De beste tips

Hondenpoep schoen

#1. Oplossingen tegen hondenpoep

Hondenpoep schoenzool:

Oplossing: door regenplassen lopen en dan voeten vegen over het gras. 

Grondige oplossing: borstelen met wc-borstel gedrenkt in wc-reiniger om het ergste te verwijderen. Pas op voor spetters! Dus van je af borstelen en ver weg houden. Dan paar uur in laagje heet water met soda zetten.

Hondenpoep schoen

#2. Schoen onder de verwarming zetten

Geen zin om met een tandenborstel in de weer te moeten gaan om hondenpoep onder je schoenen vandaan te peuteren? Leg de schoenen met de zolen omhoog onder een hete kachel (het liefst in de gang of een andere ruimte waar je geen last hebt van de vieze luchtjes) en de drek onder je schoenen een paar uur laten “uitharden”. Daarna buiten even uitkloppen en even wcverfrisser in de ruimte sprayen en klaar 😊

Hondenpoep schoen

#3. Hondenpoep van je schoen verwijderen

Ik vind het altijd vervelend om in de hondenpoep te stappen. Dit is echter redelijk makkelijk te verwijderen door middel van het lopen door een regenplas en het vervolgens af te vegen aan het gras.

De nieuwste tips

Hondenpoep schoen

Hondenpoep verwijderen van schoenzool

Het is natuurlijk heel vervelend als je erachter komt dat je hondenpoep onder je schoen hebt. Helemaal als het van een plek komt waar de hond niet mag poepen. Mijn tip is: veeg eerst je schoenzool grondig af aan het gras. Pas op dat je de poep niet nog meer uitsmeert over de zool door hem telkens over hetzelfde stukje gras te halen. Voor de fijne randjes in de zool waar je de poep niet weg krijgt gebruik je een oude tandenborstel. Doe een beetje dreft op de tandenborstel en haal de overgebleven stukjes poep weg. Kijk wel uit voor de spetters! Spoel je schoonzool daarna schoon onder de kraan. Was hierna goed je handen! Ik hoop dat jullie wat aan mijn tip hebben. 

Hondenpoep schoen

Hondenpoep schoen weghalen

Hondenpoep onder je schoen is heel vies. Helemaal als het van een plek afkomt waar een hond niet mag poepen. Dat is de fout van de eigenaar. Het is dan wel handig dat je weet hoe je hondenpoep schoen weg haalt. Als er gras in de buurt is, kun je je schoen door het gras heen halen. Als er dan veel poep aan zat, zal dit in het gras blijven hangen. Het is wel belangrijk dat je eerst kijkt of er niet nog hondenpoep in het gras ligt, anders kun je weer helemaal opnieuw beginnen.