Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vermoeide ogen

Wat kan je het beste doen tegen vermoeide ogen?

Als je ogen vaak moe aanvoelen is dat natuurlijk vervelend. Met de adviezen van andere gebruikers van Omaweetraad.nl kun je het msischien wel oplossen.

Watjes met koude melk op vermoeide ogen

Leg twee watjes in koude melk en als ze volgezogen zijn knijp ze wat uit ga liggen en leg de uitgeknepen watjes op beide ogen laat ze enkele min liggen en je vermoeide ogen zijn over.

Latje
Tip #1854


Minder naar je scherm kijken tegen droge ogen

Ik zit regelmatig een lange tijd achter een beeldscherm om te werken of voor vermaak. Hier krijg ik na een tijdje vaak droge ogen van. Ik ben er achter gekomen dat het goed helpt door minder naar het scherm te kijken. Ook het verminderen van de helderheid van het scherm kan hier goed bij helpen.

Schermtip
Tip #20302


Glas water drinken tegen vermoeide ogen

Op het moment dat je het idee hebt dat je ogen erg vermoeid worden, kan het handig zijn om een glas water te drinken. Een glas water zorgt er namelijk voor dat je ogen ergens anders op kunnen focussen. Dit kan erg handig zijn als je moe bent en je nog aan het werk moet of je huiswerk nog af moet maken. Door even naar de kraan te lopen en het glas water op te drinken, word je vaak weer helemaal helder.

Bertha
Tip #21290


Vermoeide en droge ogen

op ieder oog een komkommerplakje leggen, als je even tijd hebt om ontspannen te liggen.

Diana
Tip #21758


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen