Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Luizen bestrijden

Waar kunnen luizen niet tegen en hoe bestrijd je luizen het beste?

Het is fijn om ook te weten hoe je van luizen af komt zonder luizenshampoo te hoeven gebruiken. Lees alle tips over hoofdluis en neten verwijderen op Oma Weet Raad.

Papje tegen luizen

Ik woon in Israël en heb de volgende tip tegen luizen: Een theelepel olijfolie, theelepel citroensap en een halve theelepel dieselolie, maak een papje en masseer het in op droog haar. Ongeveer 5 minuten laten intrekken en daarna het haar wassen met shampoo en conditioner. Daarna goed uitkammen!
Smeer elke ochtend rozemarijnolie achter de oren en in de nek, dit helpt luizen te voorkomen!

Yvonne
Tip #5655
4 0
Elektrische luizenkam

Tegenwoordig kun je bij de drogist of de apotheek een electrische luizenkam kopen, deze dood de luizen direct dmv een electrisch schokje, dit voel je zelf overigens niet. Handig ter controle. Zo kun je er rap bij zijn.

C. vd beemt
Tip #3186
3 1
Wat werkt tegen luizen?

Vorig jaar 4 maanden aan het martelen geweest om de luizen en neten weg te krijgen. Dure luizenshampoos hielpen niks. Dit jaar hadden mijn dochters weer luizen via de school. Dit helpt echt!!! Hoofd insmeren met spiritus, handdoek erom en in laten werken (1 uur). Daarna uitwassen met Tea Tree-shampoo van De Tuinen en cremespoeling in je haar. Vervolgens 2 x per dag kammen met luizenkam. Succes verzekerd! Tea Tree-shampoo is ook heel goed preventief te gebruiken tegen luizen. Bovenstaande remedie werkt echt en is veel goedkoper dan al die dure luizenshampoos. Het gebruik van Prioderm is bovendien niet zonder gevaar (zenuwaantasting)!

Gerrie
Tip #3877
0 0
Neten kan je weg kammen

Luizen kunnen niet tegen water. De neten echter wel. Neten kan je uit de haren krijgen door te kammen. Eerst haren nat maken, cremespoeling en kammen maar (de kam af doen aan wit doek en de kam na afloop dopen in alcohol). In de nacht op het hoofd een douchemutsje plaatsen (dat voorkomt verspreiding van de luis en bijkomend voordeel luizen/neten verstikken.

Annemarie
Tip #4008
0 1
Tea tree olie?

Tea tree olie zou preventief helpen tegen luizen. Inmiddels zijn er op de school van mijn kind achter elkaar drie kinderen die met tea tree oil shampoo of andere tea tree produkten behandeld werden aangetroffen met een hoofd vol luis. Tea tree oil werkt dus helaas NIET gegarandeerd preventief. Voorkomen is bijna onmogelijk. Het haar elke dag geheel in de gel zetten kan wel helpen omdat de luizen dan geen grip hebben (het haar is dan ook niet schoon en schoon haar is aantrekkelijker).

Corine
Tip #4921
0 0
Haren wassen met azijn tegen luizen

Was de haren met pure azijn laat even intrekken daarna goed uit spoelen en weg zijn de luizen en ze komen niet meer terug.

Tip #4593
0 0
Paranix insprayen

Heb je last van luizen? gebruik paranix tekoop bij de apotheek het is een spray met veel alcohol in gewoon insprayen 15 minuten laten zitten endan uitspoelen weg zijn de luizen!

Judith
Tip #5019
0 0
Cremespoeling tegen neten

Ik heb na de behandeling van luizen met de shampoo flink wat cremespoeling in het haar gemasseerd. Cremespoeling maakt de neten los van het haar. (neten zitten met een soort lijm vast aan een schub van het haar) Dit een tijdje laten intrekken en dan met een netenkam goed kammen van oor tot oor. De netenkam iedere keer afvegen aan een wit papiertje Ook kun je smorgens voor je kind naar school gaat een leeg flesje vullen met teatree olie verdund met water en dit op het haar spuiten. Luizen hebben namelijk een afkeer van deze olie en zo komen ze niet op het haar en is je kind luizenvrij! Ik gebruik het ook voor huiduitslag, jeuk e.d.

Mandy
Tip #4389
0 0
Was je haar gewoon niet!

Luizen komen vaak voor in schoon haar. Geen tijd/zin om er alles aan te doen? Was je haar gewoon niet! Dat is de beste tip. En ook nog goedkoop. Na een tijde als het vet en beetje vies is, zijn ze allemaal weg! luisloos haar! Succes.

Tip #4367
0 5
Azijn in je haar masseren

Als u last heeft van luizen en neten, maakt u het haar nat en doe azijn door het haar masseren. Daarna doet u er een handdoek omheen en laat het zo lang mogelijk intrekken. Je kunt dit ook s nachts doen en het s ochtens goed uitspoellen. Let wel op als je de handdoek weghaalt, in de hanndoek zitten de luizen en neten. Herhaal dit een paar dagen en kam het haar na de behandeling uit met een luizenkam deze is overal te koop.

