Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Droog haar

Wat is een bekend huismiddel tegen droog haar?

Als je droog haar wilt tegengaan kunnen deze uitgebreide tips van onze gebruikers jou zeker verder helpen. Droog haar herstellen is namelijk goed te doen, al helemaal met onze tips.

Shampoo na conditioner

Jaren geleden ben ik begonnen om mijn asblonde, door de zon uitgedroogde, haar met conditioner in te smeren en daarna te gaan wassen. Heb laatst gelezen dat dat het beste is en je pas dáárna je haar alsnog met shampoo kunt wassen.

Tip #15078


Olie in haar kneden

Een half koffiekopje olie (bijv. olijf) in de uiteinden kneden, wassen zoals altijd, en het glanst als nieuw!

Margriet
Tip #397


Slapen met douchemuts en olie

Benodigdheden; -douchemuts -verzorgende crème of (olijf)olie Voor het slapengaan je haar insmeren met de crème of olie. Douchemuts over je haar heen en dit een nachtje laten intrekken. Wanneer je wakker wordt even uitspoelen. Doe dit 1 maal per week en anders 2 maal per maand. Je haar zal minder droog zijn! En gebruik geen stijltang of föhn, dit droogt je haar finaal uit.

NaomiMeow
Tip #8396


Argan olie voor droog haar

Koop Argan Olie. Bijvoorbeeld de Moroccan Aragan Oil van eigen merk is al goed genoeg. Als je weet dat je de volgende ochtend je haar gaat wassen, doe dan de avond daarvoor een flink handje haarolie in je haar. Let vooral op de puntjes. Zorg ervoor dat elk beetje haar olie op zich heeft. Leg een handdoek op je kussen en doe je haar eventueel in een losse staart, knot etc. Ga dan slapen, de andere dag was je je haar gewoon zoals normaal en je haar ziet er dan weer een stuk beter uit! Het voelt ook lekker zacht.

Roxane
Tip #10113


Olijfolie in droog haar

Heb je heel fijn onhandelbaar en droog haar? Ik doe al jaren direct na het wassen wat olijf olie op mijn handoek droge haar. Je zult zien dat je haar gaat glanzen en veel beter in model te krijgen is.

Mirjam Meirmans
Tip #3718


Droog haar niet te vaak wassen

Droog haar kunt u beter niet te vaak wassen. Smeer eens per maand de hoofdhuid goed in met olijfolie.

Tip #396


Haarpuntjes insmeren met olie

Ppunten inwrijven met olijfolie of haarolie.

Ly
Tip #4689


Extreem droog haar oplossen

De meeste tips zijn een masker met olie. Maar aangezien je geen olie wilt gebruiken kan je een honingmasker maken om het vochtbalans op peil te brengen. Breng een halve kop honing in je haar en laat het ongeveer 20 minuten intrekken eventueel onder een douchemuts. Spoel het daarna uit en was het met een zachte shampoo.

Keesje
Tip #19911


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen