Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gaasje vast aan wond

Als het gaas kleeft aan de wond, hoe krijg je dit dan het beste los?

Als een pleister of een gaasje vast zit aan de wond, dan kun je de volgende tips gebruiken om het gaas of de pleister weer zachtjes los te krijgen.

Gaas op wond gaat vanzelf los met de korst

Wanneer een gaasje vast zit aan de wond laat hem zitten, anders begint het bloeden weer. Knip het overige weg en wat erop de wondt vast zit gaat met de korst mee weg.

Klaas
Tip #2795


Wond van tevoren insmeren met vaseline

Voorkom dat het gaasje vast gaat zitten op het wondje door het wondje van te voren licht in te smeren met vaseline. Het geneest wel langzamer, maar als je om de zo veel tijd het verband móét verwisselen gaat dat wel makkelijker. Zit het gaasje al vast? Knip al het gaas wat niet vast zit los en week het even in lauw water en trek het stukje bij beetje los.

Nicole
Tip #4134


Gaasje op wond laat los met beetje water

Als het gaasje vastgeplakt zit op de wond maak het eerst nat! laat het even weken en je trekt het er Op deze manier doet het geen pijn en blijft de korst vaak zitten!

Suzanne
Tip #4289


Olijfolie

Ik heb op werk een ongeluk gehad. Mijn teennagel is eraf gehaald en heel het gedeelte waar eerst dus mijn nagel was is nu een wond. Het gaas dat erop werdt gelegd is heel stevig gekleeft aan mijn wond. Eraf halen is geen optie anders open ik de wond en begint het opnieuw. In water houden trucje geprobeerd en dat werkte niet. Olijfolie hielp wel!! Olijfolie heeft vele voordelen voor genezing en reiniging + zorgt ervoor dat gaas los komt. Het is mij gelukt. Ik hoop dat dit ook gaat helpen bij jullie!!

Serhatyilmaz@hotmail.nl
Tip #22102


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen