Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Waterwratjes

Hoe kan je het beste waterwratjes behandelen?

Last van waterwratjes? Bekijk hier ervaringen van anderen met middeltjes uit huis die helpen tegen waterwratjes. Appelazijn, sudocreme, betadine en sterilon worden bijvoorbeeld genoemd.

Slakkenslijmgel proberen

Mijn zoon had heel veel waterwratjes, ik heb hier slakkenslijmgel opgesmeerd. Na 3 dagen al veel verbetering, een week later waren alle wratjes weg. Te koop bij reformzaak of bij de Action.(stuk goedkoper)

Annet
Tip #5332


Soducreme lost het op

Een paar dagen suducreme erop smeren. De wratjes drogen in en binnen een paar dagen zijn ze pijnloos verdwenen!

Marion
Tip #2331


Showergel en billenzalf

Ons zoontje van twee zat er erg onder buik en onder zijn armen. Veel tips uitgeprobeerd, helaas met te weinig resultaat. Totdat wij de combinatie maakten elke ochtend en avond wassen met zarqa bath en showergel (dode zee mineralen) en calendula billenzalf. Toen rijpte ze snel! Daarna de gouden tip naar een homeopaten thuja korrels na twee dagen vlogen ze van zijn lichaam af! Echt super want dat gaat het virus van binnenuit aan! Wel blijven smeren voor het herstel van de huid.

Angelique
Tip #4726


Bethadinezalf of tinctuur

Ouderwetse tip van mijn oude huisarts: waterwratjes insmeren met een gaasje waarop bethadinezalf of tinctuur. Goed overheen wrijven en dat 2 a 3 keer per dag doen. Ze zijn zo verdwenen zonder pijn. werkt geweldig!!!

Anntje
Tip #2854


Slakkencreme van de Action

Onze 3 jarige zoon zat in korte tijd helemaal onder de waterwratjes, met name op zijn benen. Volgens de huisarts zou je er niets aan kunnen doen en mogelijk er jaren "genoegen" mee moeten nemen. Hier is niets van waar! Na het gebruik van slakkencrème (Action!) verdwijnen ze :) Tevens homeopathische druppels gebruikt i.v.m. het virus (van binnenuit): ELAPS BALANCE van Pervital (minimaal 6 weken!)

ChantalNicole
Tip #16286


Deppen met sterilon

Ik heb de waterwratjes 3x daags met sterilon gedept, met watje, binnen 2 weken waren ze weg.

Saskia
Tip #3035


Brandnetelthee met Vitamines

Iedere avond een granaatappel met een kopje brandnetelthee en vitamine ABC zal na een aantal weken al resultaat boeken, want het heeft met je weerstand te maken. (na 2 weken resultaat)

peters
Tip #14649


Miconazol Zald tegen wratjes

Waterwratjes zijn goed te verhelpen met Miconazol zalf, deze zalf is zonder recept te krijgen via de apotheek. Maanden lang hier aan het aanmodderen met crèmes pleisters etc totdat we de tip kregen deze zalf te gaan gebruiken. Na twee dagen al resultaat en binnen 3 weken niets meer van te zien! Echt een aanrader. Succes!

Yk
Tip #11656


Koelzalf bij waterwratjes

Mijn kind heeft nu al een tijd last van waterwratjes. Deze zijn erg lastig te behandelen. Dit komt omdat ze vanzelf weg zouden gaan. Er is echter wel altijd veel jeuk. Hierdoor ben ik er achter gekomen dat koelzalf helpt om de jeuk te verminderen.

T123321
Tip #20306


Badzout helpt grandioos

De tip met badzout werkt grandioos. Ook bij zeer veel pijnlijke en zelfs ontstoken waterwratjes. Mijn zoon vond het fijn om twee keer per dag even in het zoute water te mogen badderen . Hij had er meteen baat bij. Bedankt voor de tip.

tammy
Tip #8954


Talkpoeder met menthol

Talkpoeder met menthol erop smeren tegen de jeuk en 2 weken geen melkproducten en onze zoon was er vanaf!

Sanderg
Tip #15474


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Moedermelk helpt met alles

Onze zoon van 3 zat onder de waterwratjes.. Toen mijn vrouw bevallen was van de 2e, hebben we elke avond moedermelk op de wratjes gedept met het idee "baat het niet, schaad het niet".... Toeval of niet, de waterwratjes waren na een week of 3 allemaal weg..

Nicks
Tip #15263


Stip aan met nagellak

Na van alles geprobeerd te hebben, stip ik nu de wratjes aan met blanke nagellak. Na een paar dagen gaat het wratje kapot door uitdroging, komt er een korstje op en als dat geheeld is, is het wratje weg. Top!

Sassefraz
Tip #14936


In bad met zeezout

Twee á drie keer in bad met zeezout en de waterwratjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!!!!! Succes Astrid

Astrid
Tip #2807


Lepelen bij de dokter

Ik stond vroeger vol met waterwratjes. De dokter zei dat je verdovende zalf moest opsmeren ( haal je met voorschrift bij de apotheker) dat smeer je over de wratjes een half uur voor je naar de dokter gaat. De dokter heeft zo een speciaal lepeltje. De dokter lepelt het waterwratje eruit zonder pijn en komen nooit terug Nog een tip: elke dag 3 x slakkenslijmgel op de wrat smeren kan je gewoon in de supermarkt kopen. 5 minuutjes in.laten trekken en de wratjes drogen uit, na 1 a 2 weken zijn ze gegarandeerd weg.

lena
Tip #11827


Vitamine C helpt enorm

Mijn zoon 7 had waterwratjes, erg zielig vond ik het want ze gingen allemaal ontsteken. Had alles geprobeerd niets hielp. Toen had ik ergens gelezen dat je veel vitamine C moet geven. Dus vanaf dat moment ieder dag 1000 mg vit.C Na een paar dagen werd het al rustiger en na 2 weken weg.

Yvonne van Suntenmaartensdijk
Tip #5241


Waterwratjes: ontsmettende spray

Oplossing: Hansaplast ontsmettende spray Micky. Ons zoontje heeft meer dan 2 jaar last gehad van waterwratten. Het begon bij 1 waterwrat tussen zijn bovenbeen en billetje, plooi ertussen, en verspreidde zich uiteindelijk op zijn billetje, binnenbeen en balzakje. Meer dan 20 waten het geworden en ze bleven komen en niet weggaan. Niks hielp, bad met zeezout, sudocreme, teatree, jodium, verband. Ik was radeloos want hij had zoveel pijn en werd er steeds wakker van. Hij kon ook geen onderbroekje aan want dat deed pijn en moest hij altijd een boxershortje aan. 1 waterwrat ging ontsteken. We haddden nog een busje Hansaplast ontsmettende spray (Mickey) die we op het onstekende wratje sprayde en uiteindelijk ook elke ochtend op alle andere wratjes, een maand lang. De huid werd rustig, alle witte pus kwam er in een droge punt uit. Ongelovelijk, maar in een maand tijd zijn alle wratjes verdwenen! En, geen littekens. We zijn zo blij dat we toevallig deze spray in huis hadden!

Eln
Tip #11343


Brandnetelthee werkt goed

Een goed middel om waterwratjes te bestrijden is: brandnetelthee. Mijn zoontje van een jaar had eerst een waterwratje en later werden dit er steeds meer. Niks hielp. Uiteindelijk heb ik bij de kruidenwinkel een pakje brandnetelthee gekocht. Elke dag drie flesjes aangelengd met ranja gegeven en na enkele weken waren ze helemaal verdwenen. Heeft er nu totaal geen last meer van! Brandnetelthee zuivert namelijk het bloed, en aangezien waterwratjes een virus zijn wordt het nu van binnenuit bestreden.

Cindy
Tip #5376


Wrattenstift en aanstippen maar

Mijn kindjes zaten vol met de wratjes en ik ben naar een kruidenwinkel gestapt en heb een stift gekregen waarmee je de wratjes moet aanstippen. Het is van Dr. Fix. Werkt heel goed. De wratjes waren na een week verdwenen en zijn niet meer teruggekeerd.

