Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hoofdpijn

Wat te doen tegen migraine en hoofdpijn?

Migraine en/of hoofdpijn zijn vervelend. Hier vind je maarliefst 63 tips van anderen die kunnen helpen bij hoofdpijn en migraine. Hopelijk bezorgt het jou wat verlichting in het hoofd.

Parfum op voorhoofd

Mijn oma deed me altijd een beetje parfum op mijn voorhoofd en hoofdpijn was weg.

Michelle
Tip #3774


In het donker douchen

Heb je hevige hoofdpijn of migraine ga dan in het donker onder de douche zitten. De douchekop zo laag mogelijk zetten en laat het water maar over je heen stromen en rustig ademhalen. Door de stralen op je hoofd laat het je hoofdpijn langzaam verdwijnen en je wordt er nog een rustig van !

Ilse
Tip #3128


Drink glas cola

Heb je erge hoofdpijn?! Heel vervelend he. Nu DE TIP: Drink een groot glas Cola het helpt echt en dan even rustig aan doen. Veel succes

Tip #7006


Neem geen Aspirine

Als je hoofdpijn hebt raad ik het af om een asperientje te nemen.
Ik heb hier een paar andere tips die beter en sneller werken.

1. ga in het donker douchen en zet de stralen niet te hard. Het helpt het beste met lauw water. Voor mij is dat rond de 32 graden, voor anderen mensen kan het natuurlijk anders zijn. WAARSCHUWING:
Doe dit NOOIT met migraine!

2. Doe een geurende olie op je slapen waar je rustig van wordt en die je lekker vind ruiken natuurlijk. (Iets zoals lavendelolie) Masseer je slapen goed en na 5-10 min. Is het over.

3. Ontspan je wenkbrauw spieren en probeer niet te veel aan je hoofdpijn te denken.

4. Drink gemberthee en als je tegen zuur kan, doe je er een dun schijfje citroen in.

Ik hoop dat deze tips voor jullie helpen, als dat niet zo is, zou je me een groot plezier doen om dat in de reacties te zetten.
Veel suc6!💙

Isis
Tip #14611


Tijgerbalsem

Smeer een beetje tijgerbalsem op de slapen! Dit helpt tegen hoofdpijn.

Astrid
Tip #1789


Nat washandje op je hoofd

Leg een natte washandje op je hoofd en het is over.

Willem
Tip #3959


Water drinken en augurken eten

Als je erge hoofdpijn hebt: veel water drinken en augurken eten. Het klinkt verschrikkelijk als je migraine hebt, om augurken te eten, MAAR HET WERKT!

Miranda
Tip #3753


Ontspannen samen met je kat

Heb je hoofdpijn? Als je een kat hebt ga dan met je kat ergens liggen (bank,bed) aai je kat op zijn hoofdje zodat hij zich ontspannen. Doordat hij zich gaat ontspannen ga jij je ook lekkerder voelen. Succes en beterschap! PS: Deze tip werkt ook als je veel stress hebt.

Gwn
Tip #11613


Tips om hoofdpijn te verminderen

Hoofdpijn is vervelend, niemand heeft graag hoofdpijn. Hoofdpijn kan soms heel storend zijn en heel vervelend. Met deze tip maakt u uw hoofdpijn alvast iets draaglijker. Manieren om hoofdpijn te reduceren: - maak cirkelvormige bewegingen met je wijsvinger en middelvinger op je slapen. Breng eventueel kalmerende olie aan op je vingers om soepelder over je huid te wrijven. Lavendel en kamille zijn erg ontspannend. Doe dit 1 minuut of langer. - wrijf net boven je wenkbrauwen, van het midden (de kant van je neus) naar de buitenkant. Herhaal dit 10 keer. - doof de lichten en sluit de gordijnen. Sluit je af van alle geluiden. Leg je neer of ga zitten en adem enkele keren diep in en uit. Ontspan. - minimaliseer het gebruik van mobieltjes. Kijk niet naar tv, computers en andere schermen. - drink thee. Neem een thee waar je van ontspant. Kamillethee is erg ontspannend. - meng 1 banaan, 4 aardbeien, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing en smeer dit mengsel op je voorhoofd en slapen. Ontspan voor 10 minuten en haal het mengsel met een tissue van je hoofd. Wanneer het mengsel verwijderd is, neem dan een bevochtigde doek (lauw water) en wrijf je voorhoofd schoon. Gebruik liever geen water om het mengsel ervan te halen aangezien dit hoofdpijn kan verergeren wegens temperatuursveranderingen in snelle mate. - los 1/4 blokje kippenbouillon op in 250 ml warm kokend water. Drink op. Indien u dit echt niet binnenkrijgt kan u ook een bouillonsoep drinken (liefst kippenbouillon daar deze bouillon belangrijke voedingsstoffen bevat om hoofdpijn te reduceren). - laat 1 steranijs weken in 200 ml halfvolle warme melk. Drink op. - enkele mensen ondervinden minder hoofdpijn nadat ze tijm eten. Natuurlijk hoeft u dit niet gewoon op te eten. U kunt een tijmsoepje maken. Tijmsoep is ook voordelig bij buikpijn. - Meng kruidnagel, rozemarijn en tijm fijn en voeg dit mengsel toe aan uw maaltijd (soep bij voorkeur). Dit mengsel heeft ontspannende eigenschappen waardoor hoofspijn vaak vermindert. - gebruik geen sterk geurende shampoos of douchegels wanneer u een douche neemt. Neem liefst een koude tot lauwe douche. Bij voorkeur dimt u de lichten. - eet een banaan of witte druiven - eet geen chocolade, drink geen koffie of cola. Deze bevatten allemaal cafeïne en dit staat bekend als één van de oorzaken van migraine. Ik hoop dat deze tips helpen. Ik ondervind veel minder hoofdpijn nu ik deze tips gebruik. Veel kenissen van mij gebruiken ze ook en ik heb enkel positieve feedback gekregen. Veel succes! ~Johan

OMER.traditional.blond
Tip #14479


Probeer niet te fronsen

Door stress ga je ongemerkt fronzen ofwel je spiertjes op je voorhoofd, wenkbrouwen en rond de ogen aanspannen. Dit veroorzaakt pijnen die over worden gedragen naar andere delen van het lichaam, met name nek en of rug. Door met je knokkel van een vinger horizontaal je voorhoofd, wenkbrouwen en rond de ogen te gaan scannen kan je de druk weghalen van de spiertjes. Dit doe je als volgt: begin net boven de wenkbrouwen en zet je knokkel van je vinger op een bepaalde plek, oefen met je knokkel een druk uit op deze plek en beweeg met deze druk je knokkel horizontaal langs een denkbeeldige lijn, bijvoorbeeld de lijn van de ene wenkbrauw naar de andere. Zogauw je een gevoelig plekje voelt dan stop je daar en maak je met je knokkel cirkel achtige rondjes, eventueel met het opvoeren van de druk van je knokkel. Niet te hard want dat werkt averechts, de druk op deze zere plek moet wel te verdragen zijn. Herhaal deze procedure langs je gehele voorhoofd. Na verloop van tijd weet je ongeveer waar de pijnlijke plekken zitten en kan je, waar je ook bent en zonder dat het echt opvalt, deze plekken snel vinden en behandelen. Zie het maar als een soort voorhoofdmassage. Heeft mij altijd geholpen, zeker bij vele stress situaties!

Michel
Tip #4301


Maak rondjes op pijnlijke plekken

Dit is makkelijk en niet vermoeiend: Wrijf of maak stevig met je vingers rondjes op de plek waar je hoofdpijn hebt, na enkele ogenblikken ik de hoofdpijn weg!

Deanonieme'
Tip #9642


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Eet suiker

Heeft u aan houdende hoofdpijn dan kan het zijn dat uw suikerspiegel te laag is dan neemt u een lepel chocolade pasta of druivensuiker en binnen 15 minuten neemt hoofdpijn af.

Juul
Tip #2510


10 Tips tegen hoofdpijn

Ik heb een paar tips kijk maar voor jezelf:

1. Neem een glaasje COLA ZERO als je dat niet hebt kan je ook een normale cola nemen.

2. Ga douchen op lauwe tempratuur en doe het licht uit. Let op: doe dit NIET als je Migraine hebt!!

3. Drink VEEL water. De kans is groot dat je die dag niet zo veel hebt gedronken. Dan is het handig dat je wel wat drinkt. Anders droog je uit.

4. Ga lekker naar buiten een frisse neus halen al is het maar een kwartiertje.

5. Doe wat tijger balsem op je slapen. Je zult zien dat je met 5 tot 10 min geen hoofdpijn meer hebt.

6. Drink niet alleen water maar ook anderen dingen. Zoals limonade of ander drinken dat zoet is. Dat zou kunnen werken.

7. Denk er niet te veel aan en ga leuke dingen doen bijvoorbeeld met je broertje, zusje of met je kinderen naar buiten heb je ook gelijk tip 4 gedaan😁.

8. Doe een koud washandje op je voorhoofd je zult zien dan het snel weg gaat.

9. Eet wat zouts dan blijft het vocht in je lichaam en gaat je hoofd pijn sneller weg.

10. Neem een thee lepeltje suiker. Dat zorgt er voor dat je suikerspiegel om hoog gaat en het dus beter wordt voor je hooft.

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Sterkte!!❤

Groetje Madeleine

MADELEINE!
Tip #16466


Warme melk met anijspoeder

Heb je hoofdpijn maak dan warme melk klaar met 3 blokjes anijspoeder helpt snel.

Linda
Tip #2705


Voetenbadje

1. "Normaal" hoofdpijn: de voeten gedurende enige tijd in een kom met warm water zetten 2. Migraine: zodra je merkt, dat migraine opkomt, veel drinken. Frisse lucht en maccaroni eten (energierijk voedsel) helpt bij mij ook altijd.

D. Stangenberger
Tip #455


Slapen met gordijnen dicht

Je hebt allemaal verschillende tips ik heb zelf migraine. En ik heb een paar tips maar ik weet niet als het bij jullie helpt zo ja laat even weten zou fijn zijn.👍🏼

Til 1: blijf rustig en denk niet veel aan je hoofdpijn

Tip 2: het klinkt heel simpel maar ga even slapen met gordijnen dicht

Tip 3: doe een nat doekje op je plek op je hoofd waar je pijn hebt en ga even liggen of even slapen

Tip 4: snijd een citroen door de helft en leg het op je hoofd waar je pijn hebt of snij de citroen in plakjes

Mette keuper
Tip #15245


Smintje tegen pijn in het hoofd

Wat bij mij heel goed helpt wanneer ik hoofpijn heb is een smint nemen!! En daarnaast veel water drinken.

Sophie Kock
Tip #15998


Slapen

Slapen help ook goed tegen hoofdpijn

suhayl oufkir
Tip #21519


Toco-Tholin op de slapen masseren

Bij hoofdpijn twee druppels Toco-Tholin op allebei de slapen zachtjes inmasseren. Het voelt verfrissend aan, en het helpt binnen enkele minuten. Een of twee druppels hiervan in de mond is ook erg verfrissend.

Roswitha Geurts.
Tip #4512


Aardappelplakjes op de slapen

Bij hoofdpijn plat op bed gaan liggen met enkele dikke plakjes rauwe aardappel op de slapen.

Miel Bregman
Tip #3086


Koud voetenbadje en chips eten

Ik besloot de tip 'Neem een warme douche' op te volgen. Helaas was de geiser op dat moment kapot gegaan en kwam er alleen koud water uit de kraan. Toch heb ik de bodem van het bad gevuld met koud water en lavendel geurende zeep. Daar ben ik met mijn voeten in gaan zitten en heb ik een klein schaaltje chips voor het zoutgehalte gegeten, al zittend op de badrand was de hoofdpijn na 10 minuten zo gezakt dat ik ontspannen op bed kon gaan liggen. Dus, misschien een tip voor iedereen die echt alles heeft geprobeerd! Voor mij werkt het, en ik hoop dat ik er iemand mee kan helpen.

Jkaas
Tip #11959


Hitte pleisters

Hitte pleisters! Ik heb nu al 2 dagen een hitte pleister op mijn hoofd (wanneer ik thuis ben) en moet zeggen dat dit wel werkt! Het ziet er niet uit en is warm op je voorhoofd, maar ik ben wel van mijn hoofdpijn af! Het kan wel zo zijn dat de hoofdpijn terug komt zodra je de pleister eraf haalt of als 'ie uitgewerkt is. Je kunt dan gewoon een nieuwe erop plakken!

Kim Pape
Tip #11753


Ontspan en drink water

Ontspannen en veel water drinken.

Tip #7144


Pepermuntolie

Een paar druppels pepermunt olie op de slapen, pas op dat het niet in de ogen komt, diep inademen.

Margriet
Tip #454


Hoofdpijn door lage suikerspiegel

Het kan zijn dat je hoofdpijn komt door een te lage suikerspiegel , eet dan een beetje suiker of chocopasta . Het kan ook komen door de stress , laat in dit geval water over je hoofd stromen (onder douche) of leg een washandje met koud water op je hoofd. Het is ook heel belangrijk dat je iets gaat doen , dan denk je er minder aan en dan gaat het sneller weg. Veel water drinken zou ook kunnen helpen.

Zoë Vink
Tip #11807


Koud nat washadje

Hoofdpijn: een koud vochtig washandje tijdens het slapen op het voorhoofd leggen zorgt ervoor dat u heerlijk in slaap valt.

Guido
Tip #459


Verse gemberthee

Als u last van hoofdpijn heeft,dan kan dit u helpen. Haal een stukje verse gember bij de groenteboer rasp daar een paar reepjes van (7)ongeveer. Plaats het in een grote mok of soepkom. Vervolgens kookt u water en giet het op de gember ,u laat het 5 minuten in trekken en u kunt het opdrinken. Bij mij helpt het altijd me hoofdpijn is dan verlicht.

Ans
Tip #5536


Eau de Cologne 4711

Bij hoofdpijn op de slapen 2 druppeltjes Eau de Cologne 4711 doen. Mijn oma deed dat ook altijd en bij mij helpt het ook. Is bij elke drogist/parfumerie verkrijgbaar

Jolanda
Tip #5853


Dansen

Ga dansen dat helpt tegen hoofdpijn. Beweeg jezelf maar raak!

Marjo
Tip #21493


Slapen met aardappel op voorhoofd

Snij een rauwe ongeschilde aardappel in plakken en leg dit op je gehele voorhoofd en slapen. Met een theedoek diagonaal opgevouwen houd je ze op hun plek. Na 10 minuutjes de aardappelschijven omdraaien, dan volen ze weer lekker koel aan. Het helpt geweldig.

Marie-José
Tip #4917


Te weinig gedronken

Hoofdpijn? Ik merk vaak dat ik het krijg als ik te weinig gedronken heb, paar glazen water en dan ben ik er in een paar minuten vanaf.

Kita
Tip #458


Druk uitoefenen op drukpunten

Bij hoofdpijn lichte druk uitoefenen op de volgende drukpunten: Vingertoppen en tenen, slaap en wenkbrouwen. Dit kan verlichting geven bij sterke steken en ploteling opkomende hoofdpijn. Om te voorkomen voldoende drinken, vochttekort geeft net als bij een kater (dan is het vocht weg door de alcohol) hoofdpijn. Ook cafeïne neemt vocht weg (cola, koffie). Veel mensen hebben ook last van tomaten en chocola, probeer deze drie dingen een voor een een week te vermeiden en kijk wat helpt.

Mila
Tip #5273


Muntolie op slapen smeren

Als je heel erg last hebt van hoofdpijn, vermindert en verlicht dit de pijn: Smeer wat muntolie op je slapen en op voorhoofd (een paar druppels in genoeg).

Elien
Tip #9449


Zwarte koffie

Neem een sterke kop zwarte koffie. Of neem een stukje bittere pure chocolade..en neem even rust.

Hilda
Tip #4062
Niet op uw mobiel

Als u op uw mobiel gaat, krijgt u juist meer hoofdpijn. Je kan wel bijvoorbeeld even iets tegen iemand zeggen via WhatsApp. Ik zou gewoon lekker in je bed liggen!

Shenaya
Tip #21729


ga slapen

ga slapen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Floris
Tip #21727


Nek koelen

Als je last hebt van hoofdpijn kan je de spier in je nek koelen. Binnen 10 min is de hoofdpijn weg.

Shirley
Tip #19788


Parfum op je voorhoofd

Doe parfum op je voorhoofd, het klinkt misschien een beetje raar maar het helpt echt!

Maartje8
Tip #14998


Hoofdpijn tips

Als je hoofd pijn hebt kan je een paar dingen doen dezen helpen mij ook
1.zit je op een scherm kijk dan even weg
2.Pak een was hand en leg hem op je hoofd
3.drink genoeg water of wat anders maar wel veel drinken
4.denk ergens anders aan dit ver komt stress en van stress kan je ook hoofdpijn krijgen
Succes ik hoop dat dit werkt en veel sterkte

Zoey
Tip #19457


Voorhoofdmassage

Ik geef mijzelf altijd een voorhoofdmassage van een halve minuut.

Sylvie1968
Tip #15400


Koud washandje

Neem een washandje of schoon doekje en maak dat kleddernat met ijskoud water. Beetje uitwringen i.v.m. met druppelen en vervolgens in je nek leggen. Rustig ermee gaan zitten of liggen, dan voel je de hoofdpijn langzaam wegtrekken.

amo
Tip #15464


Magnesium

Neem magnesium. Magnesium is een voedingssuplement die spieren laat ontspannen. Hoofdpijn is een soort spierpijn, dus magnesium kan helpen. Kan ook gebruikt worden in combinatie met andere tips

Aes
Tip #15496


Warme douche of bad

Neem een warme douche of een ontspannend bad, als je gaat douchen kan je ook het licht uitdoen (je moet NIET het licht uitdoen bij migraine) als het daarna nog niet helemaal over is ga dan ontspannen op bed liggen

Brecht
Tip #15776


Douchstraal op je hoofd

Als je last van hoofdpijn hebt moet je gaan douchen. Niet normaal douchen maar je moet onder de straal gaan zitten van de douchekop en de douchekop helemaal omlaag zetten .Als je de lamp van de badkamer uitzet, gaat de hoofdpijn sneller weg.

Jill Aghassaiy
Tip #11774


Smeer wat vicks vaporub onder je neus

Vicks vaporub onder je neus smeren. Dit werkt bij mij echt heel goed bij gewone hoofdpijn binnen een paar minuten is je hoofdpijn al stukken minder. Bij Migraine weet ik niet of het werkt.

Angel12
Tip #18047


Water opsnuiven

Een beetje water opsnuiven omwille van de zuurstof erin

Eef Bol
Tip #20053


Handwarmer

Pak een handwarmer maak hem warm en leg hem op je hoofd je zult zien binnen paar minuten is je hoofdpijn weg.

Tip #7368


Douchen en ontspannen

Als je hoofdpijn hebt, kan je het volgende doen: 1. Ga onder de douche staan en laat het water rustig over je heen stromen en adem diep in en uit 2. ontspan je en wrijf over je hoofd 3. slapen inmaseren.

Sultan
Tip #11691


Glas cola of blokje chocolade

Ga rustig zitten en drink een glaasje koude cola .Het helpt echt als het nog niet helpt drink dan maar nog een glaasje cola. Helpt dat niet hier is nog een tip: Neem een grote schep chocolade pasta of neem een blok chocolade en dat helpt ook wel voor hoofdpijn. Roselin

Tip #7132


Citroensap op nuchtere maag

Last van hoofdpijn? Op je nuchtere maag een glaasje water met citroensap.

Geertje
Tip #456


Thee van verse peterselie

Heeft u hoofdpijn; kook een struikje verse peterselie circa 7 minuten in water, drink het kookvocht op, en het verdwijnt snel!

Annelies
Tip #457


Suikerdrankjes

Ik heb al heel mijn leven last van hoofdpijn, terwijl ik altijd heel veel dronk. De dokter vroeg me wat ik dronk, en ik antwoordde water. Zij adviseerde mij om ook eens AA of andere sportdrankjes te drinken, om het het suikergehalte in je hoofd op peil te houden. Sindsdien heb ik veel minder last van hoofdpijn! Doen dus..

Angelique
Tip #3298


Groene planten

Groene planten helpen dat je minder last van hoofdpijn krijgt. Dus veel groene planten in je huis.

Lynette
Tip #3488


Ontspannen

Bij hoofdpijn, als ik er aan denk, is een goede remedie, om te ontspannen en tegen jezelf te zeggen, het is vanavond weg, of morgenochtend als je naar bed gaat bijvoorbeeld, vertrouw erop. Het is geen hokuspokus. Bij mij werkt het goed, als ik het niet vergeet te zeggen tegen mezelf. Soms s"avonds merk ik: " hee, ik heb geen hoofdpijn meer. de moeite van het proberen waard.( ik denk niet dat het werkt bij ernstige hoofdpijn of ernstige spanningen. Dan kan je beter, je problemen, oplossen, (is altijd beter, om de oorzaak te zoeken. sterkte!

Hilda
Tip #4063


Onderbuik masseren

Heeft u migraine en wilt u niet de vervelende bijwerking van de medicijnen probeer dan de volgende tip,ga op de rug liggen en wrijf met de handen over uw linker onderbuik(darmen)totdat het begint te borrelen en uw migraine verdwijnt langzaam, meestal moet u daarna w.s naar het toilet, doordat uw darmen beginnen te werken,succes !

Grietje
Tip #4264


Vermijd chocolade en koffie

Als u migraine heeft zal ik u aanraden geen chocolade en koffie te nemen want dat veroorzaakt vaak nog veel meer hoofdpijn.

Mientje
Tip #4966


Zoek afleiding

Ga iets doen, bijv. iets lezen met een flesje water erbij, denk er vooral niet aan, niet de hele tijd van: "Ik heb hoofdpijn ik wil er van af". Dan wordt het langzamerhand minder.

Geerd
Tip #4929


Gemberthee

Tegen de misselijkheid bij migraine een flinke pot sterke gemberthee. Pijnstilling is een onderdrukking van het symptoom, pak de oorzaak aan. Zoek de oorzaak .

Tip #5909


Drink water met citroen -of limoensap

Drink water met citroen of limoensap tegen hoofdpijn. Als je tegen zuur kan, lekker veel.

Tip #6837


Koud washandje op voorhoofd

Een was handje die kou is op je voorhoofd doen en er niet er aan denken zoek afleiding en natuurlijk water drinken

Tip #7145


Oude sokken in azijn

Bij hoofdpijn (oude) sokken in azijn dompelen en dan de kousen om je voeten doen.

manon ghes
Tip #11670