Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heb je hevige hoofdpijn of migraine ga dan in het donker onder de douche zitten. De douchekop zo laag mogelijk zetten en laat het water maar over je heen stromen en rustig ademhalen. Door de stralen op je hoofd laat het je hoofdpijn langzaam verdwijnen en je wordt er nog een rustig van !

21 14


Mijn oma deed me altijd een beetje parfum op mijn voorhoofd en hoofdpijn was weg.

11 5


Smeer een beetje tijgerbalsem op de slapen! Dit helpt tegen hoofdpijn.

7 4


Als je erge hoofdpijn hebt: veel water drinken en augurken eten. Het klinkt verschrikkelijk als je migraine hebt, om augurken te eten, MAAR HET WERKT!

7 2


Door stress ga je ongemerkt fronzen ofwel je spiertjes op je voorhoofd, wenkbrouwen en rond de ogen aanspannen. Dit veroorzaakt pijnen die over worden gedragen naar andere delen van het lichaam, met name nek en of rug. Door met je knokkel van een vinger horizontaal je voorhoofd, wenkbrouwen en rond de ogen te gaan scannen kan je de druk weghalen van de spiertjes. Dit doe je als volgt: begin net boven de wenkbrouwen en zet je knokkel van je vinger op een bepaalde plek, oefen met je knokkel een druk uit op deze plek en beweeg met deze druk je knokkel horizontaal langs een denkbeeldige lijn, bijvoorbeeld de lijn van de ene wenkbrauw naar de andere. Zogauw je een gevoelig plekje voelt dan stop je daar en maak je met je knokkel cirkel achtige rondjes, eventueel met het opvoeren van de druk van je knokkel. Niet te hard want dat werkt averechts, de druk op deze zere plek moet wel te verdragen zijn. Herhaal deze procedure langs je gehele voorhoofd. Na verloop van tijd weet je ongeveer waar de pijnlijke plekken zitten en kan je, waar je ook bent en zonder dat het echt opvalt, deze plekken snel vinden en behandelen. Zie het maar als een soort voorhoofdmassage. Heeft mij altijd geholpen, zeker bij vele stress situaties!

7 1


1. "Normaal" hoofdpijn: de voeten gedurende enige tijd in een kom met warm water zetten 2. Migraine: zodra je merkt, dat migraine opkomt, veel drinken. Frisse lucht en maccaroni eten (energierijk voedsel) helpt bij mij ook altijd.

4 3


Heeft u aan houdende hoofdpijn dan kan het zijn dat uw suikerspiegel te laag is dan neemt u een lepel chocolade pasta of druivensuiker en binnen 15 minuten neemt hoofdpijn af.

4 2


Leg een natte washandje op je hoofd en het is over.

4 4


Heb je erge hoofdpijn?! Heel vervelend he. Nu DE TIP: Drink een groot glas Cola het helpt echt en dan even rustig aan doen. Veel succes

4 1


Als je hoofdpijn hebt raad ik het af om een asperientje te nemen.
Ik heb hier een paar andere tips die beter en sneller werken.

1. ga in het donker douchen en zet de stralen niet te hard. Het helpt het beste met lauw water. Voor mij is dat rond de 32 graden, voor anderen mensen kan het natuurlijk anders zijn. WAARSCHUWING:
Doe dit NOOIT met migraine!

2. Doe een geurende olie op je slapen waar je rustig van wordt en die je lekker vind ruiken natuurlijk. (Iets zoals lavendelolie) Masseer je slapen goed en na 5-10 min. Is het over.

