De beste tips

Pleister verwijderen

#1. Pleister verwijderen met massageolie

Een pleister verwijderen van een kinderhuidje kan erg pijnlijk zijn. Ik had gehoord van aceton maar dat bijt ook op zo"n tere huid. Wij hebben massageolie gebruikt. Langzaam over de pleister wrijven totdat de randjes van de pleister loslaten. Werkt perfect en je kindje heeft geen pijn!
Pleister verwijderen

#2. Pleisterresten verwijderen: zinkzalf

Als je je pleister eraf wilt halen maar het doet best veel pijn. Gebruik dan zinkzalf en duw dan de pleister er rustig vanaf samen me de zalf. Er kunnen altijd lijmresten blijven hangen, gebruik dan vaseline en smeer dat erop.

Pleister verwijderen

#3. Plesiterresten verwijderen met babyolie

Resten van pleiters kan je verwijderen met nagellak remover op een watje, maar ik vind nagellak remover zo stinken, toen kreeg ik van iemand de tip dat het ook met een beetje babyolie kan! (eventueel op een watje) en warempel, het gaat perfect!
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Pleister verwijderen

Pleister verwijderen met showeroil

Smeer de pleister vol met shower oil maak een beetje nat met water en de pleister gaat er heel makkelijk van af en het ruikt ook nog is lekker!

Pleister verwijderen

Pleister pijnloos verwijderen

Een washandje met warm water op de pleister leggen. Langzaam er af halen! Als het goed is, is dat pijnloos gegaan.

Pleister verwijderen

Pleister insmeren met vette creme

Van de kraamverzorgster kreeg ik de geweldige tip om pleisters in te smeren met vette creme (sudocreme, Bepanthen). Ruime tijd laten intrekken en de pleister komt vanzelf los.

Nog 4 andere tips

Pleister verwijderen

Pleisterresten verwijderen met wasbenzine

Om pleisterresten te verwijderen gebruikte mijn moeder altijd een wat wasbenzine op een doekje. Met wat azijn schijnt het ook te kunnen.
Pleister verwijderen

Nagellakremover verwijdert plakresten van pleister

Het verwijderen van plakrestjes van een pleister op de huid gaat fantastisch met een watje besprenkelt met nagellakremover.
Pleister verwijderen

Verwijder plakresten met boter

Het verwijderen van plakresten van een pleister, ga met boter over de resten heen en wrijf zo de resten van je huid af zonder dat het irritatie geeft of dat er een schrale plek over blijft.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Pleister verwijderen

Babyolie helpt om pleisters te verwijderen

Om de plakresten van pleisters te verwijderen helpt babyolie erg goed. Even wat babyolie op watjes doen en je wrijft het zo van je huid. En je huid word meteen lekker verzorgt door de babyolie.