Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als uw vaatdoek nog maar pas in gebruik is kan hij toch wel eens onfris gaan ruiken. Als u hem 3 minuten op 900 watt in de magnetron legt is het geurtje verdwenen.

2 0


Vaatdoekjes elke vaatwasbeurt mee in de vaatwasser (in een hoekje of in het bestekbakje) en ze komen er weer schoon gewassen uit.

0 0


Leg de vochtige vaatdoekin de magnetron en laat de magnetron 1 minuut op de hoogste stand draaien. Doodt de bacteriën en verjaagd de vieze luchtjes.

0 0


Wanneer je eieren hebt gekookt, het kokende water afgieten op het vaatdoekje. Twee in een klap, water besparend en een ontsmet vaatdoekje.

0 0


Vaatdoekjes moet je minstens iedere dag vervangen, hup de was in en een schone pakken! Dat geldt ook voor theedoeken en handdoeken. Ze bevatten miljoenen bacteriën na een dag gebruikt te zijn.

0 0


Vieze vaatdoeken zet je een nacht in de bleek met kokend water.Hetzelfde doe je met schuursponzen en afwasborstels. Het doodt de bacterieen.

0 0


Voor een steriele vaatdoek, met schoon water uitspoelen, dan 60 seconden in de magnetron. Pas op is heet.

0 0


Vaatdoekje mee laten wassen in de vaatwasser. Wel vastzetten, anders gaat deze "zweven" in de vaatwasser. Makkelijk en snel schoon en fris!

0 0


In vaatdoekjes zitten enorm veel bacteriën, die zich extra snel vermenigvuldigen als het doekje vochtig is (vrijwel altijd dus). Zo kunnen er na 24 uur al meer dan 4 miljard bacteriën in het doekje zitten, en dat wordt met de minuut meer en meer. Dit zijn er zelfs meer dan er op de wc-bril van een openbaar toilet zitten. Daarom is het beste om het vaatdoekje gewoon elke dag te verschonen. Zo heb je minder kans op voedselinfectie. Extra tips: - Spoel een vaatdoek na gebruik goed uit. - Was het vuile vaatdoekje op minimaal 60°C. - Gebruik ‘m alleen voor het afnemen van tafels en het aanrecht. - Gebruik het doekje niet voor hele vieze oppervlakten, maar gebruik hier een wegwerpdoekje of een keukenrol voor. - Verhit de vaatdoek één minuut lang in de magnetron op vol vermogen en laat ‘m daarna goed drogen. Op deze manier dood je de bacteriën. - Sponsjes houden langer vocht vast wat de groei van de bacteriën bevordert. Gebruik deze dus liever niet.

0 0