De beste tips

Wespen verjagen

#1. Handjes draaien

Een tip van de jeugdbeweging van de kinderen: als er een wesp in de buurt is, draai met je handen (jazz hands) en de wesp gaat weg. Klinkt idioot en ziet er misschien wat gek uit, maar werkt echt. 

Wespen verjagen

#2. Schijfjes citroen

Snij een citroen in schijfjes en druk daar kruidnagels in zet op een schoteltje in de buurt waar je zit en de wespen blijven weg.
Wespen verjagen

#3. Koffie tegen wespen

Doe wat koffie(ongebruikt) op een schoteltje en steek dat aan, dat houdt de wespen weg (het stinkt wel een beetje).
Bekijk 24 andere tips

De nieuwste tips

Wespen verjagen

Wespen verjagen met Ammoniak

Als we even technisch beginnen: Ammoniak is in de kern kleurloos, giftig en brandbaar. Dus niet ideaal om een wespenprobleem mee op te lossen. Maar we praten in de praktijk in huis en in de tuin helemaal niet over ammoniak maar over ammonia. Dat zijn verdunde ammoniak oplossingen als bijvoorbeeld schoonmaakmiddel.

Als je wespen wilt verjagen met dit spul dan kan je beter de verdunde oplossingen gebruiken dan het echte ammoniak. Zelfs deze schoonmaakmiddelen kun je beter nogmaals verdunnen voordat je dit inzet of gebruikt tegen overlast van wespen.

Iedereen heeft een hekel aan ammoniak, dus ook wespen, zo simpel is het!

Wespen verjagen

Wespen verjagen met mix lavendel en eucalyptus

Gebruik hiervoor een mini sprayflaconnetje, zodat t makkelijk is mee te nemen. Vul met water en voeg van elk 2-3 druppels etherische lavendel- en eucalyptusolie toe.  Goed schudden voor gebruik. 1-2 x sprayen is voldoende. Ik sprayde het in mijn haar. Wespen blijven weg vanwege de geur. Na paar uur eventueel herhalen wanneer ze weer terug beginnen te komen. 

Wespen verjagen

Wespen op afstand houden

Houd wespen op afstand door in een klein sprayflaconnetje een mengsel van water met enlele duppels etherische lavendel- en eucalyptusolie te doen. Makkelijk mee te nemen in je tas, zodat je ook op bv het terras rustiger kan zitten. 

Nog 24 andere tips

Wespen verjagen

Plastic wespenvangers

Neem een plastic frisdrank fles. Knip deze door de helft, waardoor je 2 delen over hebt: een onderkant en een bovenkant(met de flesopening). Haal de dop eraf en plaats de bovenkant omgekeerd in de onderkant. Tape eventueel beide helften aan elkaar voor stevigheid. Door een laagje van 2 cm cola of ander zoetigheid in de fles te gieten lok je de wespen. Zij vliegen dan naar binnen maar kunnen er niet meer uit! De wespen zullen op de cola landen en daarin verdrinken. Werkt zeker.
Wespen verjagen

Bestrijd niet alle wespen

Wespen zijn nuttige dieren, want ze vangen andere, vaak ook hinderlijke insecten om ze op te eten of te voeren aan hun larven, kortom wespen zijn belangrijke insectenbestrijders. Daarom moet je wespen alleen bestrijden in noodgevallen, bijvoorbeeld als wespen een direct gevaar voor de leefomgeving gaan vormen. Wespen, en dan alléén de vrouwtjeswespen, kunnen zich agressief gedragen en steken. De steek van een wesp kan erg pijnlijk zijn en kan gevaar opleveren voor mensen die daar allergisch voor zijn teweegbrengen.
Wespen verjagen

Koperen Munten

Leg wat koperen munten in een bakje, zoals stuivers, plaats deze op je tuintafel en je wordt hier, bijv. tijdens het eten, niet lastiggevallen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wespen verjagen

Mix citroen met kruidnagel

Neem een citroen snijdt hem in vieren stop in de partjes kruidnagels en de wespen blijven weg.
Wespen verjagen

Kruidnagels tegen wespen

Snij een citroen door het midden stop er kruidnagel in. Leg de citroen op een schoteltje met water en de wespen komen niet meer in de buurt.
Wespen verjagen

Wespen verjagen: kruidnagel

Wilt u wespen op een afstand houden? Doe dan kruidnagel in een schaaltje. Ze houden echt niet van die geur.
Wespen verjagen

Pak de stofzuiger

Zet een stofzuiger naast je neer en zuig de wespen op als ze in de buurt zijn.
Wespen verjagen

Wespenvallen werken niet

Gebruik GEEN wespenval, de zoete geur trekt juist meer wespen naar je tuin, waarvan er dan weer vanzelf een paar in je limonade belanden.
Wespen verjagen

Wierook tegen wespen

Last van vliegen, muggen of wespen zet een stokje wierook op tafel. Ze zijn zo vertrokken.
Wespen verjagen

Kruidnagelen in soepkommetjes

Een middeltje tegen wespen op de tuintafel: Zet een (of meerdere) open bakjes (een soepkommetje bijvoorbeeld) gevuld met koud water met daarin enkele hele kruidnagelen. Het geeft een lekkere lucht af die wespen in ieder geval vies vinden en daarom de tafel zullen mijden.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wespen verjagen

Stroperige wespenvallen

Gebruik geen cola (met spiritus) maar pure ranja/aanmaaklimonade. Dit is stroperig, de wespen worden en plakkerig van en vallen uiteindelijk in de ranja.
Wespen verjagen

Wespen verjagen met wierrook

Wespen houden niet van de geur van wierrook. Zet dit in je tuin neer en je zal zien dat de wespen zich niet in de buurt zullen laten zien.
Wespen verjagen

Filterkoffie verjaagt wespen

Wespen verjaag je op een natuurlijke manier door filter koffie te laten smeulen in een stenen bakje op je terras. Heerlijk rustig zitten op je terras zonder wespen.
Wespen verjagen

Koud water met kruidnagel

Je zit buiten te eten of te drinken en plots zoemen er enkele wespen rond je, erg vervelend. Wat kan je daar aan doen? Heel simpel, zet een schaaltje KOUD water buiten op tafel met een stuk of 20 kruidnagels er in en laat dat staan (hoe sterker de geur, hoe beter het werkt). Andere manieren bestaan ook zoals: lavendel of citronella (geurkaarsen) , muntthee (een schaaltje met heet water buiten op tafel zetten en 2 of 3 zakjes muntthee indoen en goed laten intrekken kan ook met lavendelthee) en je hebt geen last meer van wespen.
Wespen verjagen

Sinaasappel met kruidnagel

Pak een sinaasappel stop deze vol met kruidnagel en doe hem heel even in de magnetron tot ie iets warm is. Zet hem bij je op tafel buiten en je hebt geen last van wespen.
Wespen verjagen

Oma's tip: rook ze uit

Wespen houden niet zo van rook. Steek 1 of meerdere stokjes wierrook aan op de plek waar je last van ze hebt en de wespen gaan weg.
Wespen verjagen

Bakje ammonia

Bakje vullen met amonia en weg blijven ze.
Wespen verjagen

Wespenvanger

Doe bier en ranja in je wespenvanger dan blijven ze zeker weg.
Wespen verjagen

Afwasmiddel met siroop

Als u van een lege fles een wespenvanger hebt gemaakt doe er dan ranja met afwasmiddel in. Goedkoop en gegarandeerd dat ze er niet meer uitkomen!
Wespen verjagen

Wierrook doet wonderen

Steek een stokje wierrook aan op de plaats waar u zit en de wespen komen niet meer bij u in de buurt.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wespen verjagen

Ook uien verjagen wespen

Zet een schoteltje met gesnipperde ui buiten en wespen blijven gegarandeerd weg.
Wespen verjagen

Knip een frisdrankfles

Wilt u wespen op een afstand houden? Knip een frisdrank fles doormidden, wat ranjasiroop op de bodem en de bovenkant van de fles er omgekeerd opzetten (goedkopere versie van de originele wespenvangers). De wespen komen op de zoetigheid af en raken "gevangen" in de fles.
Wespen verjagen

Doe spiritus bij de cola

Ik heb de wespenvanger geprobeerd op advies van oma maar, de dieren van tegewoordig zijn slimmer dan uit de tijd van oma. Ze komen er gewoon weer uit, maar dan met volle buik! De oplossing was simpel: Voeg bij de cola ook eens wat spiritus. Ladderzat vallen ze dan wel in de cola en verdrinken.
Wespen verjagen

Snijdt een plastic fles in twee

Maak wespenvanger van plastic fles. Snij de fles half door. Doe het bovenste gedeelte (met opening) omgekeerd in het onderste deel. Doe er wat zoete vloeistof in en klaar!