De beste tips

Droge lippen

#1. Zonnebloemolie tegen droge lippen

Wat erg goed helpt tegen droge lippen is zonnenbloem olie omdat het zo vet is, zelf doe ik het altijd en het werkt veel beter als een gewone balsem! 1x insmeren en je hebt er geen last meer van!

Droge lippen

#2. Lippen poetsen met tandpasta

Als je droge lippen hebt moet je ze s"morgens en s"avonds poetsen met tandpasta daar worden ze ook mooi rood en vol van.
Droge lippen

#3. Smeer boter op je lippen

Je hebt echt pijnlijke, droge lippen en je hebt niets bij de hand? Smeer dan wat boter op je lippen.
Bekijk 19 andere tips

De nieuwste tips

Droge lippen

Droge lippen inmaseren met olijfolie

Lippen inmaseren met olijfolie, aantal keer herhalen bij extreem droge of branderige lippen

Droge lippen

vaseline smeren

smeer een beetje vaseline elke keer dat het opdroogt smeer je het opnieuw

Nog 19 andere tips

Droge lippen

Recept voor lipscrub

Als je droge lippen hebt is dit een hele fijne, lekkere en makkelijk recept voor een goeie lipscrub! Ingrediënten: 1. Bruine suiker 2. Vaseline/kokos olie 3. Honing 4. Kaneel 5. Een potje waar het in kan Eerst gaat een beetje bruine suiker in het potje. (Ligt er helemaal aan hoeveel u wilt maken) dan moet het vaseline of de kokos olie toegevoegd worden. Dan mengt u dit samen. Dan kan de honing er nog bij en de kaneel. Dan moet alles goed gemengd worden. Als het gemengd is, scrubt u het op uw lippen met uw vingers, daarna wrijft u uw lippen over elkaar en likt het eraf! Dan bent u verlost van de droge lippen!
Droge lippen

Lippen scrubben met handdoek

Heeft u last van droge lippen en loshangende velletjes? Wrijf er dan met een zachte handdoek overheen totdat de velletjes er af zijn gewreven. Doe dit niet te ruw! Maak ronddraaiende bewegingen die je afwisselt door om en om rechts- en linksom te draaien. Daarna de lippen goed insmeren met een herstellende lipbalsem. Tip: Let op dat je niet te hard wrijft, dit zorgt voor nog meer velletjes!
Droge lippen

Producten voor droge lippen

Als je last hebt van droge lippen. Kun je ze met een tandenborstel poetsen. Dat heeft hetzelfde effect als bijvoorbeeld je lichaam scrubben! Gebruik dan geen tandpasta, want dat werkt uitdrogend! Je lippen lijken na het poetsen rood, dat komt omdat ze extra doorbloed zijn. Smeer je lippen na de tijd wel in. dat kan met verschillende producten zoals: * lippenbalsem * halverine * calendulazalf * vaseline * olijfolie/zonnebloemolie Smeer je lippen voor je gaat slapen ook extra dik in...dan kunnen ze 's nachts mooi herstellen. Neem vooral in de winter de lippenbalsem mee. Als ze dan droog of barstend aanvoelen kun je ze meteen insmeren! Veel succes

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Droge lippen

Vaseline helpt tegen droge lippen

Bij droge lippen helpt vaseline heel erg goed. Dit omdat het heel vet is en daardoor ook goed blijft zitten en ervoor zorgt dat de lippen weer kunnen herstellen. Ook voor de rest van je gezicht kan je overigens vaseline goed gebruiken.

Droge lippen

Lippen insmeren met honing

Als je droge lippen hebt kun je ze ook insmeren met wat honing, zo worden ze weer lekker zacht en de honing is natuurlijk ook erg lekker.
Droge lippen

Scrub van olijfolie en suiker

Je kan olijfolie en kristal suiker mengen en dan scrubben over je lippen,ze worden heerlijk zacht en je kan het er zo aflikken.
Droge lippen

Scrubben met aardbei en suiker

Neem een hap van een aardbei, en dip daarna het deel van de aardbei waar je net een hap uit hebt genomen, in wat suiker. Scrub dit over je lippen en ze worden weer lekker zacht. De rest kan je opeten
Droge lippen

Aloë Vera gel

Schrale lippen:

Kan jouw huid niet goed tegen lippenbalsem of vaseline? Smeer er dan Aloë Vera gel op. 

Droge lippen

Lippenbalsem

Een beetje lippenbalsem er op maar geen lipsmackers en geen lippenbalsems met een smaakje. PS: vooral niet likken
Droge lippen

Purol zalf

Gebruik Purol zalf, worden je lippen zacht en soepel van. Helpt ook nog eens schrale en geïrriteerde huid te genezen. Vooral geen goedkope lipbalsem, zoals Labello gaan gebruiken. Dit is er voor gemaakt, om je lippen telkens uit te drogen, zodat je blijft smeren.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Droge lippen

Geen labello maar olijf -of zonnebloemolie

Bij droge lippen moet je geen Labello gebruiken hier zit een bepaalde stof in die het alleen maar erger maakt. Gebruik in plaats daarvan honing, zonnebloemolie, olijfolie of vaseline. Alleen zonnebloemolie of olijfolie werkt het beste.
Droge lippen

Schrale lippen voorkomen

Mijn tips is als je schralen lippen wilt voorkomen door altijd vaseline op te doen en als je gaat fietsen en het is buiten koud doe dan je sjaal voor je mond en neus het helpt echt :D !!!
Droge lippen

Lippenscrub maken

Benodigtheden: Labello Honing (Olijf)olie Suiker Snij een stukje labello en doe dat in een bakje en laat het in de magnetron smelten. Zodra het gesmolten is doe je er een beetje (olijf) olie bij met ook nog een beetje honing. Roer dat doorelkaar en doe dan wat suiker erbij tot dat het een soort van geheel is. Smeer het dan op je lippen en dan heb je een eigen lippenscrub!
Droge lippen

Gebruik geen make-up

Droge lippen ontstaan vaak ook door het dragen van make up, bijvoorbeeld lipgloss of lippenstift. Voorkom droge lippen door ze eerst zachtjes te poetsen met een tandenborstel, en daarna dik in te smeren met bijv. labello en daar overhéén de make up. Blijft het ook nog beter zitten!
Droge lippen

Natuurlijke producten

Ik snap niet waarom mensen hier vaseline of purol etc aansmeren. Sterk af te raden gezien de ingrediënten. Gebruik liever natuurlijke producten zoals calendula, olijfolie of honing. Beter voor je lippen en je gezondheid.
Droge lippen

Vet of balsem

Bij gesprongen lippen is vet of een balsem heel goed, doe het zeker een paar keer op een dag en voor je gaat slapen.
Droge lippen

Vaseline en honing mixen

Pak een beetje vaseline en honing ,mix het door elkaar.En smeer maar op je lippen. En doe elke dag wel een dikke laag labello op.
Droge lippen

Te hoog zoutbalans

Zout houd vocht vast en onttrekt vocht uit o.a. de lippen.
Droge lippen

Baby olie

Ik heb wel eens opeens hele schralen lippen! Daar kan ik dan niks tegenop smeren zo erg! Maar smeer een paar keer baby olie erop en het is weer hersteld