L.reinders
Tip #3945
0 0
Anti Roos shampoo tegen luizen

Heb je luizen. Maar geen anti luizenshampoo, gebruik dan anti roos shampoo. Met een paar keer wassen zijn je luizen allemaal dood. Doe er dan veel crème spoeling en meteen luizenkammetje je haar uit kammen. Meerdere malen herhalen.

Mohini
Tip #5216
0 0
Anti Roos tegen luis

Ik was het haar van mijn oudste dochter met selsun shampoo zij heeft vaak last van schilfers op haar hoofd en krabt der hoofdhuid dan kapot, nu blijkt dus dat dit ook helpt tegen luis, ze komen in ieder geval niet op je hoofd want de jongste zat helemaal onder de luis en de oudste had echt nergens last van en dat terwijl ze in een stapelbed slapen en ook op hetzelfde bed spelen sóchtends, dus helpt ook om de luis tegen te gaan. Deze shampoo is bij de drogist te halen.

C. vd beemt
Tip #3416
0 1
Tea trea olie in de kraag van je jas

Sprenkel een paar druppels tea tree olie op de kraag van de jas en druppeltje in de nek, de luizen gaan er niet van dood maar lopen er wel voor weg. Handig als preventie.

C. vd beemt
Tip #3402
0 0
Head & Shoulders

Als je kind of jezelf luizen hebt, kan je head & shoulders gebruiken.. let op voor je oogen!!!het werkt heel goed en het is goedkooper!!!

Giarella
Tip #3399
0 1
Luizenkam tegen luizen

Een goede luizenkam van het merk Nisska te koop bij de apotheek (de prijs is ongeveer 15 euro, lijkt veel maar omdat je geen dure shampoo meer nodig hebt waar de luizen vaak toch al resistent tegen zijn haal je het er al na een luizen plaag uit), verbands gaasjes en een goede anti klit doen wonderen. Eerst het haar goed wassen met een huis tuin en keuken shampoo, na het wassen de anti klit aanbrengen, door de anti klit gaan ook neten los zitten en hebben zo ie zo minder grip op het haar. Over de luizenkam doe ik drie of vier gaasjes, de tanden van deze kam zijn lang genoeg. Een bakje warm ( niet heet) water om de kam in af te spoelen. Leg een schone handdoek over de schouders en kammen maar. Na iedere kam beweging die gemaakt is goed op het gaas kijken of er een luis te zien is. Is dit het geval, gelijk het eerste gaasje van de kam halen, de luis komt dan vanzelf mee en even de kam afspoelen, het gaasje doe je het best in een boterham zakje die je na het kammen met alle gaasjes erin dicht knoopt en weg gooit. Dit blijf je herhalen tot de kam helemaal schoon blijft.( Na het gebruik kun je de kam even koken in water, of in de alcohol leggen.) Spoel de haren nog even goed na en let op, belangrijk is dat je weer een schone handdoek pakt (drie handdoeken per kam sessie dus,dit zolang je luizen tegen komt). Dit blijf je twee weken doen, neten doen er namelijk even over eer ze uitkomen. Beddengoed, handdoeken op 60 graden wassen. Knuffels en dingen die niet heet gewassen kunnen worden, kun je of 24 uur in een zak in de vrieser leggen of een week in een afgesloten zak laten staan waardoor alles wat nog zou leven inmiddels het leven zal laten. Denk aan alles, kleren, haar spulletjes , mutsen, jassen, dassen, etc. De eerste dag is dus even het flink aanpakken. Met deze aanpak, ben ik na dag 1 geen luis meer tegen gekomen. Daarna ieder dag de haren grondig blijven kammen , je zult zien dat er of niets meer komt of heel weinig. Even een grondige aanpak, voorkomt heel veel allende. De ervaring met mijn meiden is (ze hebben beide lang haar) Dat ze met liefde gingen zitten, als ze maar niet al die stink spullen op hun haar/hoofd kregen. Kinderen schamen zich voor het feit dat ze luizen hebben. Een tip om ze zich minder rot te laten voelen is ze vertellen dat luizen heel graag wonen in schoon haar. Dus het heeft niets met niet verzorgen of vuil zijn te maken. Bij de schoonste kinderen komen ze als eerst. Heel veel succes, Groetjes Rianne.

Rianne
Tip #3009
0 0
Vermijden luizen vet haar

Luizen gaan niet op vettig haar zitten, dus als er op school weer een hoofdluis alarm is afgegeven gewoon de haren van de kinderen niet te veel meer wassen.

Gaby
Tip #2516
0 1
Te glad voor luizen door cremespoeling?

Van meerdere kapsters gehoord: Ervaring leert, dat meisjes vaak lange haren hebben en na de shampoo met cremespoeling gewassen worden, waardoor de haren te glad zijn voor de neetjes om aan te hechten!

Linda van Rijn- van Benten
Tip #2240
0 1
Tea trea in de shampoo

2 a 3 druppeltjes tea-trea olie in de shampoo fles. Stinkt wel, maar éénmaal op het haar ruik je er niets meer van.

An
Tip #5534
0 0