Mieke
Tip #4532


Zarqa douchegel

Zarqa douche/bad schuim/gel. te koop bij de Tuinen. Mijn zoontje zat behoorlijk onder. Er was niets aan te doen zei de huisarts. toen bedacht ik dat zeezout toch vaak wonderen verricht. Zarqa gekocht en binnen een paar dagen stierven de wratjes op zijn romp af, zelfs de "nieuwkomers". Ik ben er heilig van overtuigd dat dit komt door deze badschuim dat o.a. bestaat uit dodezeezout en is verder ook nog eens puur. Fijn voor de gevoelige huidjes.

Regina
Tip #4555


Ga niet naar huidspecialist

Raadpleeg zeker geen huidspecialist, het verwijderen laat altijd kleine littekentjes na. Wrattenolie van Sur Plus, Dr. Fix. Behandeling: 2 x per dag op de wratjes smeren. Ons dochtertje was er na een week helemaal van bevrijd, zonder littekens. let wel op dat je de wrattenolie niet smeert op wratjes die opengekrabd zijn, deze mag je pas weer behandelen als ze terug toe zijn... intussen kan je wel al de andere wratjes bestrijden. Veel succes!

Petra
Tip #5258


Waterwratjes: betadine scrub

Waterwratjes bij kinderen gaan weg als je er betadine scrub (!!) op smeert. ´s morgens en ´s avonds de scrub op een wattenschijfje doen en de wratjes ermee insmeren. Even laten drogen en de rest van de dag/nacht laten zitten. De huid rondom de wratjes niet te veel insmeren, echt óp de wratjes, want de huid droogt er van uit. De wratjes drogen helemaal uit en na een maand waren bij mijn zoon alle wratjes verdwenen. En het mooie is, er komen ook geen nieuwe meer bij! Het moet wel de betadine scrub zijn, gewone betadine helpt niet. Het is te vinden bij de apotheek. (Het kan er in het begin een beetje vies uit gaan zien op de wratjes, maar dat gaat weer weg... even volhouden)

Belinda
Tip #3969


Rescue creme to the rescue

Begin met de wratjes 2x daags in te smeren met Rescue-creme (van Bach-Bloesem), dit stopt het vermeerderen en houdt de huid zacht. Vervolgens een keer of drie 20 minuten in een bad met (dode) zee zout. De wratjes ontsteken dan en verdwijnen vervolgens. Evt. blijven smeren met zalf ivm helen van de huid.

Johanna
Tip #3397


Betadinezalf helpt

Mijn dochter had er erg veel, iedere avond smeerde ik ze in met betadinezalf. je moet een beetje geduld hebben maar na 2 maanden waren ze helemaal weg!

Inge
Tip #3209


Krijtje natmaken en aanstippen

Stip het waterwratje met een nat gemaakt krijtje aan, doe dit twee maal per dag, en de waterwratjes verdwijnen!!!!

J. Kloostra
Tip #2989


Tea Trea olie werkt

Er wordt gezegd dat waterwratjes na ongeveer anderhalf jaar vanzelf verdwijnen, maar dit bleek bij mijn dochter niet het geval te zijn. Toen gehoord van Tea trea olie op de wratjes. Twee maal per dag aanbrengen, wel even consequent volhouden, maar na ongeveer 2 weken waren het alleen nog platte rode stipjes die uiteindelijk ook allemaal zijn weggegaan. Succes!

Marjolein
Tip #2967


Mentholgel om waterwratten te behandelen

Veel kinderen krijgen wel eens last van waterwratten in hun jeugd. Dit komt omdat het een besmettelijke schimmel is waar je last van kunt krijgen. Als je nog nooit waterwratten hebt gehad, is het echter op latere leeftijd ook nog mogelijk om hier last van te krijgen. Waterwratten behandelen kan lastig zijn om te doen. Artsen adviseren dan ook vaak om het uit zichzelf weg te laten gaan. Meestal gebeurd dit namelijk wel. Echter jeuken waterwratten heel erg. Hierom is het verstandig om een mentholgel te gebruiken om waterwratten tegen te gaan. Dit werkt namelijk verkoelend voor de jeuk.

Tip
Tip #21294


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen