De beste tips

Gaasje vast aan wond

#1. Gaas op wond gaat vanzelf los met de korst

Wanneer een gaasje vast zit aan de wond laat hem zitten, anders begint het bloeden weer. Knip het overige weg en wat erop de wondt vast zit gaat met de korst mee weg.
Gaasje vast aan wond

#2. Wond van tevoren insmeren met vaseline

Voorkom dat het gaasje vast gaat zitten op het wondje door het wondje van te voren licht in te smeren met vaseline. Het geneest wel langzamer, maar als je om de zo veel tijd het verband móét verwisselen gaat dat wel makkelijker. Zit het gaasje al vast? Knip al het gaas wat niet vast zit los en week het even in lauw water en trek het stukje bij beetje los.
Gaasje vast aan wond

#3. Zonnebloem olie

Mijn teennagel lag van mijn teen af en het gaasje bleef plakken aan de wond. Ik heb met zout en water geprobeerd dat werkte een klein beetje. Ik heb zonnebloem olie op een stukje keukenrol gedaan en dat op het gaasje gedaan. En dan even erop laten zitten of erop deppen en dan voorzichtig het gaas eraf halen. Als het nog te pijnlijk is dan nog een keer olie erop doen totdat het gaas eraf is.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Gaasje vast aan wond

Washandje

Pak een washandje en maak het vochtig voorzichtig deppen en het laat vanzelf los 😁

Gaasje vast aan wond

Voorkom plakken aan de wond met vaseline

Moet je een wond verbinden, maar heb je geen vette gazen? Pak een normale pleister of gaas en smeer hier een heel dun laagje vaseline op. Druppel wat ontsmetting zoals jodium op de wond zelf en plak het vaseline gaas/pleister op de wond. Zorg dat de vaseline steriel of in ieder geval schoon is. 

Gaasje vast aan wond

Olijfolie

Ik heb op werk een ongeluk gehad. Mijn teennagel is eraf gehaald en heel het gedeelte waar eerst dus mijn nagel was is nu een wond. Het gaas dat erop werdt gelegd is heel stevig gekleeft aan mijn wond. Eraf halen is geen optie anders open ik de wond en begint het opnieuw. In water houden trucje geprobeerd en dat werkte niet. Olijfolie hielp wel!! Olijfolie heeft vele voordelen voor genezing en reiniging + zorgt ervoor dat gaas los komt. Het is mij gelukt. Ik hoop dat dit ook gaat helpen bij jullie!!

Nog 1 andere tip

Gaasje vast aan wond

Gaasje op wond laat los met beetje water

Als het gaasje vastgeplakt zit op de wond maak het eerst nat! laat het even weken en je trekt het er Op deze manier doet het geen pijn en blijft de korst vaak zitten!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen