De beste tips

Woldopluis bestrijden

#1. Knippen en amonia

Mijn hele Hortensia (op balkon) zat onder. De meeste aan de onderkant. Ik heb de takken die te vol zaten er tussen uit geknipt en de bovenste laag aarde weggehaald . Vervolgens bakje half amonia, half water gemaakt. Keukenrol daarin nat gemaakt en de rest van de dopluis tak voor tak en blad voor blad daarmee verwijderd. Ben nu 1 week verder en tot nog toe niets meer te zien.
Woldopluis bestrijden

#2. Ammonia om waldopluis te bestrijden

Ik vind het mooi om sierplanten te hebben. Ik heb een paar hele mooie hortensia’s als sierplanten in mijn tuin staan. Laatst zaten ze helemaal onder het waldopluis. Dit vormt vooral aan de onderkant van de bladeren. Eerst heb ik de besmette bladeren weg geknipt en de bovenste laag van de aarde vervangen. Hierna heb ik een mix gemaakt van half water en half ammonia. Hiermee heb ik de laatste dopluizen er af gehaald. Tot nu toe is er helemaal niks meer van te zien.
Woldopluis bestrijden

#3. Woldopluis bestrijden met insectenspray

Ik kwam laatst ineens woldopluis tegen. Dat moet ik niet hebben. Ik ben even gaan rond kijken hoe ik dat het beste kon gaan aanpakken. Toen kwam ik een insectenspray tegen. Er word vaak aangeraden om zo´n soort spray te gebruiken, omdat je dan zeker weet dat de luizen echt volledig weg zijn. Voor mij werkte het prima. Het is wel handig om even na te kijken of je planten er eventueel wel tegen kunnen. Anders kun je er eventueel weer last van gaan krijgen.