3. Ontspan je wenkbrauw spieren en probeer niet te veel aan je hoofdpijn te denken.

4. Drink gemberthee en als je tegen zuur kan, doe je er een dun schijfje citroen in.

Ik hoop dat deze tips voor jullie helpen, als dat niet zo is, zou je me een groot plezier doen om dat in de reacties te zetten.
Veel suc6!💙

4 1


Heb je hoofdpijn? Als je een kat hebt ga dan met je kat ergens liggen (bank,bed) aai je kat op zijn hoofdje zodat hij zich ontspannen. Doordat hij zich gaat ontspannen ga jij je ook lekkerder voelen. Succes en beterschap! PS: Deze tip werkt ook als je veel stress hebt.

3 0


Een paar druppels pepermunt olie op de slapen, pas op dat het niet in de ogen komt, diep inademen.

2 0


Heb je hoofdpijn maak dan warme melk klaar met 3 blokjes anijspoeder helpt snel.

2 0


Hitte pleisters! Ik heb nu al 2 dagen een hitte pleister op mijn hoofd (wanneer ik thuis ben) en moet zeggen dat dit wel werkt! Het ziet er niet uit en is warm op je voorhoofd, maar ik ben wel van mijn hoofdpijn af! Het kan wel zo zijn dat de hoofdpijn terug komt zodra je de pleister eraf haalt of als 'ie uitgewerkt is. Je kunt dan gewoon een nieuwe erop plakken!

2 0


Hoofdpijn? Ik merk vaak dat ik het krijg als ik te weinig gedronken heb, paar glazen water en dan ben ik er in een paar minuten vanaf.

1 0


Hoofdpijn: een koud vochtig washandje tijdens het slapen op het voorhoofd leggen zorgt ervoor dat u heerlijk in slaap valt.

1 0


Bij hoofdpijn plat op bed gaan liggen met enkele dikke plakjes rauwe aardappel op de slapen.

1 0


Bij hoofdpijn lichte druk uitoefenen op de volgende drukpunten: Vingertoppen en tenen, slaap en wenkbrouwen. Dit kan verlichting geven bij sterke steken en ploteling opkomende hoofdpijn. Om te voorkomen voldoende drinken, vochttekort geeft net als bij een kater (dan is het vocht weg door de alcohol) hoofdpijn. Ook cafeïne neemt vocht weg (cola, koffie). Veel mensen hebben ook last van tomaten en chocola, probeer deze drie dingen een voor een een week te vermeiden en kijk wat helpt.

1 0


Snij een rauwe ongeschilde aardappel in plakken en leg dit op je gehele voorhoofd en slapen. Met een theedoek diagonaal opgevouwen houd je ze op hun plek. Na 10 minuutjes de aardappelschijven omdraaien, dan volen ze weer lekker koel aan. Het helpt geweldig.

1 0


Als u last van hoofdpijn heeft,dan kan dit u helpen. Haal een stukje verse gember bij de groenteboer rasp daar een paar reepjes van (7)ongeveer. Plaats het in een grote mok of soepkom. Vervolgens kookt u water en giet het op de gember ,u laat het 5 minuten in trekken en u kunt het opdrinken. Bij mij helpt het altijd me hoofdpijn is dan verlicht.

1 0


Bij hoofdpijn twee druppels Toco-Tholin op allebei de slapen zachtjes inmasseren. Het voelt verfrissend aan, en het helpt binnen enkele minuten. Een of twee druppels hiervan in de mond is ook erg verfrissend.

1 1


Ontspannen en veel water drinken.

1 0


Als je heel erg last hebt van hoofdpijn, vermindert en verlicht dit de pijn: Smeer wat muntolie op je slapen en op voorhoofd (een paar druppels in genoeg).

1 0


Het kan zijn dat je hoofdpijn komt door een te lage suikerspiegel , eet dan een beetje suiker of chocopasta . Het kan ook komen door de stress , laat in dit geval water over je hoofd stromen (onder douche) of leg een washandje met koud water op je hoofd. Het is ook heel belangrijk dat je iets gaat doen , dan denk je er minder aan en dan gaat het sneller weg. Veel water drinken zou ook kunnen helpen.

1 0


Last van hoofdpijn? Op je nuchtere maag een glaasje water met citroensap.

