De beste tips

Zoutloos koken

#1. Zout vervangen door laurier

Een zoutloos dieet is weinig smakelijk. Kook een paar laurierblaadjes met de aardappelen mee. Zo smaken ze toch pittig.

Zoutloos koken

#2. Twee blaadjes laurier voor zoutloos koken

Als je zoutloos moet koken:(ik ben zwanger en mag geen zout op de groente en aardappels hebben)Een echte grootmoederstip, kook 2 blaadjes laurier mee met de aardappels of groente, je merkt niet dat je zoutloos eet!
Zoutloos koken

#3. Het zoutloos koken van aardappels

Aardappels kookt bijna iedereen met zout. Zout is een echte smaakmakker. Wanneer je zoutloos koken wilt, ga je dit wel missen. Je kan dan beter een vervanger hebben of even kijken wat je dan lekker vindt. Je zal ervoor kunnen kiezen om laurierblaadjes bij in het koken te doen. Op die manier krijgen de aardappels wat meer smaak dan zonder iets. Je kookt dan alsnog zoutloos, maar je kan wel direct een smaak aan de aardappels proeven. Dat is veel fijner dan maar aardappels te hebben die eigenlijk helemaal nergens naar smaken. Je wilt namelijk bij je avond eten wel iets wat ergens daadwerkelijk naar smaakt.

De nieuwste tips

Zoutloos koken

Zoutloos koken met azijn

Zoutloos koken kun je erg makkelijk doen met azijn. Door dat je azijn gebruikt, komt er veel meer een smaak aan te zitten. Je moet wel uit kijken met de hoeveelheid azijn die je gebruikt, anders zal dat alles juist minder lekker kunnen maken. Je kan het beste eerst even proeven, voordat je besluit om er zomaar even wat azijn bij te gooien. Soms kan eten ook heel erg goed zonder een extra smaakje.