Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heeft je kind hoofdluis, smeer het haar vol met mayonaise, plastic folie eromheen en twee uur laten zitten. Hierna wassen met normale shampoo en de luizen en neten zijn weg.

12 3


De beste tip van mijn ervaring met hoofluis ! de goedkoopste en de beste is gewoon azijn in het haar, laat het een nachtje trekken en was het daarna goed uit en was het daarna met haarschampoo. Herhaal dit 2 keer per week, per persoon verschillend. En de hoofdluis is WEG!

2 2


Spoel je kleding met lavendel geur wasverzachter en de luizen blijven weg. luizen en lavendel gaan niet samen.

Hetty
1 0


Goede tip voor hoofdluis is zonnebloem olie! Flink het hoofdhuid ermee insmeren en de luizen komen omhoog en gaan dood. Mijn dochter was binnen 1 middag hoofdluis vrij!

Chantal08
1 1


Styltang 220 graden vallen de neten en luizen zo eruit en gaan gelijk dood. Heb een jaar lang van alles geprobeerd bij me dochter wegens lang haar. 1 x gestyld en alles was direct dood en weg!

Mariella Van Spaendonk
1 0


Tea Tree shampoo, of gewone shampoo met 10 druppels Tea Tree olie erdoor gemengd, dat overleven ze niet !

0 0


Doe in de cappuchon van je jezelf of je kind of in de kraag en paar druppels Tea Tree olie, daar houden luizen helemaal niet van, hetzelfde kun je doen op je hoofdkussens.

Eef- Rammstein
0 0


Hoofdluis kan bestreden woorden met baby haar lotion het ruikt lekker maar de luizen hebben er een hekel aan (door de alchol die er in zit)wat op het haar druppelen en op de jas. Ik doe het al jaren bij mijn kinderen en ze hebben er nog nooit last van gehad suc6 verzekerd.

Ilonka
0 2


Heb je een probleem met luizen ? Je kan ook zonder luizenshampoo luizen bestrijden.Gebruik alleen wat azijn. Ga onder de douche staan en neem azijn ( of olijfolie )en smeer het in je haar en spoelen maar !

Eline
0 0


Kleurshampoo(waarin ammoniak zit) werkt ook goed om de luizen te doden. Dan heel veel conditioner in het haar masseren zodanig dat de luizen en neten makkelijker loskomen als je je haren kamt met luizenkam.

0 0


Al die luizen doodmiddelen werken totaal niet. Wat ik altijd doe, is kammen, kammen en nog eens kammen! (3x per dag) De haren wassen met cremespoeling

Nienke
0 0


Behandel het haar met azijn. Haal je luizenkam door een pluk watten, dan door de haren heen strijken en je neemt de neten en luizen mee in de watten.

0 0


Om hoofdluis te voorkomen doe in de shampoo fles een paar druppels tea trea olie.

0 0


Kam veel spiritus in het haar, kam het door handdoek erom laten inwerken uitkammen en zonodig herhalen! En dood zijn de luizen! Gel wil ook helpen veel gel zodat ze niet terugkomen omdat ze dan geen grip op het haar hebben!

Ricella
0 2


Heeft een kind hoofdluizen,maak het haar een klein beetje vochtig en doe er dan een flinke scheut azijn door. Goed in laten trekken ongeveer een half uurtje, en daarna uitspoelen herhaal dat twee of drie keer en de luizen zijn dood.

0 0


Bij hoofdluis het haar goed insmeren met azijn en goed nat maken, 10 min inlaten treken en dan haren wassen, ook de neten zijn dood.

Els Comis-Arents
0 0


Doe zonnebloem olie in het haar. Doe het haar in een plastictas voor 30 min. Was daarna je haar 3x 5 minuten met afwasmiddel. Week erna herhalen en de luizen zijn weg!

Anoeska Vonk
0 0


Mijn allerbeste truc voor hoofdluis is cola. Je zorgt dat je haar goed doordrenkt is met cola en laat het 1 uur zitten, spoel het dan uit alles is weg.

Jay-jay van Zutphen
0 0


Stamp 3 walnoten fijn meng dat met tandpasta en laat het 2 uur zitten ( geen kinder tandpasta ) wel pittig maar dit werkt echt.

Jay-jay van Zutphen
0 0


Ik had geen tea trea olie thuis. Ik heb het met de balsem gedaan, in een spuitbus met water, werkt perfect. Je moet het wel aantal dagen vasthouden maar na 3 dagen zie je al bijna geen neten en heb geen jeuk meer op mijn hoofd.

naomi._x
0 0


Blijf weg van alle middeltjes waar luizen per slot van rekening resistent tegen kunnen worden. Hetgeen het beste helpt is meermaals per dag kammen met een luizenkam. Blijven kammen tot je minstens 3 weken lang geen luis meer uit je haar hebt gekamt.

0 0


Doe wat spiritus in een spuitflacon, spray daar het haar mee door, wel uitkijken voor de ogen, daarna wat inmasseren , badmuts erover en laat het maar een half uur intrekken. Dood de luizen en neten. Het haar daarna wassen met daarna cremespoeling en goed doorkammen, werkt echt! Mijn ouders deden het bij mij en broers zo en ik doe het ook al 16 jaar zo .. Alles uitwassen heeft echt weinig zin, een luis voed zich met bloed anders gaat hij dood, het enigste wat ik wel uitwas is hun jassen en hoofdkussenslopen omdat dat regelmatig in aanraking komt met het haar.

Tanja Sommer
0 0