Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lippen

Wat kan je het beste doen bij kapotte mondhoeken of schrale lippen?

Bekijk hier de tips van Oma die gaan over hoe je van gescheurde mondhoeken en droge lippen afkomt.

Honing voor je naar bed gaat

Smeer wat honing op je lippen als je naar bed gaat. Volgende dag zijn je lippen heel erg zacht en glad. Want honing bevat onder andere vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden die die de bovenste huidlaag kunnen herstellen.

S.
Tip #2605
3 2
Honing op je lippen

Schrale, ruwe lippen; doe een beetje honing op je lippen, lekker dik en goed laten intrekken. Niet aflikken!

Tip #500
2 0
Babyolie in laten trekken

Heb je last van schralle lippen??? (Dan moet je 1st stoppen met likken op de lippen) smeer er dan een beetje babyolie op. (dan zeker niet meer likken!!!)Veeg het na een minuutje af met een zachte handoek of washand... Wat ook heel goed helpt is met je vingers over je lippen wrijven NIET TE HARD EN NIET MET JE NAGELS maar teder over je lippen wrijven je eigen lichaamsvet van je vingers helpt ook voor zachte lippen.

Tip #501
2 1
Douchen en insmeren met lippenbalsem

Heb je last van schrale lippen met losse velletjes? Ga dan na het douchen, met een natte, ruwe handdoek/washandje ermee over je lippen heen en weer met circulerende bewegingen. Door het douchen eerst worden de lippen wat week, waardoor de velletjes makkelijker loslaten. Goed insmeren met lippenbalsem daarna. Je hebt nu heerlijk zachte lippen. Leuke bijkomstigheid is dat de doorbloeding op gang komt en je dus ook vollere en meer rode lippen krijgt.

Marianne
Tip #5074
1 0
Poetsen met tandpasta

Voor mooie zachte lippen kun je ze poetsen met tanpasta of wanneer je veel velletjes hebt ze voorzichtig poetsen met wat suiker. Ze worden er prachtig van omdat de doorbloeding ook beter wordt!

Nicole
Tip #2870
1 0
Ongezouten roomboter

Ongezouten roomboter werkt goed bij schrale lippen.

Tip #496
1 0
Scrubben met tandeborstel

Schrub je lippen met vaseline en een tandenborstel. Wat ook goed werkt is een suikerklontje.

Kayleigh88
Tip #3261
0 0
Poets je lippen

Doe op een oude natgemaakte tandeborstel een lik vaseline (of andere zachte lippenbalsem) en poets daarmee een keer per week je lippen

Josien
Tip #3433
0 0
Olijfolie op je lippen

Zijn je lippen droog? ik heb een hele goeie toptip : meestal zitten er velletjes aan en mensen willen die er van af halen ( niet doen) zo wordt het alleen maar erger! Je kan er een beetje olijf olie op doen of wat vaseline, dan gaat het eraf.

N..123
Tip #14951
0 0
tandpasta op blaartjes

Voel je een blaartje aan je lip opkomen meteen een beetje tandpasta aan doen.

Rosa Blom
Tip #499
0 0
Aardbei en blaadjes

Last van ruwe en onzuivere lippen? dan helpt het volgende: Houd een aardbei bij de groene blaadjes vast en bijt het hoekje eraf zodat je een halve aardbei over hebt met een half ronde afdruk(het andere stuk houd je nog steeds vast), die past precies op je lippen. Dip de (halve)aardbei in een schaaltje met suiker, Begin nu voorzichtig je lippen te scrubben, Ga zo door totdat je je zelf denkt dat je lippen glad genoeg zijn was je lippen af en smeer er lipbalsem/labelo/vaseline op Je voelt dat je lippen zachter zijn geworden. Werkt bij mij super! even wat lippenstift aanbrengen en perfect!

Stephanie
Tip #5816
0 0
Flessendop er over wrijven

Als je schrale lippen heb dan moet je er met een dop van een fles overgaan. de velletjes verdwijnen dan. gewoon ronde bewegingen maken ps: de dop moet wel ribbels hebben.

