Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vaatdoekjes wassen

Hoe kun je vieze vaatdoeken schoonmaken?

In vaatdoekjes zitten veel etensresten en bacteriën en daardoor gaan de doekjes snel stinken. Er zijn een aantal slimme manieren om de vaatdoekjes schoon te houden en te wassen.

Vaatdoekje mee in vaatwasser

Vaatdoekjes elke vaatwasbeurt mee in de vaatwasser (in een hoekje of in het bestekbakje) en ze komen er weer schoon gewassen uit.

Karin
Tip #1631


Vaatdoekje in magnetron

Als uw vaatdoek nog maar pas in gebruik is kan hij toch wel eens onfris gaan ruiken. Als u hem 3 minuten op 900 watt in de magnetron legt is het geurtje verdwenen.

Ad Schuurman
Tip #3474


Vervang iedere dag vaatdoekje

Vaatdoekjes moet je minstens iedere dag vervangen, hup de was in en een schone pakken! Dat geldt ook voor theedoeken en handdoeken. Ze bevatten miljoenen bacteriën na een dag gebruikt te zijn.

Rosa Blom
Tip #4500


Tips voor schoon vaatdoekje

In vaatdoekjes zitten enorm veel bacteriën, die zich extra snel vermenigvuldigen als het doekje vochtig is (vrijwel altijd dus). Zo kunnen er na 24 uur al meer dan 4 miljard bacteriën in het doekje zitten, en dat wordt met de minuut meer en meer. Dit zijn er zelfs meer dan er op de wc-bril van een openbaar toilet zitten. Daarom is het beste om het vaatdoekje gewoon elke dag te verschonen. Zo heb je minder kans op voedselinfectie. Extra tips: - Spoel een vaatdoek na gebruik goed uit. - Was het vuile vaatdoekje op minimaal 60°C. - Gebruik ‘m alleen voor het afnemen van tafels en het aanrecht. - Gebruik het doekje niet voor hele vieze oppervlakten, maar gebruik hier een wegwerpdoekje of een keukenrol voor. - Verhit de vaatdoek één minuut lang in de magnetron op vol vermogen en laat ‘m daarna goed drogen. Op deze manier dood je de bacteriën. - Sponsjes houden langer vocht vast wat de groei van de bacteriën bevordert. Gebruik deze dus liever niet.

Tip #15824


Vochtige vaatdoek in magnetron

Leg de vochtige vaatdoekin de magnetron en laat de magnetron 1 minuut op de hoogste stand draaien. Doodt de bacteriën en verjaagd de vieze luchtjes.

Willem
Tip #3654


Vaatdoek ontsmetten met kokend water

Wanneer je eieren hebt gekookt, het kokende water afgieten op het vaatdoekje. Twee in een klap, water besparend en een ontsmet vaatdoekje.

Milly
Tip #3655


Vaatdoek in bleek

Vieze vaatdoeken zet je een nacht in de bleek met kokend water.Hetzelfde doe je met schuursponzen en afwasborstels. Het doodt de bacterieen.

Eef- Rammstein
Tip #1611


Vaatdoek in magnetron

Voor een steriele vaatdoek, met schoon water uitspoelen, dan 60 seconden in de magnetron. Pas op is heet.

Else
Tip #2090


Vaatdoek in vaatwasser

Vaatdoekje mee laten wassen in de vaatwasser. Wel vastzetten, anders gaat deze "zweven" in de vaatwasser. Makkelijk en snel schoon en fris!

Jacqueline
Tip #1745


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen