De beste tips

Hoge bloeddruk

#1. Eet gewelde abrikozen

Eet dagelijks, op de nuchtere maag, enkele gewelde abrikozen.
Hoge bloeddruk

#2. Rozijnen tegen een hoge bloeddruk

Op je nuchtere maag elke dag 15 rozijntjes opeten. Niet 16, ook niet 14, maar gewoon 15.

Hoge bloeddruk

#3. Water met citroen werkt

Als u last hebt van een hoge bloeddruk neemt u 2x per week een glas water met een halve geperste citroen op een nuchtere maag. Werkt heel goed, maar niet meer dan 2x per week gebruiken, liefst niet 2 dagen achtereen.
Bekijk 12 andere tips

De nieuwste tips

Hoge bloeddruk

Eet meer van deze producten

Rucola spinazie en rode bieten vaker op menu zetten 0f sap ervan drinken. Havermout knoflook peterselie en Citroen verlagen de bloeddruk ook. Wel verse producten nemen.

Hoge bloeddruk

Gezond eten

Gezond eten en in ieder geval zo min mogelijk drop eten want drop zorgt voor een hoge bloeddruk in totaal mag je ook maar 4 dropjes per dag.

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk

Ik heb al jaren last van een hoge bloeddruk. Het beste is het om de zoutinname te beperken. Ongemerkt krijgen we elke dag heel veel zout binnen. Kook daarom vers, gebruik geen pakjes en zakjes of kant en klaar maaltijden en voeg weinig tot geen zout toe. Bedenk dat in alle bewerkte producten vaak veel zout zit. Ook eten van afhaalrestaurant bevat vaak te veel zout voor mensen met een hoge bloeddruk.

Nog 12 andere tips

Hoge bloeddruk

Recept tegen hoge bloeddruk

Last van een hoge bloeddruk? Maak dan dit recept klaar: kook een handvol aardappelschillen in een pannetje water. Af laten koelen en zeven. Drink er dagelijks twee kopjes van.
Hoge bloeddruk

Walnoten en chocolade tegen een hoge bloeddruk

Walnoten eten op de lege maag, en in de avond pure chocolade. Verlaagt de hoge bloeddruk aanzienlijk.

Hoge bloeddruk

Abrikozen tegen hoge bloeddruk

Elke dag 3 (gedroogde) abrikozen laten wellen en verdeeld over de dag innemen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoge bloeddruk

Wat zout eten

Als je last hebt van een extreem lage bloeddruk (zoals ik) dan is het handig op het moment dat je aanval voelt aankomen al zout te eten, op het moment van aanval moet je rustig gaan liggen of zitten wat drinken en zout eten gewoon zo korrel zout.
Hoge bloeddruk

Niet teveel water nemen

Als je last hebt van hoge bloeddruk, ga dan eens na hoeveel vocht je per dag gebruikt. Sommige mensen met een hoge bloeddruk drinken gewoon te veel water! Het is heel gezond om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, maar meer dan 2,5 liter per dag is niet goed voor je bloeddruk!
Hoge bloeddruk

Paar stukjes pure chocola per dag

Pure chocolade, zo donker mogelijk, helpt de bloeddruk te verlagen. Nu moet je niet een hele reep opeten, maar zo maar een paar stukjes per dag.
Hoge bloeddruk

Veel sporten helpt

Sporten helpt! Beste elke dag. In elk geval hoe vaker, hoe lager je bloeddruk.
Hoge bloeddruk

Minder Cafeïne

Vermijd caffeïnerijke voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, cola en diverse theesoorten. Ga vroeg slapen, wie elke dag vroeg gaat slapen zal de bloeddruk dalen.

Hoge bloeddruk

Elke dag brandnetelthee

Drink elke dag een halve liter brandnetelthee. Liefst gezet van blad (ipv kant en klaar zakje).
Hoge bloeddruk

Kool eten tegen hoge bloeddruk

Eten van verse groene koolsoorten verlaagt de bloeddruk. Eten van enkele gedroogde abrikozen per dag verlaagt de bloeddruk. Het nemen van een lavendelbad verlaagt ook de bloeddruk.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoge bloeddruk

Elke dag pure chocola

Heeft u een hoge bloeddruk? Eet elke dag 2 stukjes pure chocolade. Dat verlaagd je bloeddruk. En je word er niet dik van.
Hoge bloeddruk

Bloeddruk verlagen met hibiscus thee

Hibiscus thee helpt om op natuurlijke wijze de bloeddruk te verlagen.

Je hebt nodig:

-1-2 theelepels gedroogde hibiscus

-1 kopje heet water

-Honing, citroen of een snufje kaneel (optioneel)

Breng water aan de kook en voeg de gedroogde kruiden toe en het snufje kaneel indien van toepassing. Laat 5 minuten trekken. Voeg eventueel honing en citroen toe en drink de thee twee tot drie keer per dag.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.