De beste tips

Stijve nek

#1. Minder stijve nek door kruik of massage

Je nek warm houden door bijvoorbeeld een warme douche, een kruik of een massage. Door een massage worden de stijve spieren wat losser worden gemaakt.
Stijve nek

#2. Plat slapen helpt bij nekklachten

Wanneer je last van je nek hebt door bijvoorbeeld lang naar beneden te hebben gekeken of verkeerd gelegen/gezeten, Kun je wel eens last van je nek hebben.

Wat ik dan doe is een nachtje op mijn rug slapen ZONDER kussen. Zo ligt je nek helemaal recht en dus niet in de kreukels waardoor je nekspieren weer even kunnen resetten.

Afhankelijk van de pijn of hoe erg de nek vast zat, zal je er de volgende dag minder last van hebben.

Stijve nek

#3. Regelmatig oefeningen doen:

Ik heb vaak last van een 'stijve nek', en als ik er last van heb doe ik vaker 3 bepaalde oefeningen; 1. Tennisbal tussen jou nek & schouders en langzaam rollen. 2. Diep in ademen, overdreven me schouders ophalen, uit ademen en ze laten zakken. 3. Langzaam van links naar rechts kijken. Hopelijk helpen deze oefeningen want het is een vervelende pijn!
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Stijve nek

O o

Knijp een beetje zagjes in je nek 3 a 4 keer  💪👍👍👍👍👄💋

Stijve nek

Warme douche

Neem een warme douche en laat het water over je nek stromen. Zo worden je nekspieren verwarmd en heb je minder last van je nek

Stijve nek

Slapen op je zij tegen stijve nek

Ik heb regelmatig last van een stijve nek. Dit is vervelend om last van te hebben. Veel dagelijkse dingen worden hierdoor voor mij lastiger om uit te voeren. Het probleem met een stijve nek is dat dit niet altijd even makkelijk op te lossen is. Eén van de beste opties waar je voor kunt gaan met een stijve nek is het slapen op je zij. Dit komt omdat je nek hierdoor in een natuurlijke positie komt. Ik doe dit ook altijd. Sindsdien heb ik een stuk minder last van een stijve nek. Natuurlijk is het ook belangrijk om niet teveel naar beneden te kijken op je telefoon. Dit veroorzaakt namelijk ook een stijve nek.

Nog 4 andere tips

Stijve nek

Goede houding vermindert stijve nek

Jongeren hebben steeds vaker last van nekpijn oftewel een ‘tabletnek’. Tegenwoordig zit men namelijk urenlang naar het scherm van de smartphone te kijken.
Facebook, Instagram en WhatsApp zijn populair dus we checken maar al te graag de berichtjes op onze mobiel.
Veel mensen buigen hun hoofd te ver naar voren als ze op een tablet of een telefoon kijken. Dat komt doordat tablets vaak plat op tafel of op schoot worden gelegd. Dit zorgt voor een onnatuurlijke kijkhoek. Het hoofd trekt dan te hard aan de nekspieren en dat zorgt voor nekklachten. Een hoofd weegt gemiddeld zo’n 5 kilo. Echter, wanneer we de nek buigen in een hoek van 45 graden neemt de druk op de nekwervels toe en staat het gewicht van het hoofd zelfs gelijk aan zo’n 22 kilo!
Dit kan dus zorgen voor de nodige nek- en hals klachten.
De volgende tips kunnen helpen bij het voorkomen of verminderen van de klachten:
1. Zorg ervoor dat je rechtop zit
2. Beweeg de smartphone of tablet naar het hoofd toe en niet het hoofd naar het apparaat
3. Wissel van houding
4. Gebruik een tabletstandaard en een apart toetsenbord, hierdoor zit het apparaat meer op ooghoogte en kan je nek ontspannen blijven
5. Gebruik de tablet of telefoon niet te lang achter elkaar
6. Als je het prettig vindt om de tablet op schoot te houden, trek dan de knieën wat omhoog of leg een kussen onder het tablet. Dat zorgt ervoor dat het beeldscherm hoger en dichterbij je gezicht komt.

Stijve nek

Het goed warm houden van de nek

Ik heb regelmatig last van mijn nek. Het is bij mij dan vooral een stijve nek. Nu weet ik dus iets wat dat kan verhelpen. Als je je nek goed warm houdt, kan het al een wereld van verschil zijn. Zo gebruik ik een sjaal om mijzelf goed warm te blijven houden.
Stijve nek

Achterhaal de oorzaak van de stijve nek

Nekpijn kan vele oorzaken hebben zoals stress, verkeerde houding of een scheurtje in de spier. Als u zelf een sterk vermoeden heeft waar de oorzaak ligt, probeer dan uw levensstijl aan te passen. Een betere werkhouding, meer ontspannen door het leven gaan of een andere slaaphouding/kussen. Als u echt niet weet waar de pijn vandaan kan komen, ga dan toch maar naar de huisarts! Er zijn ook een hoop medische oorzaken waar u zelf misschien niet zoveel aan kunt doen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Stijve nek

Nekpijn oplossen

Ik had jaren last van nekpijn, dingen die mij beter gingen laten vloeren: Bij een stijve nek: Je nek warm houden door bijvoorbeeld een warme douche, een kruik of een massage. Door een massage worden de stijve spieren wat losser worden gemaakt.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.