De beste tips

Wonden ontsmetten

#1. Wonden ontsmetten

Wegenblad voor ontstoken wonden b.v schaafwondjes. Wond en wegenblad goed reinigen leg wegenblad op de wond, paar dagen laten zitten de wond is dan schoon, en kan verder genezen.
Wonden ontsmetten

#2. Honing onttrekt wondvocht

Door honing op een wondje te smeren, zal dit eerder genezen. Honing onttrekt het wondvocht aan de wond en daarmee ook de bacteriën dan wel gifstoffen. Door zeer regelmatig honing op een wond aan te brengen blijft vocht zich van binnen naar buiten bewegen. Daarbij komt nog dat honing een zelf steriliserende werking heeft waardoor bacteriën en schimmels niet kunnen overleven.
Wonden ontsmetten

#3. Suikerstroop neemt pijn weg

Alle kleine wondjes, snij wondjes die slecht genezen insmeren met de ouderwetse suikerstroop. Gaasje of pleister erop voor dat het een smeerboel word. De pijn voel je meteen weg zakken het verzacht en heelt door de suiker, het helpt echt. 21 jaar geleden van mijn voedvrouw geleerd.
Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Wonden ontsmetten

Duizendblad, mille folio!

Duizendblad op leggen en met een sok samenhouden, tip van de H.Hildegard van Bingen
Wonden ontsmetten

Koffiepoeder bij schaafwonden en kleine wondjes

Schaafwond of klein wondje? Doe er koffiepoeder op strooien, prikt fven maar met een minuut pijn vermindering. Zit meteen een korstje op. Zit er cosmetisch minder uit (korstje is donker) maar geneesd fantastisch. Tip van een geneeskundige uit Bali
Wonden ontsmetten

Suikerstroop maken

Op moeilijk helende wondjes kun je suikerstroop smeren. Als je het niet huis hebt, hier het recept: 400 gram suiker 1/4 Liter water Een houten lepel Doe de suiker en het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook op half hoog vuur. Laat dit een paar minuten doorkoken totdat het een mooie egale massa is. Voor het in een potje te gieten, eerst de suikerstroop goed af laten koelen.

Nog 3 andere tips

Wonden ontsmetten

Boterbloemen ontsmetten

Als je enkele wonden hebt gebruik je gewoon boterbloemen (je vind ze in je tuin) smeer de boterbloem goed ertegen en wrijven maar! Het helpt echt waar!
Wonden ontsmetten

Plak tomaat tegen wondjes

Heb je een wondje wat enigzins gaat ontsteken en geen trekzalf bij de hand ?? Leg er een plak tomaat op en na enige tijd is de wond helemaal schoon! Tomaat verversen zolang nodig is.
Wonden ontsmetten

Wonden: Heet water en zeep

Was alle wondjes die je krijgt direct goed met heet water en zeep. Bij voorkeur vloebare zeep direct op de wond en goed inwrijven. Dit voorkomt in 9 van de 10 keer ontstekingen en de wond heelt sneller.