Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pigmentvlekken

Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Hier vind je tips over het voorkomen en laten verdwijnen van pigmentvlekken.

Vermijd pigmentvlekken met een hoed

De zon speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van pigmentvlekken. Om pigmentvlekken te voorkomen kan je een pet of een hoed dragen en niet te vaak onder de zonnebank

Tip #6185


Exfoliëren tegen pigmentvlekken

Op het moment dat je pigmentvlekken wilt voorkomen, is het verstandig om regelmatig te exfoliëren. Exfoliëren zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen van je huid af gaan. Hierdoor is de kans ook een stuk minder groot dat je last gaat krijgen van verschillende pigmentvlekken. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent.

Anoniem
Tip #21249


Het smeren van zonnebrand op vlekken

Pigmentvlekken zijn niet altijd mooi. Soms zitten ze er ook en denk je wat moet ik er mee. Ik ben er zelf achter gekomen dat het helpt om zonnebrand op de pigmentvlekken te doen. Op die manier voorkom ik dat het zich ver uitspreidt en dat het nog meer beschadigd wordt. Dat wil ik namelijk absoluut niet.

piggy@gmail.com
Tip #20238


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Wat is het verschil tussen ene pigmentvlek en een ouderdomsvlek?

Pigmentvlekken zijn huidafwijkingen en een ouderdomsvlek is daar een onderdeel van. Een zwangerschapsmasker kan bijvoorbeeld ook een pigmentvlek zijn.