De beste tips

Mollen verjagen

#1. Mollen verjagen met muziekkaart

Om mollen te verwijderen uit de tuin, moet je een muziekkaart op de kop tikken, het klein luidsprekertje er uit halen zodat het continu speelt, dan steek je het geheel in een glazen buisje en stop je het zo diep mogelijk in de molhoop. De mol verdraagt dit constant geluidje niet en de batterij gaat ongeveer vier maanden mee, zelfs wanneer het apparaatje continu speelt.
Mollen verjagen

#2. Mottebollen in gangen van de mollen

Om mollen weg te krijgen,leg in een van de gangen een paar mottebollen, je bent er gegarandeerd vanaf.
Mollen verjagen

#3. Mollen levend vangen

Om mollen levend te vangen graaf je met handschoenen aan (lichaamsgeur) een wekpot in op gelijke hoogte met de gang. Doe daar een paar wormen in en de mol kan niet meer uit de pot.
Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Mollen verjagen

Mollen verjagen met Knoflook en Carbid

Knoflook

Mollen houden niet zo erg van sterke geuren, daarom strooien mensen vaak knoflook of andere sterk geurende planten of kruiden in de molshopen. Knoflook is natuurlijk lekker makkelijk te verkrijgen in elke supermarkt en een van de goedkopere oplossingen.

Je zou ook nog een eigen knoflook plant kunnen zetten in je tuin zodat je altijd knoflook bij de hand hebt. Er zijn ook korrels die een knoflookachtige geur afgeven die je kunt gebruiken in de gegraven gangen, of je graaft zelf gaten van ongeveer 20 cm diep. Hierin strooit je dan de korrels en dit zou als het goed is de mollen ook op afstand moeten houden. Dit zijn ook nog eens milieuvriendelijke oplossingen.

Carbid

Carbid schijnt ook heel goed te werken om mollen uit je tuin weg te krijgen. Als je wat stukken carbid in de tunnels van de mollen strooit en daar vervolgens wat water bij giet zal er een gas ontstaan die de mollen erg vies vinden ruiken. Dankzij deze vieze geur zullen ze dan snel dit territorium verlaten. Wees wel heel voorzichtig met het gebruik van carbid aangezien dit een explosief is. Check dus of je dit überhaupt mag gebruiken in jouw provincie en vraag informatie aan iemand die er verstand van heeft.

Mollen verjagen

Geen mollenballen maar mottenballen

Geen mollenballen maar mottenballen! Stop een mottenbal in de heuveltjes van de mol en de mol vertrekt subiet. Geleerd van mijn Franse buren.
Mollen verjagen

Knoflook in de grond slaan

1 of 2 keer per jaar met een schop in het gras steken, dan een paar teentjes knoflook kapot slaan en in de spleet doen, dan een beetje dichtdrukken.

Nog 3 andere tips

Mollen verjagen

Steek slang in een ingang van mollengangen

Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer 50 cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. (de slang moet 4 cm. breed zijn). Of zet en leeg bierflesje met de tuit om hoog in de verschillende gaten.
Mollen verjagen

Bierflesjes ingrafen tegen mollen

Graaf in de loop van de mollengang 3 lege bierflesjes naast elkaar in. De bovenkanten blijven 2 cm. boven de grond. Door het geruis verdwijnt de mol.
Mollen verjagen

Keizerskronen poten tegen mollen

Keizerskronen poten rondom het gras dan blijven ze wel uit de buurt.