Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Luizen bestrijden

Hoe kan ik luizen het beste behandelen?

Er zijn veel huismiddeltjes die helpen tegen luizen. Lees alles over azijn, olijfolie en zelfs het behandelen van hoofdluis met een stijltang op Oma Weet Raad.

Ei, citroen en azijn helpt tegen hoofdluis

Ik heb zowat alle tips gebruikt maar ze werken niet, mijn dochter heeft al maanden luizen en ze geraakt er maar niet vanaf, tot een tijdje geleden. Een vriendin vertelde me dat je een rauw ei met een theelepel citroensap en een halve theelepel azijn moet mengen en dan op het haar uitspreiden en een half uur laten inwerken, dan uitspoelen en een cremespoeling aanbrengen, kam het haar met een luizenkam 2 maal per dag en doe dit 2 weken lang of nog langer. Ik heb het geprobeerd en mijn dochter was meteen van de luizen af. Zeker proberen, gegarandeerde werking. Veel succes en ik hoop dat u of uw kind van de luizen verlost raakt. Groetjes Marianne

Tip #7676
15 9
Hoofd insmeren met mayonaise bij hoofdluis

Heeft je kind hoofdluis, smeer het haar vol met mayonaise, plastic folie eromheen en twee uur laten zitten. Hierna wassen met normale shampoo en de luizen en neten zijn weg.

Tip #8580
12 3
Azijn helpt bij hoofdluis

De beste tip van mijn ervaring met hoofluis ! de goedkoopste en de beste is gewoon azijn in het haar, laat het een nachtje trekken en was het daarna goed uit en was het daarna met haarschampoo. Herhaal dit 2 keer per week, per persoon verschillend. En de hoofdluis is WEG!

Tip #4860
2 3
Luizen en lavendel gaan niet samen

Spoel je kleding met lavendel geur wasverzachter en de luizen blijven weg. luizen en lavendel gaan niet samen.

Hetty
Tip #1802
1 0
Luizen bestrijden met zonnebloemolie

Goede tip voor hoofdluis is zonnebloem olie! Flink het hoofdhuid ermee insmeren en de luizen komen omhoog en gaan dood. Mijn dochter was binnen 1 middag hoofdluis vrij!

Chantal08
Tip #9598
1 2
Dimeticon gebruiken voor hoofdluis

Mijn dochters hoofd zal vol met luis. Dimeticon gebruiken (Swaab, Prioderm) is niet giftig en verstikt de luis en neten. Meer dan een uur laten intrekken en ik heb gigantisch veel dode luizen uit haar haar gekamd. Ze gaan er gegarandeerd dood van. Ik laat het wel langer intrekken dan de verpakking voorschrijft.

Tip #7523
1 0
Luizen doden met stijltang

Styltang 220 graden vallen de neten en luizen zo eruit en gaan gelijk dood. Heb een jaar lang van alles geprobeerd bij me dochter wegens lang haar. 1 x gestyld en alles was direct dood en weg!

Mariella Van Spaendonk
Tip #15862
1 0
Kammen werkt het best bij hoofdluis

Al die luizen doodmiddelen werken totaal niet. Wat ik altijd doe, is kammen, kammen en nog eens kammen! (3x per dag) De haren wassen met cremespoeling

Nienke
Tip #5124
0 0
Zonnebloemolie tegen luizen

Doe zonnebloem olie in het haar. Doe het haar in een plastictas voor 30 min. Was daarna je haar 3x 5 minuten met afwasmiddel. Week erna herhalen en de luizen zijn weg!

Anoeska Vonk
Tip #9434
0 0
Spiritus op luizen spuiten

Doe wat spiritus in een spuitflacon, spray daar het haar mee door, wel uitkijken voor de ogen, daarna wat inmasseren , badmuts erover en laat het maar een half uur intrekken. Dood de luizen en neten. Het haar daarna wassen met daarna cremespoeling en goed doorkammen, werkt echt! Mijn ouders deden het bij mij en broers zo en ik doe het ook al 16 jaar zo .. Alles uitwassen heeft echt weinig zin, een luis voed zich met bloed anders gaat hij dood, het enigste wat ik wel uitwas is hun jassen en hoofdkussenslopen omdat dat regelmatig in aanraking komt met het haar.

Tanja Sommer
Tip #15226
0 0
Kammen met luizenkam

Blijf weg van alle middeltjes waar luizen per slot van rekening resistent tegen kunnen worden. Hetgeen het beste helpt is meermaals per dag kammen met een luizenkam. Blijven kammen tot je minstens 3 weken lang geen luis meer uit je haar hebt gekamt.

Tip #14907
0 0
Luizen bestrijden met balsem

Ik had geen tea trea olie thuis. Ik heb het met de balsem gedaan, in een spuitbus met water, werkt perfect. Je moet het wel aantal dagen vasthouden maar na 3 dagen zie je al bijna geen neten en heb geen jeuk meer op mijn hoofd.

naomi._x
Tip #14734
0 0
Walnoten met tandpasta mengen tegen luizen

Stamp 3 walnoten fijn meng dat met tandpasta en laat het 2 uur zitten ( geen kinder tandpasta ) wel pittig maar dit werkt echt.

Jay-jay van Zutphen
Tip #11768
0 0
Cola helpt tegen luizen

Mijn allerbeste truc voor hoofdluis is cola. Je zorgt dat je haar goed doordrenkt is met cola en laat het 1 uur zitten, spoel het dan uit alles is weg.

Jay-jay van Zutphen
Tip #11769
0 0
Luizen houden niet van tea tree olie

Doe in de cappuchon van je jezelf of je kind of in de kraag en paar druppels Tea Tree olie, daar houden luizen helemaal niet van, hetzelfde kun je doen op je hoofdkussens.

Eef- Rammstein
Tip #1609
0 0
Hoofdluis insmeren met azijn

Bij hoofdluis het haar goed insmeren met azijn en goed nat maken, 10 min inlaten treken en dan haren wassen, ook de neten zijn dood.

Els Comis-Arents
Tip #9249
0 0
Behandel hoofdluis met azijn

Behandel het haar met azijn. Haal je luizenkam door een pluk watten, dan door de haren heen strijken en je neemt de neten en luizen mee in de watten.

Tip #4984
0 0
Azijn bij hoofdluis

Heeft een kind hoofdluizen,maak het haar een klein beetje vochtig en doe er dan een flinke scheut azijn door. Goed in laten trekken ongeveer een half uurtje, en daarna uitspoelen herhaal dat twee of drie keer en de luizen zijn dood.

Tip #453
0 0
Kam spiritus in het haar bij hoofdluis

Kam veel spiritus in het haar, kam het door handdoek erom laten inwerken uitkammen en zonodig herhalen! En dood zijn de luizen! Gel wil ook helpen veel gel zodat ze niet terugkomen omdat ze dan geen grip op het haar hebben!

Ricella
Tip #2077
0 2
Babylotion tegen hoofdluis

Hoofdluis kan bestreden woorden met baby haar lotion het ruikt lekker maar de luizen hebben er een hekel aan (door de alchol die er in zit)wat op het haar druppelen en op de jas. Ik doe het al jaren bij mijn kinderen en ze hebben er nog nooit last van gehad suc6 verzekerd.

Ilonka
Tip #2371
0 2
Luizen overleven tea tree shampoo niet

Tea Tree shampoo, of gewone shampoo met 10 druppels Tea Tree olie erdoor gemengd, dat overleven ze niet !

Tip #1992
0 0
Luizen bestrijden met azijn

Heb je een probleem met luizen ? Je kan ook zonder luizenshampoo luizen bestrijden.Gebruik alleen wat azijn. Ga onder de douche staan en neem azijn ( of olijfolie )en smeer het in je haar en spoelen maar !

Eline
Tip #2617
0 0
Shampoo met ammoniak helpt luizen te doden

Kleurshampoo(waarin ammoniak zit) werkt ook goed om de luizen te doden. Dan heel veel conditioner in het haar masseren zodanig dat de luizen en neten makkelijker loskomen als je je haren kamt met luizenkam.

Tip #3812
0 0
Tea trea olie bij hoofdluis

Om hoofdluis te voorkomen doe in de shampoo fles een paar druppels tea trea olie.

Tip #7231
0 0
Haren wassen met zeep doodt luizen

Azijn is heel slecht voor je longen.
De haren wassen met een stukje zeep. Daar zit iets in wat de luizen dood!

Tip #6912
0 3