De beste tips

Wratten

#1. Wratten verwijderen met lijm

Wat nog beter helpt dan nagellak, is lijm op de wrat smeren. De gewone alleslijm. Na twee dagen aanstippen met lijm was de wrat weg! Terwijl hij al 4x was aangestipt door de huisarts. (Dit hielp niets!) En aanstippen met lijm en de wrat is zo weg!

OmaWeetRaad.nl over deze tip: Lijm is hier gewoonweg niet voor gemaakt, schaam je ook nooit voor dit soort problemen. Hup! Naar de Etos of bestel een wrattenpen online. Dit werkt hoe dan ook beter dan deze tip.

Wratten

#2. Sudo en leukoplast

Doe wat Sudocreme op je wrat en dan Leukoplast er om en weg is je wrat!

Wratten

#3. Honing tegen wratten

Wratten bij jonge kinderen kan je wegwerken met honing. Honing trekt namelijk uit. Doe de honing op een pleister en plak hem op de wrat. Herhaal dit meermaals en de wrat zal verdwijnen.
Bekijk 120 andere tips

De nieuwste tips

Wratten

Wratten verwijderen

Gebruik ontsmettingsalcohol, stip dit aan met een wattenstaafje op de wrat en daarna smeer je dermocrem op de wrat. Doe er een kompres op en verband en kleef die vast met een pleister. Tenzij je zelfklevend verband hebt dat zou ideaal zijn.  Ik gebruikte geen pleister omdat mijn zoon zijn huid irriteerde van de pleister daarom het kompres en verband. Daar mag je mee slapen. 's morgens herhaal je de handeling en als het kan ook in de middag. De wrat verdwijnt na een paar weken.

Wratten

Zilverwater tegen waterwratjes

Doe zilverwater op een watje en dep elke ochtend en avond de wratjes. Binnen 3 weken waren de wratjes weg. 

Werkt ook goed bij een eczeemhuid. 

Zilverwater droogt de huid niet uit. Wat veel middelen wel doen.

Wratten

Wrat gemakkelijk behandelen

Plak een likdoornring op de wrat, zo kun je in het gat van de ring de wratten vloeistof   aanbrengen zonder de huid erom heen te beschadigen.

Nog 120 andere tips

Wratten

Aanstippen met azijn

Als je gaat slapen azijn op de wrat aanstippen en pleister erop net zolang dat ie zwart gaat zien. Of een paar dagen azijn essence heel voorzichtig aanstippen kijk uit he. Na jaren er vanaf!
Wratten

Paar dagen nagellak

Doe een beetje doorzichtige nagellak op je wratje en plak er een plakbandje op, laat het een paar dagen zitten.
Wratten

Slapen met zeezout

Wratten zijn de meest vervelende ding op aarde maar ik heb daar nu een oplossing voor: Koop een zak zee zout bij de tuinen en zet voor je slapen gaat je voeten in een bakje met zout en heet water en herhaal dit 2 weken lang en je zal zien zijn zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Wratten aanpakken: uien

Pak een halve ui Ga met de ui over de wrat Precies 16 keer Dan blaas je op de wrat Dit kan branden Begraaf de ui Binnen 6 dagen is ie weg
Wratten

Urine op een wattenstaafje

Iedere ochtend de eerste ochtend urine opvangen in een bakje en dit met een wattenstaafje op de wratten tippen. En binnen afzienbare tijd ben je van je wratten af.
Wratten

Wasbenzine tegen wratten

Ik heb 2 jaar last gehad van wratten op mijn handen en voeten het hadden bloemskool achtige vormen en moeilijk weg te krijgen. nu ging ik mijn kamer verfen en had verf op mijn handen gekregen ik haalde het er af met wasbenzine en het kwam ook op mijn wratten de volgende dag waren ze veel kleiner geworden Ik heb het elke dag opgesmeerd soms wel 2x op een dag en de wratten zijn weg gegaan!

Wratten

Petis Udang

In Indonesia doen wij de Petis Udang gebruiken tegen wratten. Die petis is een pasta welke je in de toko's kopen kunt. Jij koopt het, jij smeert het puur op de wrat, jij plakt een pleister. Jij doet dit één week van 7 dagen iedere ochtend. Jij gaat zien dat de wrat na die 7 dagen helemaal verdwenen is! Dit is al oud gebruik in Indonesia.
Wratten

Zout water

Na mijn vakantie in Griekenland waren mijn wratten weg. Dit kwam omdat ik veel in de zee had gezwommen (in zout water dus). Als u niet op vakantie gaat kunt u ook gewoon een bakje met water vullen en daar zeezout bij doen. Af en toe insmeren en u bent er binnen no-time vanaf!
Wratten

Heet en ijsblokjes

Als je last van een wrat hebt kun je het volgende doen; Het beste om dit 1 keer per dag te doen. (voor het slapen gaan) Draai de kraan open met heet water. Houd de wrat ongeveer een minuut onder de hete kraan. Je voelt vanzelf of het water heter moet of kouder, dit is per persoon verschillend. Hoe warmer hoe beter! Na ongeveer een minuut doe je de kraan dicht. Vervolgens druk je een ijsblokje op de wrat. Deze hou je erop totdat het ijsblokje helemaal is gesmolten. Herhaal dit een paar keer en je ziet vanzelf de wrat kleiner worden. Had vroeger een behoorlijke wrat op mijn duim en die is nu inmiddels al meer dan 20 jaar weg en ook niet meer terug gekomen.
Wratten

Wratten verwijderen: aardappelschil

Aardappelschil op je wrat met een pleister erover. Mijn broertje had er één in zijn neus: weg. Ik had een grote op mijn wijsvinger: weg!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Paardenbloemsap

Wratten insmeren met sap van de stengel van een paardebloem een paar keer doen, mag dagelijks.
Wratten

Nagellak vs aanstippen

Ook mijn zoontje had een hardnekkige wrat onder zijn voet. Na 2x aanstippen bij de dokter, was er behalve blaren, geen verbetering. Ook de dokter zei dat het lastig te behandelen is. Mede dankzij deze site, ben ik begonnen met doorzichtige nagellak er 2x per dag reikelijk op te smeren en deze als het droog was, met een pleister af te dekken. Na 1 a 2 weken werd hij zwart en heb ik het met rust gelaten. En jawel, eindelijk is hij weg!!! Goedkoop en pijnloos!
Wratten

Uien, olie en bloem

Ik heb ooit een tip van mijn overgrootmoeder gekregen. Wrijf 3 uien schoon, bak deze in 3 gram olie en 3 gram bloem. Laat het afkoelen en voeg er 5 gram rauwe knoflook bij en wrijf dit over de wrat doe er een verbandje om en laat dit 5 dagen zitten, haal het verband er af en wijf dan de wrat in met zout.
Na 2 weken is de wrat weg, als Sneeuw voor de zon...

Wratten

Olijfolie en lauw water

Smeer de wrat met olijfolie in en laat het 10 min. zitten en spoel het af met lauw water en doe dat een paar weken en de wrat is weg.
Wratten

Ui bleek succes

Zelf heb een hele dikke wrat op mijn duim gehad. Had echt alles geprobeert. Ochtendurine, bonenschillen aarappelschillen fromule W noem het maar op. Als laatste een ui geprobeerd. In stukjes gesneden en elke avond voor het naar bed gaan er op gedaan. Overdag ( naar eigen keuze ) erop gelaten en binnen 1 1/2 week was hij weg. Nooit meer terug gezien. Je kan de ui er overdag ook aflaten want het kan ruiken maar, dan duurt het wat langer.
Wratten

Sunlightzeep gebruiken

Was een paar keer daags de handen met de ouderwetse sunlightzeep. Goed inwrijven en even in laten trekken.
Wratten

Duofilm en drogen maar

Bijna alle tips geprobeerd maar voor mij werkte alleen (een aantal keren!): weken in warm water, 1 a 2 laagjes duofilm erop, laten drogen en pleister erop. Na 2 dagen: weken in warm water, voorzichtig met een mesje of veiltje laagjes vd wrat af halen (pas op met besmettingsgevaar en voorkom bloeden!) dan betadinescrub erop, met pleister. Betadinescrub is een stroperige betadine die schimmels en virussen doodt. Dag laten zitten en deze cyclus van duofilm/laagje verwijderen/virus doden met betadinescrub blijven herhalen tot de wrat verdwenen lijkt. Ga dan nog een aantal dagen door met de betadinescrub om het virus 100% te vernietigen.
Wratten

Weg wrat

Ik had een best wel grote wrat op mijn intieme gedeelte. Bovenstaande tips geprobeerd. 2 keer zonder resultaat aan laten stippen door een huisarts werkte ook niet. Toen kwam ik op Google een echt werkende tip kregen. Op een zachte huid dus na het douchen even zachtjes met een puimsteen op de wrat blijven daarna wat druppels Salicylzuur op de wrat aanbrengen. Beide herhalen tot de wrat weg is. En geloof die is eindelijk weg. Je kan het gewoon bij een Kruidvat of andere drogist kopen.

Wratten

Speeksel op de wrat

Heeft je kindje wratjes, s'morgens voor je kindje iets eet of drinkt, beetje van zijn speeksel aan je vinger doen en op de wrat wrijven. Na 2 weken gegarandeert weg(dagelijks doen)zeker op nuchtere maag.
Wratten

Ochtendspuug op de wrat

Na 2 jaar tobben,telkens naar de dokter voor weghalen, niet helemaal weg. Telkens weer terug. Mijn laatste redmiddel. Het is echt waar, ochtend spuug op de wrat en binnen twee weken weg. Eindelijk geen wrat meer op mijn ooglid.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Zachte schil van tuinbonen

Met de zachte binnenkant van de schil van tuinbonen over de wrat wrijven heeft mij ooit geholpen er vanaf te komen.
Wratten

Wattenstaafje met urine

Het werkt echt!!! 2 á 3 weken de wrat iedere morgen aantippen met ochtend-urine, bijv. met een wattestaafje. Pleister over wrat, na half uurtje eraf halen.
Wratten

Dit werkt echt wonderen! Elke 2 dagen een flinke laag appelazijn met een wattenstaafje op je wrat(ten) doen en daarna een pleistertje eroverheen. Na 2 weken zie je al dat de wrat kleiner word en sommigen er al af gaan!
Wratten

Foliumzuur werkt

Ik heb echt al zeker 8/9 jaar lang last van wratten, en de laatste jaren zoveel op me voeten en handen dat ik me zeer ongelukkig en lelijk voelde,en elke keer als ik zag dat er weer een wratje begon bij te groeien werd ik verdrietig en baalde ik zo enorm. in de zomer kon/kan ik geen leuke open schoentjes dragen of teenslippers en me handen verstopte ik altijd en verbergde de wratten onder pleisters (ziet er ook leuk uit :S) sinds 5 maanden ben ik gestopt met de pil en slik nu foliumzuur (o.a vitamine B)en zat van de week me wratjes te inspecteren en ze gaan bijna allemaal weg op me voet, op me hand hebik sinds 3 maanden een zalf voor gekregen via huidspecialist 40 % salicylzuur in witte vaseline en dat is ook echt supergoed, voel me echt zo gelukkig haha klinkt stom maar naar zolange schaamte.
Wratten

Plassen over de voeten

Ik plas altijd over mijn voeten in de douche en week daar voor een half uurtje mijn voeten in als ik wratten op mijn voet heb. ( aanrader is dan ook een stop op het douche putje, als ik bij iemand anders ben en er ligt geen stop gebruik ik een omgekeerd bekertje ). Als de wratten op een ander lichaamsdeel zitten zelfde verhaal, maar het is dan wel makkelijker om de urine op te vangen in een bakje. Het klinkt vies maar succes gegarandeerd! Het werkt bij mij altijd.
Wratten

Stinkende Gouwe

Een paar keer per dag het gele sap v.d stinkende gouwe op de wrat deppen ( groeit overal langs de weg - in het bos etc is onkruid volgens de meeste mensen, maar werkt prima tegen wratten)
Wratten

Roomboter op de wratjes

Smeer 2, 3x daags roomboter op uw wratje, en deze verdwijnt.
Wratten

Sap van de paardenbloem

Mijn zoontje had 2 jaar last van wratten op zijn handen. Weghalen door bevriezing of smeermiddeltjes van de apotheek hiepen niets. Een paar maal het sap uit de steel van de paardenbloem over de wrat gewreven en de wratten zijn verdwenen.
Wratten

Sap van stinkende gouwe

Het sap van de Stinkende Gouwe is het middel dat altijd werkt. Pas op het sap in bij inwendig gebruik giftig.
Wratten

Nagellak als wratten remover

Mijn dochtertje had 54 wratten. Ik ben eerst de haard gaan zoeken,(waar de meeste wratten op 1 plek zaten) dit was onder haar voet op een eeltplek. Vervolgens ben ik gaan vijlen zodat de bovenste laag eraf was. Transparante nagellak erop gesmeerd. Ongeveer 2 weken iedere keer vijlen en nagellak erop en we zagen ze al zwart en kleiner worden. Toen de boel met rust gelaten en doordat je de haard aanpakt ook alle wratten op haar handen weg.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Duke of ductape!

Duketape. Helpt echt. Na 10 jaar en alles geprobeerd te hebben. Ook de tips die hier staan hielp niets. Behalve dan die van de Duketape. Koop wel de goede sterke kwaliteit anders laat het steeds los. Had een grote wrat op mijn vingertop rondom de nagel. En is nu al een jaar weg. Je moet wel geduld hebben maar na een paar intensieve weken afplakken is het echt de moeite waard. Je ziet niet meteen resultaat na 6 weken zag ik pas een begin van het resultaat.
Wratten

Appelstroop of ijzertabletten

Er is mij ooit verteld dat wratjes komen door ijzertekort.

Elke dag ontbijten met appelstroop of een ijzertabletten slikken bleek voor mij de oplossing.

Het is geen snelle oplossing, maar de alsmaar terugkomende wratten zijn sindsdien voor altijd verdwenen.

Wratten

Gebruik gekookte uien

Heeft u last van wratten? gebruik dan gekookte uien, smeer het op u wrat over 5 dagen zijn ze inmiddels iets kleiner over 1 week zijn ze weg, dit helpt echt, beter dan wratten bevriezen.
Wratten

Insmeren met schoolkrijt

Zo vaak mogelijk insmeren met schoolkrijt, minimaal 2x per dag, zachte krijtjes gebruiken die veel poeder afgeven en zorgen dat het poeder alles bedekt. Niet opgeven, blijven smeren. Succes!
Wratten

Stinkende Gouwesap

Supermiddel, geleerd in Italie. Breek de stengel van de stinkende gouwe bij een knoop en doe het gele sap 3 a 4x daags een paar dagen op de wrat. Stinkende gouwe komt hier ook heel veel voor als onkruid met die gele bloemtjes en het werkt echt bij iedereen. Pas op; bij inwendig gebruik giftig.
Wratten

Aanstippen en vijlen maar

1 keer in de 2 weken aan laten stippen (doet wel een beetje pijn) en elke dag een beetje bijvijlen met een wegwerpvijltje. Zo komen de wortels omhoog en kun je ze makkelijk wegvijlen. Duurt lang maar geeft het beste resultaat, blijven volhouden totdat hij weg is.
Wratten

Kokosolie tegen voetwratten

Ik heb 4 jaar lang voetwratten gehad. Salicylzuur (duofilm), bevriezen - het werkte allemaal niet bij mij. Vanwege zwemmerseczeem had ik kokosolie geprobeerd, maar tot mijn verbazing gingen mijn voetwratten, inclusief grote in eelt, na 4 jaar ook weg. Hoe: smeer gedurende 2 weken 1x per dag je voetzolen in met een dikke laag kokosolie. Doe het niet alleen op de wratjes maar de hele voetzool en eventueel de zijkant van je voet/tenen. Daarna minstens 8 uur sokken aan, zodat de kokosolie kan inwerken. Je koopt kokosolie in een potje bij de supermarkt voor een paar euro. Ik verwarmde het potje eerst een beetje (het wordt bij 25 graden vloeibaar) zodat het makkelijker was om er een dikke laag op te doen. Na de behandeling kan het een paar weken duren voordat de wratten echt weg zijn, omdat de laurinezuur die in de huid is getrokken z'n werk moet doen. Dagelijks vijlen enz is niet nodig omdat het natuurlijke afweersysteem het van binnenuit oplost. Als deze tip hielp, geef hem dan een hartje.
Wratten

Wrijven met sinaasappel

Wratten kan je ook wegwerken met 1 sinaasappel in stukken met schil twee dagen in azijn laten weken en dit dagelijks op de wrat wrijven verschillende keren en je zal zien binnen de kortste tijd verkleurd die naar zwart en valt eruit heb het zelf al gedaan en het helpt echt.
Wratten

Aardappelschillen

Als je wratten hebt moet je een aardappelschil over de wrat heenwrijfen en na ongeveer 5 dagen is ie weg heeft bij mij ook geholpen of je moet plakband eromheen binden dan valt ie er zonder pijn af maar je moet wel dag en nacht met het plak band lopen.
Wratten

Doe urine op de wratten

Het is misschien een beetje een onsmakelijke tip... maar het helpt echt! Doe er een beetje urine op.. Hoe weet ik dat zelf? Omdat ik het zelf ook gedaan heb!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Nagellak en schilderafplaktape

De wratten goed insmeren met nagelak dan schildersafplaktape erop en de wrat is in 2 dagen verdwenen
Wratten

Nagellak tegen wratten

Gebruik een potje nagellak smeer een beetje op de wrat(en) dat helpt ook wel dan hoef je ook niet zalf erop te doen dus probeer het uit!
Wratten

Spuug op de wrat

Iedere ochtend nuchter spuug op de wrat doen. Na 2 weken valt de wrat er vanzelf af. Echt waar! Werkte bij mij ook. Andere middeltjes hielpen niet, maar deze tip is een wondermiddel.
Wratten

Hand en nagelcreme

Heb zelf last van wratten op mijn handen. Heb alles al geprobeerd (aanstippen, wrattenolie, salicylzuurzalf) maar niets hielp echt goed. Ze verdwenen niet vanzelf want heb sommige al 2-3 jaar gehad. Toen kwam ik ergens op een site tegen dat iemand bij de hema "Hand- en nagelcreme" had gekocht en de wratten vanzelf verdwenen. Ben gelijk naar de hema gegaan en heb het gekocht voor 2 euro. Na anderhalve week zag ik duidelijk verschil en dat een heel aantal wratten ((nog) niet allemaal) verdwenen. Nu na ongeveer 3 weken zijn de meeste helemaal weg.
Wratten

Paardenbloem tegen wratten

Het vocht van paardenbloem wat uit steel komt uit wrijfen en dat een paar keer per herhalen +- 14 dagen later zijn de wratten zijn weg.
Wratten

Aceton kan helpen

Dit werkt echt bij verschillende soorten wratten. ACETON. U leest het goed, aceton(Geen nagellak remouver) bv formule w/salicylzuur bevat alcohol en aceton. Wel dus pure aceton! Deze aceton kun je bij apotheek halen voor nog geen 2euro. Je pakt een wattenstaafje, dipt daarmee in de aceton en 'stipt' dat wratje aan. Je kan het voelen koud worden, kan bij sommige wratten ook licht brandend gevoel geven eventjes later na het 'aanstippen'. Maar lange na niet zo erg als bv met stikstof. Pas op, met je huid/nagels echt alleen op de wrat en ik zou t niet aanraden in t gezicht. Je ziet snel wratje grijzer worden. Ligt eraan hoe hard/dik/groot de wrat is. Als deze niet groot is of geen hele harde laag heeft minimaal 4 dagen wachten. Vervolgens evt nog keer herhalen.
Wratten

Cranberry Puur drinken

Hardnekkige (10 jaar) en nieuwe wratten binnen 1 maand verdwenen op voeten en duim. Vanwege blaasontsteking 2 x daags Cranberry Puur 900mg geslikt met onverwacht succes ook op wratten! Pijnloos en goedkoop! 16 jarige dochter ook op deze manier van 2 wratten verlost.
Wratten

Petis Udang inzetten

De tip van Henni Epalasi-Patersga over de Petis Udang uit de Toko is geweldig. Ik had een wrat al 3x laten aanstippen bij de huisarts, maar ze kwam steeds terug. Toen Petis Udang (garnalenpasta) bij de Toko gekocht. En ik ben ze nu helemaal kwijt. Heeft wel bijna 2 maanden geduurd. Maar ze was ook hardnekkig. Succes, het helpt echt.

Wratten

Dan maar een wrattenpen

Mijn dochter had 2 wratten, 1 onder haar voet en 1 op haar 2e teen, die net onder de nagel groeide. Eerst nagellak geprobeerd, maar dit had geen effect. Honing erop, de wratten bleven. Toen maar een wrattenpen aangeschaft, elke dag even de wratten vijlen en daarna aanstippen. Met een week begonnen de wratten zwart te worden en met 2 weken kon ik ze er zo af pakken. Echt een aanrader!

Wratten

Dagelijks: doorzichtige nagellak

Smeer op je wratten van dat doozichtige nagellak, elke dag herhalen. Binnen 1 á 2 weken zijn ze weg. Ik had er 10 op mijn handen. Allemaal waren ze eerst heel erg verkleind en toen helemaal weg. Ik ben zo blij dat ik mijn handen wee durf te laten zien.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Nagellak doet wonderen

Koop doorzichtige nagellak en smeer dit elke dag rijkelijk 2 x op en om het wratje. Goed aansmeren. Binnen 1 tot 2 weken vallen ze eraf zonder pijn.
Wratten

Tandenaanslag gebruiken

Wrijf met de wrat langs de aanslag die 's morgens op je tanden zit en laat dit opdrogen. Een week of twee later is de wrat weg.
Wratten

Oma's tip: bruine suiker

Een wrat insmeren met bruine suiker en vaseline (wel een pleister erop doen).
Wratten

Kroontjeskruid

Kroontjeskruid breken en de witte melk op de wrat doen dagelijks herhalen en na enkele dagen wordt de wrat zwart en verdroogd die helemaal.
Wratten

Trekzalf met een pleister

Doe wat trekzalf erop met een pleister en herhaal dat elke dag. Mijn dochter had 11 wratten op haar handen en was er in een week van af.
Wratten

Afplakken met duc tape

Afplakken met ducktape helpt heel goed, na 2 weken moet de wrat weg zijn. Bij gamma te koop.
Wratten