0 0


Heeft u hoofdpijn; kook een struikje verse peterselie circa 7 minuten in water, drink het kookvocht op, en het verdwijnt snel!

0 0


Ik heb al heel mijn leven last van hoofdpijn, terwijl ik altijd heel veel dronk. De dokter vroeg me wat ik dronk, en ik antwoordde water. Zij adviseerde mij om ook eens AA of andere sportdrankjes te drinken, om het het suikergehalte in je hoofd op peil te houden. Sindsdien heb ik veel minder last van hoofdpijn! Doen dus..

0 0


Groene planten helpen dat je minder last van hoofdpijn krijgt. Dus veel groene planten in je huis.

0 0


Neem een sterke kop zwarte koffie. Of neem een stukje bittere pure chocolade..en neem even rust.

0 0


Bij hoofdpijn, als ik er aan denk, is een goede remedie, om te ontspannen en tegen jezelf te zeggen, het is vanavond weg, of morgenochtend als je naar bed gaat bijvoorbeeld, vertrouw erop. Het is geen hokuspokus. Bij mij werkt het goed, als ik het niet vergeet te zeggen tegen mezelf. Soms s"avonds merk ik: " hee, ik heb geen hoofdpijn meer. de moeite van het proberen waard.( ik denk niet dat het werkt bij ernstige hoofdpijn of ernstige spanningen. Dan kan je beter, je problemen, oplossen, (is altijd beter, om de oorzaak te zoeken. sterkte!

0 0


Heeft u migraine en wilt u niet de vervelende bijwerking van de medicijnen probeer dan de volgende tip,ga op de rug liggen en wrijf met de handen over uw linker onderbuik(darmen)totdat het begint te borrelen en uw migraine verdwijnt langzaam, meestal moet u daarna w.s naar het toilet, doordat uw darmen beginnen te werken,succes !

0 0


Bij hoofdpijn op de slapen 2 druppeltjes Eau de Cologne 4711 doen. Mijn oma deed dat ook altijd en bij mij helpt het ook. Is bij elke drogist/parfumerie verkrijgbaar

0 0


Als u migraine heeft zal ik u aanraden geen chocolade en koffie te nemen want dat veroorzaakt vaak nog veel meer hoofdpijn.

0 0


Ga iets doen, bijv. iets lezen met een flesje water erbij, denk er vooral niet aan, niet de hele tijd van: "Ik heb hoofdpijn ik wil er van af". Dan wordt het langzamerhand minder.

0 0


Tegen de misselijkheid bij migraine een flinke pot sterke gemberthee. Pijnstilling is een onderdrukking van het symptoom, pak de oorzaak aan. Zoek de oorzaak .

0 0


Drink water met citroen of limoensap tegen hoofdpijn. Als je tegen zuur kan, lekker veel.

0 0


Ga rustig zitten en drink een glaasje koude cola .Het helpt echt als het nog niet helpt drink dan maar nog een glaasje cola. Helpt dat niet hier is nog een tip: Neem een grote schep chocolade pasta of neem een blok chocolade en dat helpt ook wel voor hoofdpijn. Roselin

0 0


Een was handje die kou is op je voorhoofd doen en er niet er aan denken zoek afleiding en natuurlijk water drinken

0 0


Als u lichtelijke hoofdpijn heb drink dan thee (wel lichte thee) het werkt ook voor je maag

0 0


Citroen sap drinken dan is je hoofdpijn weg

0 0


Citroen sap drinken.

0 0


Pak een handwarmer maak hem warm en leg hem op je hoofd je zult zien binnen paar minuten is je hoofdpijn weg.

0 0


Als je hoofdpijn hebt ga dan even in het donker in je bed liggen. Dan heeft je hoofd even rust. En drink er water bij of neem een asperientje.

0 0


Gewoon slapen, als je slaapt rust je lichaam uit en dus ook je hoofd, bij mij werkt het altijd

0 0


Je slapen masseren totdat het wat minder wordt.

0 1


Espresso met ijsblokjes en citroensap. Helpt snel en altijd tegen hoofdpijn, ook bij bijvoorbeeld een kater. Lekker? Nee, maar wel zonder hoofdpijn!

0 0


Stop standaard ongeveer 10 jeneverbessen in je kussen sloop. En je migraine blijft weg. Wel elke week verversen. Anders drogen ze teveel uit.

0 0


Dit is makkelijk en niet vermoeiend: Wrijf of maak stevig met je vingers rondjes op de plek waar je hoofdpijn hebt, na enkele ogenblikken ik de hoofdpijn weg!

0 1


Een nat washandje op je voorhoofd leggen, even laten inwerken. De hoofdpijn trekt langzaam weg

0 0


Glas water, halve citroen persen en een lepel Himalaya zout. Het is heel vies maar na een uur merk je al verschil.

0 0


Bij hoofdpijn (oude) sokken in azijn dompelen en dan de kousen om je voeten doen.

0 0


Als je hoofdpijn hebt, kan je het volgende doen: 1. Ga onder de douche staan en laat het water rustig over je heen stromen en adem diep in en uit 2. ontspan je en wrijf over je hoofd 3. slapen inmaseren.

0 0


Als je last van hoofdpijn hebt moet je gaan douchen. Niet normaal douchen maar je moet onder de straal gaan zitten van de douchekop en de douchekop helemaal omlaag zetten .Als je de lamp van de badkamer uitzet, gaat de hoofdpijn sneller weg.

0 0


Ik besloot de tip 'Neem een warme douche' op te volgen. Helaas was de geiser op dat moment kapot gegaan en kwam er alleen koud water uit de kraan. Toch heb ik de bodem van het bad gevuld met koud water en lavendel geurende zeep. Daar ben ik met mijn voeten in gaan zitten en heb ik een klein schaaltje chips voor het zoutgehalte gegeten, al zittend op de badrand was de hoofdpijn na 10 minuten zo gezakt dat ik ontspannen op bed kon gaan liggen. Dus, misschien een tip voor iedereen die echt alles heeft geprobeerd! Voor mij werkt het, en ik hoop dat ik er iemand mee kan helpen.

0 0


Doe parfum op je voorhoofd, het klinkt misschien een beetje raar maar het helpt echt!

0 0


Je hebt allemaal verschillende tips ik heb zelf migraine. En ik heb een paar tips maar ik weet niet als het bij jullie helpt zo ja laat even weten zou fijn zijn.👍🏼

Til 1: blijf rustig en denk niet veel aan je hoofdpijn

Tip 2: het klinkt heel simpel maar ga even slapen met gordijnen dicht

Tip 3: doe een nat doekje op je plek op je hoofd waar je pijn hebt en ga even liggen of even slapen

Tip 4: snijd een citroen door de helft en leg het op je hoofd waar je pijn hebt of snij de citroen in plakjes

0 0


Ik geef mijzelf altijd een voorhoofdmassage van een halve minuut.

0 0


Neem een washandje of schoon doekje en maak dat kleddernat met ijskoud water. Beetje uitwringen i.v.m. met druppelen en vervolgens in je nek leggen. Rustig ermee gaan zitten of liggen, dan voel je de hoofdpijn langzaam wegtrekken.

0 0


Neem magnesium. Magnesium is een voedingssuplement die spieren laat ontspannen. Hoofdpijn is een soort spierpijn, dus magnesium kan helpen. Kan ook gebruikt worden in combinatie met andere tips

0 0


Neem een warme douche of een ontspannend bad, als je gaat douchen kan je ook het licht uitdoen (je moet NIET het licht uitdoen bij migraine) als het daarna nog niet helemaal over is ga dan ontspannen op bed liggen

0 0