De beste tips

Roos

#1. Uienvocht helpt tegen roos

Bij roos: halveer een ui en wrijf met één helft ervan (of allebei als je een klein uitje en/of een groot hoofd hebt ;-))grondig je hoofhuid in. Masseer het uienvocht nog eens extra in de huid. Laat een poosje intrekken. Spoel daarna grondig uit en was je haar met een milde, liefst natuurlijke shampoo. De zwavel die in de ui zit is goed voor de huid en werkt fantastisch als anti-roosmiddel. Het is wel sterk geurend natuurlijk, maar dat trekt wel weg en de kans is groot dat je van je roos a fbent. (ik heb het 15 jaar geleden 1 keer geprobeerd en het is nooit meer teruggekomen in elk geval!) Succes!

Roos

#2. Citroen helpt tegen roos

Een halve citroen op hoofdhuid smeren en goed inmasseren.
Roos

#3. Haar wassen met pindakaas

Wrijf een klein handjevol pindakaas in je haar tijdens douchen (net zoals normale shampoo). Wrijf het goed in je haar een masseer je hoofdhuid een beetje!Spoel het daarna eerst uit met lauw/warm water, en was je haar daarna uit met een milde shampoo. Als het goed is verdwijnt je roos eigenlijk na de eerste wasbeurt!
Bekijk 12 andere tips

De nieuwste tips

Roos

Capillus shampoo helpt tegen roos

Capillus Cannderm shampoo helpt goed tegen roos en is natuurlijk.  Je moet het wel minstens 10 minuten laten inwerken.  Als je last hebt van jeukende hoofdhuid en roos kun je het ook gebruiken. Wel ook opletten dat je niet teveel irriterende stylingsproducten gebruikt. 

Roos

Mijn roos ervaringen

Mijn roos is hardnekkig en gaat ook niet weg met de speciale shampoo die ik van de dokter heb gekregen ik weet ook niet wat wel helpt ik krijg het nu ook al op m’n wenkbrauwen
Roos

Anti roos schilvers voor goed direct weg

Elvive/elseve anti roos shampoo dit 1x per week herhalen werkt echt goed en is is meteen voor goed weg

Nog 12 andere tips

Roos

Soda werkt tegen roos

Heb je last van roos moet je je haar met soda wassen in laten trekken en dan met je eigen shampoo na wassen herhaal dat eens per zes weken!
Roos

Rauwe ui helpt tegen roos

Wrijf u hoofdhuid in met een rauwe ui. een nacht in laten trekken en daarna gewoon wassen. De roos is dan helemaal verdwenen.
Roos

Roosvrij met sulfaatvrije shampoo

Dé tip voor mij: sulfaatvrije shampoo! Na jaren last hebben van wat ik dacht dat roos was, heb ik eindelijk gevonden wat het verhelpt (in ieder geval bij mij) en wil dit graag met iedereen delen! Ik ben simpelweg begonnen met natuurlijke shampoo gebruiken (ik gebruik die van The Bodyshop nu, de gembervariant voor een droge hoofdhuid) en na een paar dagen was mijn huid weer helemaal goed. Blijkbaar krijgen sommige mensen van synthetische shampoo dus last van klachten die lijken op roos. Probeer het en hopelijk werkt het voor jou ook!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Roos

Hoofdhuid masseren met aspirine en honing

Meng 1 asperientje met een lepel honing en een lepel shampoo masseer je hoofdhuid ermee in en laat het 10 min intrekken. zonodig na 1 week herhalen.
Roos

Tea tree oil laat roos verdwijnen

Voeg een paar druppeltje tea tree olie toe aan je eigen shampoo en je roos verdwijnt.

Roos

Bezoek huisarts bij ernstige hoofdroos

In geval van ernstige hoofdroos, ga dan naar de huisarts. Die kan je een recept geven voor shampoo met ketoconazol. Twee keer per week gebruiken nadat je je haar hebt gewassen met je normale shampoo, vijf minuten laten intrekken en dan grondig uitspoelen. In de tussentijd je haar niet meer wassen, dus maar 2 keer per week! Gebruik dit voor zo'n 6 weken. Deze informatie staat trouwens ook in de bijsluiter. Het helpt echt tegen ernstige hoofdroos, de jeuk gaat ook heel snel weg. Ik raad het aan!
Roos

Haar wassen met groene zeep

Heb je last van roos was je haren met groene zeep dit 1 keer per week herhalen.
Roos

Roos van schouders verwijderen met kledingroller

Roos op je schouders? Gebruik een kledingroller
gewandeld in het bos met de hond? Ga met een kledingroller langs zijn of haar vacht om teken, eitjes en andere insecten te verwijderen.
stukjes glas kan je eenvoudig opnemen met een kledingroller.
Gebruik een kledingroller om je lampenkappen schoon te maken.
Ook banken kunnen eenvoudig worden gereinigd met een kledingroller.
Ben je net naar de kapper geweest en heb je losse haartjes in je gezicht? Gebruik een kledingroller om ze op te nemen.
Zit je kussen onder de pluisjes en haren? Gebruik een kledingroller!
Je autostoelen krijg je weer netjes met een kledingroller. gordijnen krijg je stofvrij met een kledingroller.
Kleine kruimels van tafel verwijder je simpel met een roller!


Kortom: Alles kan je schoonmaken met een kledingroller, van roos tot kruimels op de tafel. 

Roos

Tips tegen roos

Mijn tip voor roos wat absoluut wel en absoluut niet te doen:

NIET:
Op de website van een goeie kapperszaak heb ik gelezen over het zelf maken van een haarmasker tegen roos. Dit masker bestond uit havermout, amandelolie en nog een soort olie. Havermout is echt niet ok voor je haar. Alles bleef erin zitten en ik kreeg de havermout er bijna niet meer uit omdat het helemaal bleef vastplakken. Daarnaast zorgde de amandelolie ervoor dat mijn haar zo ontzettend vet was voor een paar dagen, dat het er super ongezond en vies uit zag.

WEL:
Toen ik veel last van roos had heb ik dure shampoo. gekocht van zo'n gezondheidswinkeltje zonder parabenen en siliconen, deze shampoo was speciaal tegen roos, ook dit hielp niet. Wat wel helpt is het toevoegen van tea tree oil aan je eigen shampoo. Nadat je je haar hebt gewassen met shampoo maak ik van appelazijn (echte appelazijn halen, bijv van een gezondheidswinkeltje) gemengd met water (iets meer water dan appelazijn) een mengel en brengt ik dit aan mijn hoofdhuid. Dit laat je een paar minuten intrekken (ik blijf gewoon onder de douche staan) en daarna was ik het heel goed uit.

Roos

Selsun shampoo tegen roos

Last van roos, gebruik selsun shampoo. Werkt na 1 keer direct. Werkt tevens ook voor gistinfectie van de huid (waarbij het lijkt alsof je pigmentvlekken hebt) maar dan moet je het wel langer en vaker gebruiken

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Roos

Haar wassen met lindebloesemthee tegen roos

Het haar wassen met lindebloesemthee. Masseer een los geklopte eierdooier goed in de hoofdhuid. Laat dit een tijdje intrekken en spoel na met gewoon water.
Roos

Haar spoelen met pils

Bij roos je haar spoelen met pils en op laten drogen. Na 2 of 3 keer is de roos weg.