Populaire tips

Branderige ogen

Gun je ogen pauze

Tegenwoordig zitten we met z'n alleen steeds meer op schermpjes te staren. Computers, telefoons, televisie, allemaal is dat best intensief voor de ogen. Zeker als je in een droge ruimte te lang kijkt. neem daarom regelmatig even pauze, sluit de ogen en ontspan zo nu en dan wat. Dit geldt overigens ook voor langdurig lezen.

Brandwond pijn verlichten

Brandwond insmeren met tandpasta

Bij kleine brandwondjes de plek dik insmeren met tandpasta (liefst met mint) en erop laten zitten. Na een tijdje zal het brandende gevoel afnemen en door de tandpasta krijg je verkoeling en je houdt er geen blaar aan over.
Brandwond pijn verlichten

Keukenzout

Dit heb ik geleerd van een Siciliaan. Bij lichtere brandwonden, waarbij de huid nog intact is, of heftige zonnebrand de huid koelen met koud water. Niet afdrogen, maar op de natte huid keukenzout strooien. Dit erop laten zitten tot het er vanzelf afvalt. Het zout voorkomt de vorming van blaren. Het kan pijn doen, maar die verdwijnt snel. Als de brandende pijn blijft, eventueel nog een keer herhalen. Als het zout eraf is gevallen kun je de huid daarna met Bach Rescue Creme insmeren voor de huidherstel. In onze familie zeer vaak met succes toegepast.
Brandwond pijn verlichten

Door haar heen strijken

Hand verbrand? Strijk met de verbrande plek direkt door je haar heen. Binnen een kwartier is de brand weg en hou je geen blaar over.