Marije
Tip #4244
0 0
Labello en daarna purol of vaseline

Een tip voor zachte lippen: Doe eerst labello op je lippen. (Gewone naturel labello, de blauwe) En daarna Vaseline/Purol zalf. Ga ermee slapen & de volgende ochtend heeft u zachte lippen!

Tip #4137
0 0
Tandenborstel en vaseline

Ga met een natte tandenborstel langs je lippen poetsen (dan scrub je als het ware je lippen) en maak naar afloop je lippen droog en smeer er een laagje vaseline op.

Tip #3822
0 0
Masseer met tandenborstel

Masseer uw lippen met een zachte tandenborstel.

Laura
Tip #3581
0 0
Matte donkere kleur bij volle lippen

Vind je je lippen te vol? Kies voor een matte, donkere kleur lippenstift.

Jill
Tip #3237
0 0
Honing mengen met suiker

Als je hele zachte en volle lippen wilt. moet je honing mengen met een beetje suiker. dan goed uitsmeren op je lippen. ( het voelt wel een beetje ruw aan), dan afspoelen met water. en je hebt hele zachte lippen!

Merel
Tip #3418
0 0
Boter in plaats van baslem

Is je lippenbalsem op? Niets aan de hand. In de koelkast heb je vast wel boter liggen, die kun je heel goed gebruiken tegen droge lippen.

Jill
Tip #3243
0 0
Weinig kleur in je lippen? Scrub ze dan zachtjes

Hebben je lippen weinig kleur? Scrub ze zachtjes met een tandenborstel. Je verwijdert dode huidcellen, stimuleert de bloedcirculatie en je krijgt prachtige rode smakkers.

Jill
Tip #3239
0 0
Bredere lippen met een lippotlood

Smalle lippen? Trek met een lippotlood, in dezelfde kleur als je lippenstift, voorzichtig een lijntje iets boven en onder de liprand. Je lippen lijken daardoor een stuk voller

Jill
Tip #3235
0 0
Insmeren met een suikerklontje

Wrijf elke ochtend en avond met een suikerklontje over je lippen totdat alle velletjes weg zijn. Daarna smeer je je lippen met een lippenbalsem (bv. Labello) in en je lippen zijn zijdezacht en weer zo goed als nieuw!

Lady D.
Tip #3155
0 0
Na poetsen vaseline

Na het tandenpoetsen vaseline op je lippen doen! het is fijn want je lippen drogen vind ik best uit na het tanden poetsen. Dus na het tanden poetsen, en voor het slapen gaan, ook vaseline erop doen, mag best dik! zodat het de hele nacht kan inwerken!! En je hebt snel zachte lipjes!!!

Tip #2436
0 0
Boter op je lippen

Gewoon een beetje boter op je lippen smeren, en in laten trekken. dit moet je wel een paar keer per dag doen.

Tip #2247
0 0
Insmeren met vetzalf

Je kunt bij elke drogisterij een zeer goede vetzalf krijgen waarvan je niet direct een viese smaak krijgt als je het binnenkrijgt (zoals bij vele andere zalfjes). Neribas Vetzalf ! Werkt ongelovelijk lekker als al het andere niet meer werkt (labello,blistex etc)

A vd Meer
Tip #1737
0 0
Vochtig washandje

Voor zachte lippen met een vochtig washandje ronddraaiende bewegingen maken.

Tip #498
0 0
Zachtjes poetsen met een tandenborstel

Als je je tanden gepoetst hebt poets dan ook heel zachtjes je lippen mee zo krijg je zachte lippen en geen velletjes.

Tip #497
0 0
Lipscrub tegen droge lippen

Heb je last van velletjes op je lippen? gebruik een lip scrub! heb je die niet in huis maak hem zelf! 

Pak wat (kristal)suiker doe er honing bij en evt wat olijfolie! succes

Tip #15701
0 0