De beste tips

Mollen verjagen

#1. Mollen verjagen met muziekkaart

Om mollen te verwijderen uit de tuin, moet je een muziekkaart op de kop tikken, het klein luidsprekertje er uit halen zodat het continu speelt, dan steek je het geheel in een glazen buisje en stop je het zo diep mogelijk in de molhoop. De mol verdraagt dit constant geluidje niet en de batterij gaat ongeveer vier maanden mee, zelfs wanneer het apparaatje continu speelt.
Mollen verjagen

#2. Steek slang in een ingang van mollengangen

Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer 50 cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. (de slang moet 4 cm. breed zijn). Of zet en leeg bierflesje met de tuit om hoog in de verschillende gaten.
Mollen verjagen

#3. Bierflesjes ingrafen tegen mollen

Graaf in de loop van de mollengang 3 lege bierflesjes naast elkaar in. De bovenkanten blijven 2 cm. boven de grond. Door het geruis verdwijnt de mol.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Mollen verjagen

Geen mollenballen maar mottenballen

Geen mollenballen maar mottenballen! Stop een mottenbal in de heuveltjes van de mol en de mol vertrekt subiet. Geleerd van mijn Franse buren.
Mollen verjagen

Mollen levend vangen

Om mollen levend te vangen graaf je met handschoenen aan (lichaamsgeur) een wekpot in op gelijke hoogte met de gang. Doe daar een paar wormen in en de mol kan niet meer uit de pot.
Mollen verjagen

Knoflook in de grond slaan

1 of 2 keer per jaar met een schop in het gras steken, dan een paar teentjes knoflook kapot slaan en in de spleet doen, dan een beetje dichtdrukken.

Nog 2 andere tips

Mollen verjagen

Mottebollen in gangen van de mollen

Om mollen weg te krijgen,leg in een van de gangen een paar mottebollen, je bent er gegarandeerd vanaf.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Mollen verjagen

Keizerskronen poten tegen mollen

Keizerskronen poten rondom het gras dan blijven ze wel uit de buurt.