zwarte wc door jaren geen onderhoud krijg je weer helemaal schoon met wat tijd en een stuk "puimsteen" de puimsteen is namelijk harder dan kalk en niet te hard om de glazuur van de wc te beschadigen, dus ook geen krassen maar een mooi schoon toilet. Wel zo handig als je bruine strepen boven bij de rand zitten waar veel andere middelen en tips niet werken omdat de meeste in het water zijn bedoeld. Dit is trouwens ook gewoon met puimsteen en een handschoen schoon te maken. Puimsteen voor wie het niet kent kun je ook kopen om het eelt van de voeten te schuren. Je kunt het stuk puimsteen echt jaren gebruiken voor het versleten is. Dus goed en goedkoop! Succes

Bas
Tip #21902


Azijn reinigt toilet

Toilet hygienisch schoonmaken. Doe in een sproeifles voor de helft water en de andere helft azijn. Spuit dit op de de bril en op het toilet en neem het af met een stuk keukenrol. De bacterien zijn voor 99 % weg. Hygienisch toch!

Miranda
Tip #1069


Steradent tabletten tegen aanslag in de wc pot

Aanslag in het toilet gooi er een paar steredent tabletten in de pot en de aanslag gaat weg.

Tip #2683


Afwasmachineblokje voor schone toilet

Bij een heel erg vies toilet, kun je voor het slapen gaan een afwasmachineblokje in de pot gooien. 's Morgens een borstel door de pot halen en hij glimt weer als een spiegel.

Miranda
Tip #3537


Wc reiniger werkt als ontkalker

Koop de goedkoopste wc reiniger smeer je wastafel, douche/douchebak en of bad in, laat het 15 tot half uur in trekken. En dan een spons pakken en met water afspoelen voor wanden wc reiniger op spons doen en inwrijven. alles verdwijnt. En je kalk is verdwenen (hangt ook af van de hoeveelheid kalk.)

Miranda
Tip #3907


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen