Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spataderen jeuk

Wat te doen tegen pijn en jeuk van spataderen?

Hier vind je tips van Oma die kunnen helpen als je last hebt van spataderen. Bekijk welke oplossingen er worden aangeraden door andere bezoekers van deze website.

Spataderen in de benen

Als u spataderen heeft kunt u door regelmatig te bewegen voorkomen dat het erger wordt. Ga lekker naar buiten om te wandelen en kies de fiets boven de auto. Ook als u lang ergens zit moet u zo nu en dan gewoon bewegen! Maak dan een loopje en zorg ervoor dat u genoeg beweging krijgt. Als u lang ergens staat, dan geldt hetzelfde. Doe wat bewegingsoefeningen op uw plek of wandel wat. Eigenlijk moet u uzelf gewoon een gezonde en actieve levensstijl aanmeten!

Sjelsjel
Tip #16604


Gedroogde abrikozen verhelpt pijn bij spataderen

Het eten van gedroogde abrikozen, 3 per dag op de nuchtere maag helpt een hoop tegen pijn en jeuk bij spataderen.

Linda
Tip #592


Minder stress is goed tegen spataderen

Als u last heeft van spataderen, moet je na het douchen, of andere keren, de huid naar boven duwen. Het help echt want als je dat doet worden de bloedvaatje weer met minder druk. Je kan ook proberen om niet te stressen. daardoor gaat je bloed sneller lopen waardoor de bloedvaatje vastkomen en en ontstaat een spatader. Staan is ook erg slecht voor spataderen.

Feline
Tip #2541


Benen hoog leggen tegen spataderen

Last van spataderen of rode adertjes? iedere dag even tussen door je bennen hoog leggen, na het douchen altijd je benen afspoelen met koud water begin bij de enkels tot aan de boven benen ongeveer 5 minuten ieder been. Vermijd sauna, en intensieve massages. Wat heel erg goed is en ook gezond is elke dag een teentje knoflook eten, is niet zo lekker en je gaat er van stinken, andere oplossing is knoflook tabletjes.

Dominique Dahmen
Tip #591


Spataderen verminderen met solanine

Iedereen heeft het in huis! Spataderen worden snel minder of verdwijnen zelfs helemaal met solanine. Dit is een stof die voorkomt in planten en vruchten van de nachtschade-familie. De meeste solanine zit in onrijpe tomaat, uitgelopen aardappel en rauwe aubergine. 3x per dag de aangedane plekken bestrijken met een vers plakje van een van deze drie en na ongeveer 4 weken moet je verschil gaan zien.

Mathilde
Tip #14536


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.