Prei of uiensap

Wratten verdwijnen als ze in aanraking komen met het sap van prei of ui. Ik had al jaren een wrat en na mijn baantje waarbij ik prei moest poten, was hij ineens verdwenen.
Wratten

Paardenmelk

Mijn broertje had vreselijke wratten op voeten en handen. Zo erg dat het puntje van zijn vinger opensplijte. Een kuur met paardemelk rechtsreeks van de paardeboerderij en zeep van paardemelk heeft hem geholpen. Na 2 kuren van 28 dagen niks meer te zien en de zeep gebruikt hij nog steeds. Paardemelk blijkt een hevige antischimmel te zijn volgens de dokter.
Wratten

Aardappels begraven

Snij een aardappel door midden wrijf je wrat er mee in begraaf de aardappel als de aardappel verrot is ben je van je wrat af.
Wratten

Vitamines tegen wratten

Ik had ook vreselijke last van wratten, en nu even dit, de voornaamste oorzaak van wratten is te weinig weerstand en een tekort aan sommige vitamines en mineralen, er wordt altijd vermeld dat het een virus is, maar dat was het bij mij absoluut niet.Ik begon op een gegeven moment met een goede multivitamine omdat ik me wat flauw voelde en niet altijd aan mijn dagelijkse portie vitamines kwam en tot mijn stomme verbazing merkte ik dat mijn wratten steeds minder werden en nu zelfs verdwenen zijn, en ik had er heel erg veel, dus veel makkelijker dan allemaal huismiddeltjes en dure middeltjes die niet of nauwelijks helpen en ook geen fabeltjes van fabrikanten met wegstipmiddelen ed, dus........zonder pijn

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Verdwijnen wratten vanzelf?

Ik had eerst 1 voetwrat, en dat werden er al gauw 5, het lopen deed op een gegeven moment zelfs pijn, ik heb er niets aan gedaan alleen af en toe naar gekeken en het eelt zachtjes eraf gescrubt en tot mijn verbazing drie weken geleden lag ok lekker met mijn boy film te kijken deed mijn sokken uit en voelde ineens weer zachte voetjes, en ja hoor mijn wratten zijn gewoon met de noorderzon vertrokken!!! Ongelooflijk maar zeer zeker waar!!! k las op de site van dokterdokter.nl dat wratten, mits ze niet opengaan, vanzelf kunnen verdwijnen!!
Wratten

Stik de wrat met tape

Stik ze met doorschijnende tape. Doe de tape dag en nacht rond je vinger,je zal zien, na een paar dagen wratje foetsie.
Wratten

Tandpasta met pleister

Tandpasta op de wrat smeren en een pleister er op, een nacht inwerken. 's morgens er af wassen met unicurazeep. Dit 2 weken lang dagelijks herhalen...en weg is de wrat!
Wratten

Nagellak op de wrat smeren

Smeer de wrat dagelijks in met nagellak en na 2 weken ben je er van af.
Wratten

Oma weet raad: ochtendurine

Het over de wrat heen plassen, of urine opvangen met een bakje en het er dan op doen helpt gegarandeerd. Heb het zelf ook gedaan en waren in een mum van tijd weg en heb ze nooit meer terug gekregen!! ideaal.
Wratten

Bloem van Paardenbloem

Als klein kind had ik wratjes op mijn nagelriemen. Door deze dagelijks in te wrijven met de bloem van een paardenbloem gingen ze vanzelf weg. Vorig jaar had ik een wrat op mijn grote teen en ook deze is met de paardenbloem verdwenen.
Wratten

Zwitserse kruiden

Mijn zoon had last van twee wratjes aan de duim ik heb ze een paar weken ingewreven en bedekt met een klein compresje van zwitserse kruiden je zag ze verkleinen per week ze komen niet meer terug want het is al een hele tijd geleden dus het werkt deze kruiden vind je in de natuurwinkel en het is voor vele dingen goed.
Wratten

Blanke Nagellak

Smeer 2 weken lang elke dag blanke nagelak op de wrat er niet af halen en je wrat verdwijnt van zelf. Smeer het als het kan alleen op de wratjes.
Wratten

Doorzichtige Nagellak

Ik heb ze al zo lang die wratten, langs me nageriemen. Nu doe ik er doorzichtige nagellak op, en serieus, ik zie ze gewoon kleiner worden! waarschijnlijk komt dit omdat ze worden afgesloten van zuurstof waardoor ze 'dood' gaan! Probeer dit want t werkt!!!
Wratten

Azijn en Sinaasappels tegen wratten

In een kopje doe je een flinke scheut azijn, dan pak je een sinaasappel. Met de kaasschaaf schaaf je er kleine dunne plakjes van de schil af. Die stukjes doe je in het azijn. Elke avond even een stukje op je wrat doen, afplakken met een pleister. Dit laat je de hele nacht zitten. Gewoon een tijdje mee doorgaan en je ziet dat je wrat verdwijnt. Dit helpt echt !

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Voorkom juist wratten

Wat u niet mag vergeten als u van uw voetwratten af wilt: 1. Zorg dat de douchebak/ het bad schoon is. Zo vookomt u dat wratten van andere mensen ook bij u terecht komen. 2. Laat uw sloffen na gebruik "luchten" 3. Gooi gebruikte sokken METEEN in de was.
Wratten

Langzaam aan: massageolie

Als je in bad bent geweest, elke dag je voeten insmeren met massageolie. na 1 a 2 weeken ben je van je wratten af! als je er nog niet van af bent smeer je voetten dan 1 a 2 weken in met olie.
Wratten

Knoflook met pleister

's Nachts een plakje knoflook met een pleister op de wrat vastzetten. Volhouden tot de wrat loslaat/verdwijnt.
Wratten

Aardappelschillen tegen wratten

Wrijf enkele malen per dag en dit een aantal weken lang de met de binnen-vochtige kant van een aardappelschil over je voetwratten en je zult zien ze verdwijnen. Misschien iets omslachtig maar wel pijnloos !!
Wratten

Ook hier: ochtendurine!

Vang je ochtendurine in een bakje/potje/kommetje of iets dergelijks op en zorg dat je wrat een paar minuten in je ochtendurine weekt. Binnen 5 a 7 dagen ben je van je wrat af.
Wratten

Urine op de wrat

Ochtend urine erover heen. Klinkt vies..maar werkt echt!
Wratten

Duc Tape op de wrat

Plak een stukje duc-tape op de wrat, blijf dit net zolang doen tot de wrat weg is. (pas op met een metaal allergie, deze mensen kunnen deze methode niet toepassen)
Wratten

Gebruik vilt en knoflook

Tip van mijn peducure. Let op de plaats van de wrat een ringetje van vilt (te koop bij drogisterij) en vul het gaatje met fijngemalen knoflook. Behandeling wel een paar dagen volhouden, vooral bij hardnekkige wratten. Ik heb het geprobeerd, en zie het werkt ik ben er vanaf.
Wratten

Knoflook op de wratten

Klein stukje knoflook op je wrat zetten, pleister erop en de 2dagen herhalen resultaat is dat de wrat verdwenen is.
Wratten

Doe er niets aan!

Doe er niks aan, ze verdwijnen van zelf

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Aanstippen met tea tree olie

Aanstippen met tea tree olie s'morgens en s'avond . Helpt heel erg goed heb het gebruikt op mijn dochtertje en de wartten zijn weg.
Wratten

Plantenvocht op wratten

De plant: stinkende gouwe. Het vocht 3x daags op de wrat smeren. En weg wrat!
Wratten

Kroontjeskruid gebruiken

Breek wat kroontjeskruid en doe de melk op de wrat/ten binnen een week zijn de wratten weg.
Wratten

Schoolbord krijt

Een makkelijke manier is om de wrat enkele keren per dag in te wrijven met schoolbord krijt! Klinkt heel gek, maar werkt wel. Veel keren per dag met het krijt over wrat wrijven, en na een tijdje gaat deze vanzelf weg! Slechts 1 krijtje voor nodig
Wratten

Citrusvrucht met azijn

Wanneer je last hebt van wratten helpt het volgende: leg de pel van een citrusvrucht 24 uur in azijn. Bedek nadien de wrat met de binnenkant van de schil en plak vast. Na een week zie je niks meer van de wrat. Het is wel beetje pijnlijk.
Wratten

Melk van paardenbloem

Tipje van mijn oma, dat ik nu laatst ook voor mijn zoontje (2,5) heb gebruikt; 2x per dag insmeren met de melk van de paardebloem. Al snel ziet het er dan bruin uit. Dit is een goed teken, de wratjes drogen dan uit. Ongeveer 1, 5 tot 2 weken volhouden en ze komen niet meer terug. Pas wel op voor je kleding, want de melk geeft vlekken die je er nooit meer uitkrijgt!!!
Wratten

Verkoop je wrat

Mijn opa heeft een keer mijn wrat gekocht hij gaf me een euro en binnen 1 à 2 weken was hij weg.. misschien was het toeval maar bij mij hielp het!!
Wratten

Spuug op wratjes werkt

Ik vond hier de tip om elke ochtend bij het wakker worden wat spuug op het wratje op mijn ooglid te doen. Al had ik het eigenlijk niet verwacht, na ruim 2 weken is het écht verdwenen. Super-tip!
Wratten

Vollemaan en wratten

Als het vollemaan is. Moet je voor het raam gaan staan. en serieus zeggen:Volle maan volle maan neem mijn wrat(wratten) mee naar de maan.
Wratten

Slootwater en wratten

Als je de wrat onder slootwater houd dan is de wrat zo verdwenen. Het klinkt misschien vies maar het werkt wel! Ik moest survivalen met school in slootwater ik kijk op me voet en me wratjes zijn zo verdwenen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Gebruik wasbenzine

Smeer het een paar dagen elke dag in met wasbenzine en de wratten verdwijnen na enkele dagen. Ik ben er achter gekomen toen ik mijn kamer ging verven en ik mijn handen verf schoon wilde krijgen. Ik had veel wratten op mijn handen waar ik mij erg voor schaamde. Nu heb ik weer mooie schonen handen.

Wratten

Tandpasta werkt het beste

Ben twee jaar lang naar de huisarts gegaan om wratten aan te laten stippen. Heeft niet geholpen. Toen heb elke keer voor het slapen gaan tandpasta op de wrat gesmeerd (daarover pleister). Binnen twee weken wrat weg.
Wratten

Wratten en aardappelen

Neem een aardappel. Snij die doormidden. Wrijf met een helft over de wrat. Duw de twee halve aardappelen weer tegen elkaar. Begraaf hem. En als de aardappel verrot is of komt er een plantje uit dan is je wrat ook weg! Een wonder! Ik heb het van een vriend van mij gehoord!
Wratten

Bananenschillen met plakband

Heb je last van een wrat? Plak dan een stukje bananenschil met plakband op de wrat. Binnen een week is je wrat weg. Dit is beter dan wegvriezen.
Wratten

Let op: veel tips werken niet

Hey er zijn allemaal tips voor wratten ook hele vieze die niet eens werken. Maar hier zijn echte tips •aan laten stippen •tandpasta op smeren van tandpasta droogd je huis namelijk uit net als puisten •aanstippen met urine
Wratten

Biergist pillen

Biergist pillen slikken,. te halen bij de drogist, na een paar weken zijn de wratten weg. Beau
Wratten

Tea trea olie

Tea trea olie op de wrat aanbrengen, pleister erop. En na een paar dagen valt de wrat eraf!
Wratten

Baking Soda op de wrat

Tip van internet waar ik nu een paar dagen mee bezig ben wat echt helpt tegen die vervelende wratjes op mijn hand. Bij de Toko Baking Soda gekocht (ook wel zuiveringszout of natrium bicarbonaat, geen gewone soda!). 's Morgens en 's avond een dik laagje baking soda op de wrat en daarna een paar druppels natuurazijn erop. Het gaat bruizen, dit moet je herhalen tot de wrat verdwenen is. Ze zijn bij mij nu al een stuk minder!

Wratten

Stroop op de wrat

Een super simpele tip tegen wratten. Elke ochtend en elke avond met een wattenstaafje een beetje stroop (gewone keukenstroop dat je ook op brood doet) erop doen. Pleister erover en de wratten smelten weg als sneeuw voor de zon. Had zelf mozaïk wratten op mijn hand, vanalles geprobeerd niets hielp. Totdat ik de tip van de stroop kreeg....binnen een paar weken alles weg en nooit meer teruggekomen.
Wratten

Himalaya zout

Elke ochtend na het douchen en elke avond na het douchen met een wattenstaafje 1 kleine druppel vers opgelost Himalaya zout aanbrengen en droog blazen. (een paar korrels in een borrelglaasje oplossen met een héél klein beetje kokend water, hoe zouter hoe beter). Himalaya zout bevat 84 natuurlijke mineralen en is dus veel effectiever dan goedkoop tafelzout. Als de druppel te groot is en dreigt te gaan wegglijden, gebruik dan een klein stukje keukenpapier om het overtollige op te laten zuigen. Je wrat slaat wit uit en gaat uitdrogen, net als na het zwemmen in de zee. Ga er gewoon mee in de zon als je kan. Na een week ga je vanzelf er aan krabbelen en valt het er af! Daarná de bewuste plek een week lang 3x per dag licht inmasseren met een beetje Rescue Cream om de huid te herstellen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Meng honing, wortel en peper

Meng honing met geelwortel en peper. De honing werkt antibacterieel net als de geelwortel, en de peper versterkt het effect. Na een week is de wrat weg!
Wratten

Sap van de steel paardenbloem

Pluk een paardenbloem, en smeer het sap van de steel op de wrat. Binnen een paar weken ben je van de wratten af en ze komen ook niet meer terug!
Wratten

Formule W tegen wratten

Mn dochtertje had 2 hardnekkige wratten onder haar voet met daarover eelt. Het eelt heb ik weg gekregen met Fomule W, totdat de wratten goed zichtbaar waren. En daarna elke avond voor het slapen trekzalf op de wrat gesmeerd en afgedekt met een pleister. Na 2 weken met trekzalf, waren de wratten verdwenen.
Wratten

Vrijgen op wratten

Drup zo vaak je wilt verse vijgen melk op de wrat. Als je een kleine groene (niet rijpe) vijg plukt dan zie je een witte druppel op de vijg. Doe voorzichtig de druppel op de wrat. Dit droogt op als een soort lijm en is erg zuur voor de wrat. Het is kindvriendelijk. Wel goed handen wassen voor je gaat eten. Binnen een week is de wrat weg. Hangt af van de grootte. De mijne was 1cm doorsnee en was na 6 dagen al weg.
Wratten

Listerine spoelwater

Wat nog veel beter helpt dan alles is appelazijn gewoon van de albert heijn en listerine spoelwater echt waar! Ik geloofde er zelf ook niet in maar ik spreek vanuit ervaring. Ik doe de appelazijn en listerine in een kommetje zodat dit gemixt wordt vervolgens stop ik er een watje in (even groot als de wrat zelf) daarna knijp ik het droog (niet extreem droog het mag nog een beetje nat blijven) daarna doe ik er en pleister overheen ik verwissel dit elke avond en ochtend. Onthoudt ook dat je dit allemaal met schone handen doet!! Dit heeft mij zo erg geholpen en ik hoop dat het jullie ook zal helpen ik heb al jaren last van wratten op mn handen. Eentje is al zo goed als verdwenen en gebruik het alleen een paar dagen!!
Wratten

Paardenbloem melk

Melk uit de Paardenbloem. Doet geen zeer en het werkt echt!

Wratten

Wat is een wrat nou?

Wratten! Bijna iedereen heeft er wel eens last van gehad. Wratten zijn knobbeltjes die ruw en hard aanvoelen. Soms zien ze er een beetje bloemkoolachtig uit. Ze komen vooral voor op de handen en voeten, ze kunnen ook op andere plaatsen zitten. Maar wat is een wrat nou precies? 

Wratten worden veroorzaakt door een virus (humaan papillomavirus). Door dit virus ontstaat een infectie van de huid, waardoor huidcellen sneller gaan delen en een dikkere hoornlaag vormen. Het wrattenvirus komt overal voor en als u éénmaal één wrat heeft, kunt u er nog meer krijgen. U kunt er het beste van afblijven want eraan peuteren kan zorgen voor verdere verspreiding.

Wratten kunnen geen kwaad en ze hoeven alleen behandeld te worden als u er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn doen bij staan of lopen.
De meeste wratten verdwijnen vanzelf binnen 1 jaar. Een enkele keer blijven ze veel langer zitten helaas is het is niet bekend waarom de één er snel van af is en de ander niet.

Wratten

Ui werkt tegen wratten

Indien iemand wratten wens te verwijderen.
Leg in de avond, de witte velletjes van een ui (ajuin) op de wrat. Doe dit geruime tijd, je zult vanzelf merken dat de wrat verdwijnt na tijd. Een termijn kan ik er niet opzetten! ik heb het persoonlijk gedaan aan mijn hand onder het kootje van de duim, en na tijd verdween het. Ik wens elk heel veel succes ermee. groetjes.

Wratten

Veel eelt? wegknippen

Als er veel eelt omheen zit kun je hem eraf knippen. Het werkt echt en de wrat is nooit meer terug gekomen
Wratten

Pleistertje met knoflook

2 nachten een pleister met knoflook op de wrat doen en je ziet m naar een paar dagen verdwijnen (afhankelijk van de grootteJ Ik had de tip hier gelezen maar vond ‘m even niet terug. Voor een snellere werking moet je de wrat licht “opschuren” met een eeltvijl (tip van mijn huisarts) Ik had bij mijn dochter van alles geprobeerd ook het aanstippen maar niks werkte tot haar opluchting was ze er nu snel vanaf!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wratten

Mijn zoon had wratten op zijn handen, bijna op al zijn vingers en ook meerdere per vinger. Normaal verdwijnt dat na ongeveer 2 jaar vaak vanzelf, maar bij hem werd het steeds erger. Ook bij zijn mond zagen we blaasjes en in zijn neus, het verspreid enorm als je gaat bijten en pulken. Na drie en half jaar tobben met aanstippen bij de huisarts en later om de veertien dagen in het ziekenhuis zijn we doorverwezen naar het Erasmus MC Rotterdam . Daar zouden we gaan laseren, maar omdat dat littekenvorming geeft raadde ze aan om een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (gardasil 9) te laten injecteren, helaas wordt dit niet vergoed! (€168,- per spuit) Het is wel een kuur van 3x en na de eerste keer gebeurde er nog niets. Dan zakt de moet weer in je schoenen en zijn we tussendoor weer naar het ziekenhuis geweest om aan te laten stippen, want je handen kan je niet verstoppen het is gewoon heel vervelend. Maar de tweede vaccinatie werkte!!!!! Opeens waren alle wratten weg😀😀 Nu maakt hij de kuur af door zijn derde vaccinatie te halen en zijn we zo blij dat dit de oplossing is voor hem, dat ik het graag wil delen hier. Als wij dit eerder hadden geweten hadden we dat zeker gedaan, hij heeft zoveel pijn geleden met aanstippen ,niet kunnen tennissen met handen vol pleisters, om de twee weken je handen verstoppen tot het er weer een beetje uit ziet en dan moest hij weer aanstippen....pffff... Als je dus na twee jaar merkt dat het niet verdwijnt, kan ook dit de oplossing voor jou zijn!👍🏻
Wratten

Ik weet niet precies hoe

Ik heb ruim 10 jaar lang drie wratten onder mijn voet gehad. Alles geprobeerd maar ze gingen nooit helemaal weg. Afgelopen zomer zijn ze tijdens 2 weken vakantie in Zweden ineens kleiner geworden en daarna helemaal verdwenen. Hoe precies weet ik niet, maar het heeft veel geregend in die weken, ik heb gezwommen in ijskoude meertjes, in de sauna gezeten en veel gewandeld, dus ik denk dat het door die combinatie van warm-koud-nat-beweging kwam!

Wratten

Stikstof

Met stikstof kan je wratten verwijderen, let wel goed op hoe je het gebruikt. Kan je beter niet zelf doen.
Wratten

Binnenkant van bananenschil

Binnenkant vd schil van een banaan erop wrijven gedurende een aantal dagen en dat een paar x perdag
Wratten

Kruitvat

Ik heb mijn wratten een paar dagen aangestipt met een wrattenpen van bij Kruidvat en ze verdwenen als sneeuw voor de zon . Pijnloos en veel beterkoop dan de duurdere merken .
Wratten

duct tape op de wrat plakken

Ik had al heel lang onderaan op de voet een wrat die verschrikkelijk pijnlijk was (vooral bij hoge hakken). Ze zat ondertussen al behoorlijk diep. Alle geprobeerd : bevriezen, producten tegen wratten, stinkende gouwe) niks hielp echt. tot ik las dat de lijm in duct tape het probleem kon oplossen. EN JA : het hielp. binnen de 2 weken verlost en nog steeds
Wratten

Groene zeep en lijm

Doe wat groene zeep (uit een pot, niet vloeibaar) met daar over een pleister..de volgende dag: lijm op de wrat..met weer een pleister, en het is al voor de helft geslonken!
Wratten

Blanke nagellak

De waterwratten elke dag aanstippen met blanke nagellak binnen 2 a 3 weken drogen ze helemaal op en verdwijnen geheel. Heb dit bij me kleinzoon gedaan die had er 7 op zijn rug en alles weg

Wratten

Wratten verwijderen met nuchter speeksel

Lange tijd had ik veel ( bloemkoolachtige) wratten op mijn handen en voeten, het was en heel vies gezicht het werd steeds erger en ze gingen bloeden als ik ergens tegen kwam omdat ze zo uitstaken. Alles geprobeerd,  formule-w , aanstippen met stikstof, kuurtjes niets hielp, totdat ik de,e tip kreeg;

Smeer elke ochtend je wratten in met nuchter  speeksel, goed inwijven of likken, ( het klinkt smerig ik weet het) blijf dit zeker 2 weken doen of langer als het nodig is. Maar bij mij was er na 4 weken niets meer te zien, zelfs geen littekens. 

Wratten

Urine

Vang ochtendurine op in een teiltje en stip de wratten aan (of ga met je voet in het teiltje staan). Minuutje laten zitten. Na een dag of tien verdwijnen ze.

verklaring: wratten zijn een virus en daar maak je anti-stoffen tegen aan. 

ik had 30 + wratten en nies hielp. Ik was hiermee binnen 5 weken van alle wratten af…..