De beste tips

Blaren verwijderen

#1. Uierzalf met verband

Goed insmeren met uierzalf. Verband of pleister erop en de pijn trekt weg.
Blaren verwijderen

#2. Gesloten blaar doorprikken

Het doorprikken van een gesloten blaar: • Was uw handen voor en na het behandelen van de blaar. • Ontsmet de huid voor en na het doorprikken met een huidontsmettingsmiddel. • Prik de gesloten blaar door met een steriele naald of bloedlancet. Prik zo dicht mogelijk tegen de huid een gaatje in de boven- en onderzijde van de gesloten blaar. Prik eerst aan de bovenzijde. • Druk de blaar leeg met een wattenstaafje of gaasje en vang het vocht op met een gaasje. • Dek de blaar steriel of zo schoon mogelijk af.
Blaren verwijderen

#3. Schoen invetten met uierzalf

Als je blaren hebt kun je ook je schoen een beetje invetten met uierzalf. Dan met een toiletpapiertje langs de plekken gaan.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Blaren verwijderen

Open Blaren: Oma Weet Raad!

Ik gebruik altijd een zachte aanpak om open blaren te behandelen. Zo doe ik het altijd:

  1. Begin altijd met het grondig wassen van je handen om besmetting te voorkomen.
  2. Reinig de open blaar en het omliggende gebied voorzichtig met een milde zeep en water. Dep het vervolgens voorzichtig droog met een schoon, niet-pluizend verband.
  3. Laat de dunne huidlaag die de blaar bedekt intact. Deze huid fungeert als een natuurlijke bescherming tegen infectie.
  4. Breng een dun laagje antibiotische zalf aan op de open blaar om het te beschermen tegen infectie.
  5. Bedek de open blaar met een steriel, niet-klevend verband.
  6. Vervang het verband: Vervang het verband dagelijks of wanneer het vuil of vochtig wordt. Blijf de zalf aanbrengen.
  7. Vermijd wrijving: Draag comfortabele schoenen of kleding om wrijving op de blaar te voorkomen. Blote voeten doen het natuurlijk het beste!
Blaren verwijderen

Blaren voorkomen

Blaren tegen gaan: Als je de kans op voetblaren wilt verkleinen bij het inlopen van een paar nieuwe schoenen of als je een lange wandeltocht maakt, doe dan twee paar sokken aan. Een dunne sok en daaroverheen een wat dikkere sok. Dit trucje wordt o.a. gebruikt in het Britse leger.

Blaren verwijderen

Koortsblaar aanstippen met trekzalf

Als de blaar al op je mond zit aanstippen/inwrijven met trekzalf. Het gaat dan echt weg.

Nog 1 andere tip

Blaren verwijderen

Kamferspiritus tegen blaren

Als u weet dat u veel gaat wandelen en snel blaren krijgt, moet u 1 of 2 weken van te voren beginnen met 2 maal daags uw voeten in te smeren met kamferspiritus (officieel tegen spierpijn) dit is te krijgen bij de drogist, en zorgt ervoor dat u meer eelt op uw voeten krijgt en dus geen blaren. Zorg er natuurlijk wel voor dat uw sokken en schoen droog blijven. En het liefst ook naadloze sokken dragen. Het heeft bij mij altijd geholpen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen