De beste tips

Hoofdluizen bestrijden

#1. Hoofd insmeren met mayonaise bij hoofdluis

Heeft je kind hoofdluis, smeer het haar vol met mayonaise, plastic folie eromheen en twee uur laten zitten. Hierna wassen met normale shampoo en de luizen en neten zijn weg.
Hoofdluizen bestrijden

#2. Luizen doden met stijltang

Styltang 220 graden vallen de neten en luizen zo eruit en gaan gelijk dood. Heb een jaar lang van alles geprobeerd bij me dochter wegens lang haar. 1 x gestyld en alles was direct dood en weg!
Hoofdluizen bestrijden

#3. Luizen bestrijden met zonnebloemolie

Goede tip voor hoofdluis is zonnebloem olie! Flink het hoofdhuid ermee insmeren en de luizen komen omhoog en gaan dood. Mijn dochter was binnen 1 middag hoofdluis vrij!
Bekijk 42 andere tips

De nieuwste tips

Hoofdluizen bestrijden

Hoofdluis bestrijden met azijn en zout

Zout en azijn

De combinatie van zout en azijn schijnt een van de betere alternatieve middeltjes te zijn. Het zout vermindert het aantal luizen en azijn zorgt ervoor dat jonge luizen en neten gedood worden. Ook zou de azijn ervoor zorgen dat de volwassen luizen zich moeilijker aan het haar kunnen hechten, waardoor ze makkelijker uit te kammen zijn. Deze behandelmethode is dan ook het meest effectief in combinatie met twee weken grondig kammen. Met enkel azijn krijg je de luizen niet weg

Hoofdluizen bestrijden

Hoofdluis bestrijden

Antivlooien shampoo of lotion voor honden, het enige wat bij mij echt werkt!

Honden worden er niet ziek van en gaan er niet aan dood, dus voor de mens is het ook veilig.

Hoofdluizen bestrijden

KAMMEN

goed kammen. een keer per dag. en hijis weg

Nog 42 andere tips

Hoofdluizen bestrijden

Cola helpt tegen luizen

Mijn allerbeste truc voor hoofdluis is cola. Je zorgt dat je haar goed doordrenkt is met cola en laat het 1 uur zitten, spoel het dan uit alles is weg.
Hoofdluizen bestrijden

Ei, citroen en azijn helpt tegen hoofdluis

Ik heb zowat alle tips gebruikt maar ze werken niet, mijn dochter heeft al maanden luizen en ze geraakt er maar niet vanaf, tot een tijdje geleden. Een vriendin vertelde me dat je een rauw ei met een theelepel citroensap en een halve theelepel azijn moet mengen en dan op het haar uitspreiden en een half uur laten inwerken, dan uitspoelen en een cremespoeling aanbrengen, kam het haar met een luizenkam 2 maal per dag en doe dit 2 weken lang of nog langer. Ik heb het geprobeerd en mijn dochter was meteen van de luizen af. Zeker proberen, gegarandeerde werking. Veel succes en ik hoop dat u of uw kind van de luizen verlost raakt. Groetjes Marianne

Hoofdluizen bestrijden

Azijn helpt bij hoofdluis

De beste tip van mijn ervaring met hoofluis ! de goedkoopste en de beste is gewoon azijn in het haar, laat het een nachtje trekken en was het daarna goed uit en was het daarna met haarschampoo. Herhaal dit 2 keer per week, per persoon verschillend. En de hoofdluis is WEG!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdluizen bestrijden

Luizen en lavendel gaan niet samen

Spoel je kleding met lavendel geur wasverzachter en de luizen blijven weg. luizen en lavendel gaan niet samen.
Hoofdluizen bestrijden

Dimeticon gebruiken voor hoofdluis

Mijn dochters hoofd zal vol met luis. Dimeticon gebruiken (Swaab, Prioderm) is niet giftig en verstikt de luis en neten. Meer dan een uur laten intrekken en ik heb gigantisch veel dode luizen uit haar haar gekamd. Ze gaan er gegarandeerd dood van. Ik laat het wel langer intrekken dan de verpakking voorschrijft.

Hoofdluizen bestrijden

Elektrische luizenkam

Tegenwoordig kun je bij de drogist of de apotheek een electrische luizenkam kopen, deze dood de luizen direct dmv een electrisch schokje, dit voel je zelf overigens niet.
Handig ter controle. Zo kun je er rap bij zijn.

Hoofdluizen bestrijden

Cremespoeling tegen neten

Ik heb na de behandeling van luizen met de shampoo flink wat cremespoeling in het haar gemasseerd. Cremespoeling maakt de neten los van het haar. (neten zitten met een soort lijm vast aan een schub van het haar)
Dit een tijdje laten intrekken en dan met een netenkam goed kammen van oor tot oor. De netenkam iedere keer afvegen aan een wit papiertje
Ook kun je smorgens voor je kind naar school gaat een leeg flesje vullen met teatree olie verdund met water en dit op het haar spuiten. Luizen hebben namelijk een afkeer van deze olie en zo komen ze niet op het haar en is je kind luizenvrij!
Ik gebruik het ook voor huiduitslag, jeuk e.d.

Hoofdluizen bestrijden

Papje tegen luizen

Ik woon in Israël en heb de volgende tip tegen luizen: Een theelepel olijfolie, theelepel citroensap en een halve theelepel dieselolie, maak een papje en masseer het in op droog haar. Ongeveer 5 minuten laten intrekken en daarna het haar wassen met shampoo en conditioner. Daarna goed uitkammen!
Smeer elke ochtend rozemarijnolie achter de oren en in de nek, dit helpt luizen te voorkomen!

Hoofdluizen bestrijden

Luizenkam tegen luizen

Een goede luizenkam van het merk Nisska te koop bij de apotheek (de prijs is ongeveer 15 euro, lijkt veel maar omdat je geen dure shampoo meer nodig hebt waar de luizen vaak toch al resistent tegen zijn haal je het er al na een luizen plaag uit), verbands gaasjes en een goede anti klit doen wonderen. Eerst het haar goed wassen met een huis tuin en keuken shampoo, na het wassen de anti klit aanbrengen, door de anti klit gaan ook neten los zitten en hebben zo ie zo minder grip op het haar. Over de luizenkam doe ik drie of vier gaasjes, de tanden van deze kam zijn lang genoeg. Een bakje warm ( niet heet) water om de kam in af te spoelen. Leg een schone handdoek over de schouders en kammen maar. Na iedere kam beweging die gemaakt is goed op het gaas kijken of er een luis te zien is. Is dit het geval, gelijk het eerste gaasje van de kam halen, de luis komt dan vanzelf mee en even de kam afspoelen, het gaasje doe je het best in een boterham zakje die je na het kammen met alle gaasjes erin dicht knoopt en weg gooit. Dit blijf je herhalen tot de kam helemaal schoon blijft.( Na het gebruik kun je de kam even koken in water, of in de alcohol leggen.) Spoel de haren nog even goed na en let op, belangrijk is dat je weer een schone handdoek pakt (drie handdoeken per kam sessie dus,dit zolang je luizen tegen komt). Dit blijf je twee weken doen, neten doen er namelijk even over eer ze uitkomen.
Beddengoed, handdoeken op 60 graden wassen. Knuffels en dingen die niet heet gewassen kunnen worden, kun je of 24 uur in een zak in de vrieser leggen of een week in een afgesloten zak laten staan waardoor alles wat nog zou leven inmiddels het leven zal laten. Denk aan alles, kleren, haar spulletjes , mutsen, jassen, dassen, etc.
De eerste dag is dus even het flink aanpakken.
Met deze aanpak, ben ik na dag 1 geen luis meer tegen gekomen.
Daarna ieder dag de haren grondig blijven kammen , je zult zien dat er of niets meer komt of heel weinig. Even een grondige aanpak, voorkomt heel veel allende.
De ervaring met mijn meiden is (ze hebben beide lang haar) Dat ze met liefde gingen zitten, als ze maar niet al die stink spullen op hun haar/hoofd kregen.
Kinderen schamen zich voor het feit dat ze luizen hebben. Een tip om ze zich minder rot te laten voelen is ze vertellen dat luizen heel graag wonen in schoon haar. Dus het heeft niets met niet verzorgen of vuil zijn te maken. Bij de schoonste kinderen komen ze als eerst.

Heel veel succes,
Groetjes Rianne.

Hoofdluizen bestrijden

Haren wassen met azijn tegen luizen

Was de haren met pure azijn laat even intrekken daarna goed uit spoelen en weg zijn de luizen en ze komen niet meer terug.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdluizen bestrijden

Tea trea olie in de kraag van je jas

Sprenkel een paar druppels tea tree olie op de kraag van de jas en druppeltje in de nek, de luizen gaan er niet van dood maar lopen er wel voor weg. Handig als preventie.

Hoofdluizen bestrijden

Kam spiritus in het haar bij hoofdluis

Kam veel spiritus in het haar, kam het door handdoek erom laten inwerken uitkammen en zonodig herhalen! En dood zijn de luizen! Gel wil ook helpen veel gel zodat ze niet terugkomen omdat ze dan geen grip op het haar hebben!
Hoofdluizen bestrijden

Spiritus op luizen spuiten

Doe wat spiritus in een spuitflacon, spray daar het haar mee door, wel uitkijken voor de ogen, daarna wat inmasseren , badmuts erover en laat het maar een half uur intrekken. Dood de luizen en neten. Het haar daarna wassen met daarna cremespoeling en goed doorkammen, werkt echt! Mijn ouders deden het bij mij en broers zo en ik doe het ook al 16 jaar zo .. Alles uitwassen heeft echt weinig zin, een luis voed zich met bloed anders gaat hij dood, het enigste wat ik wel uitwas is hun jassen en hoofdkussenslopen omdat dat regelmatig in aanraking komt met het haar.
Hoofdluizen bestrijden

Walnoten met tandpasta mengen tegen luizen

Stamp 3 walnoten fijn meng dat met tandpasta en laat het 2 uur zitten ( geen kinder tandpasta ) wel pittig maar dit werkt echt.
Hoofdluizen bestrijden

Luizen bestrijden met azijn

Heb je een probleem met luizen ? Je kan ook zonder luizenshampoo luizen bestrijden.Gebruik alleen wat azijn. Ga onder de douche staan en neem azijn ( of olijfolie )en smeer het in je haar en spoelen maar !
Hoofdluizen bestrijden

Wat werkt tegen luizen?

Vorig jaar 4 maanden aan het martelen geweest om de luizen en neten weg te krijgen. Dure luizenshampoos hielpen niks. Dit jaar hadden mijn dochters weer luizen via de school. Dit helpt echt!!!
Hoofd insmeren met spiritus, handdoek erom en in laten werken (1 uur).
Daarna uitwassen met Tea Tree-shampoo van De Tuinen en cremespoeling in je haar. Vervolgens 2 x per dag kammen met luizenkam. Succes verzekerd!
Tea Tree-shampoo is ook heel goed preventief te gebruiken tegen luizen.
Bovenstaande remedie werkt echt en is veel goedkoper dan al die dure luizenshampoos. Het gebruik van Prioderm is bovendien niet zonder gevaar (zenuwaantasting)!

Hoofdluizen bestrijden

Luizen bestrijden met balsem

Ik had geen tea trea olie thuis. Ik heb het met de balsem gedaan, in een spuitbus met water, werkt perfect. Je moet het wel aantal dagen vasthouden maar na 3 dagen zie je al bijna geen neten en heb geen jeuk meer op mijn hoofd.

Hoofdluizen bestrijden

Kammen werkt het best bij hoofdluis

Al die luizen doodmiddelen werken totaal niet. Wat ik altijd doe, is kammen, kammen en nog eens kammen! (3x per dag) De haren wassen met cremespoeling
Hoofdluizen bestrijden

water en azijn

2/3 deel water en 1/3 deel azijn in een pannetje verwarmen. Het haar met de verwarmde azijn inwrijven. Een doek in de verwarmde azijn dopen en deze 15-30 minuten lang om het hoofd laten zitten. Hierna het haar goed uitkammen, het liefst met een netenkam. Deze behandeling kan meerdere keren herhaald worden. Het haar kan ook plukje voor plukje bevochtigd worden met warme azijn en uitgekamd worden.
Hoofdluizen bestrijden

Haar wassen met eucalyptes

Met pure eucalyptes olie de haren wassen daar kunnen luizen en neten niet tegen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdluizen bestrijden

Luizen overleven tea tree shampoo niet

Tea Tree shampoo, of gewone shampoo met 10 druppels Tea Tree olie erdoor gemengd, dat overleven ze niet !
Hoofdluizen bestrijden

Te glad voor luizen door cremespoeling?

Van meerdere kapsters gehoord: Ervaring leert, dat meisjes vaak lange haren hebben en na de shampoo met cremespoeling gewassen worden, waardoor de haren te glad zijn voor de neetjes om aan te hechten!

Hoofdluizen bestrijden

Vermijden luizen vet haar

Luizen gaan niet op vettig haar zitten, dus als er op school weer een hoofdluis alarm is afgegeven gewoon de haren van de kinderen niet te veel meer wassen.

Hoofdluizen bestrijden

Anti Roos tegen luis

Ik was het haar van mijn oudste dochter met selsun shampoo zij heeft vaak last van schilfers op haar hoofd en krabt der hoofdhuid dan kapot, nu blijkt dus dat dit ook helpt tegen luis, ze komen in ieder geval niet op je hoofd want de jongste zat helemaal onder de luis en de oudste had echt nergens last van en dat terwijl ze in een stapelbed slapen en ook op hetzelfde bed spelen sóchtends, dus helpt ook om de luis tegen te gaan.
Deze shampoo is bij de drogist te halen.

Hoofdluizen bestrijden

Azijn bij hoofdluis

Heeft een kind hoofdluizen,maak het haar een klein beetje vochtig en doe er dan een flinke scheut azijn door. Goed in laten trekken ongeveer een half uurtje, en daarna uitspoelen herhaal dat twee of drie keer en de luizen zijn dood.
Hoofdluizen bestrijden

Luizen houden niet van tea tree olie

Doe in de cappuchon van je jezelf of je kind of in de kraag en paar druppels Tea Tree olie, daar houden luizen helemaal niet van, hetzelfde kun je doen op je hoofdkussens.
Hoofdluizen bestrijden

Kammen met luizenkam

Blijf weg van alle middeltjes waar luizen per slot van rekening resistent tegen kunnen worden. Hetgeen het beste helpt is meermaals per dag kammen met een luizenkam. Blijven kammen tot je minstens 3 weken lang geen luis meer uit je haar hebt gekamt.

Hoofdluizen bestrijden

Babylotion tegen hoofdluis

Hoofdluis kan bestreden woorden met baby haar lotion het ruikt lekker maar de luizen hebben er een hekel aan (door de alchol die er in zit)wat op het haar druppelen en op de jas. Ik doe het al jaren bij mijn kinderen en ze hebben er nog nooit last van gehad suc6 verzekerd.
Hoofdluizen bestrijden

Zonnebloemolie tegen luizen

Doe zonnebloem olie in het haar. Doe het haar in een plastictas voor 30 min. Was daarna je haar 3x 5 minuten met afwasmiddel. Week erna herhalen en de luizen zijn weg!
Hoofdluizen bestrijden

Hoofdluis insmeren met azijn

Bij hoofdluis het haar goed insmeren met azijn en goed nat maken, 10 min inlaten treken en dan haren wassen, ook de neten zijn dood.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdluizen bestrijden

Head & Shoulders

Als je kind of jezelf luizen hebt, kan je head & shoulders gebruiken.. let op voor je oogen!!!het werkt heel goed en het is goedkooper!!!

Hoofdluizen bestrijden

Was je haar gewoon niet!

Luizen komen vaak voor in schoon haar.
Geen tijd/zin om er alles aan te doen?
Was je haar gewoon niet! Dat is de beste tip. En ook nog goedkoop. Na een tijde als het vet en beetje vies is, zijn ze allemaal weg! luisloos haar! Succes.

Hoofdluizen bestrijden

Tea trea olie bij hoofdluis

Om hoofdluis te voorkomen doe in de shampoo fles een paar druppels tea trea olie.
Hoofdluizen bestrijden

Haren wassen met zeep doodt luizen

Azijn is heel slecht voor je longen.
De haren wassen met een stukje zeep. Daar zit iets in wat de luizen dood!

Hoofdluizen bestrijden

Shampoo met ammoniak helpt luizen te doden

Kleurshampoo(waarin ammoniak zit) werkt ook goed om de luizen te doden. Dan heel veel conditioner in het haar masseren zodanig dat de luizen en neten makkelijker loskomen als je je haren kamt met luizenkam.
Hoofdluizen bestrijden

Tea trea in de shampoo

2 a 3 druppeltjes tea-trea olie in de shampoo fles. Stinkt wel, maar éénmaal op het haar ruik je er niets meer van.

Hoofdluizen bestrijden

Anti Roos shampoo tegen luizen

Heb je luizen. Maar geen anti luizenshampoo, gebruik dan anti roos shampoo. Met een paar keer wassen zijn je luizen allemaal dood. Doe er dan veel crème spoeling en meteen luizenkammetje je haar uit kammen. Meerdere malen herhalen.

Hoofdluizen bestrijden

Azijn in je haar masseren

Als u last heeft van luizen en neten, maakt u het haar nat en doe azijn door het haar masseren. Daarna doet u er een handdoek omheen en laat het zo lang mogelijk intrekken. Je kunt dit ook s nachts doen en het s ochtens goed uitspoellen. Let wel op als je de handdoek weghaalt, in de hanndoek zitten de luizen en neten. Herhaal dit een paar dagen en kam het haar na de behandeling uit met een luizenkam deze is overal te koop.

Hoofdluizen bestrijden

Paranix insprayen

Heb je last van luizen? gebruik paranix tekoop bij de apotheek
het is een spray met veel alcohol in
gewoon insprayen 15 minuten laten zitten endan uitspoelen weg zijn de luizen!

Hoofdluizen bestrijden

Behandel hoofdluis met azijn

Behandel het haar met azijn. Haal je luizenkam door een pluk watten, dan door de haren heen strijken en je neemt de neten en luizen mee in de watten.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoofdluizen bestrijden

Tea tree olie?

Tea tree olie zou preventief helpen tegen luizen. Inmiddels zijn er op de school van mijn kind achter elkaar drie kinderen die met tea tree oil shampoo of andere tea tree produkten behandeld werden aangetroffen met een hoofd vol luis. Tea tree oil werkt dus helaas NIET gegarandeerd preventief. Voorkomen is bijna onmogelijk. Het haar elke dag geheel in de gel zetten kan wel helpen omdat de luizen dan geen grip hebben (het haar is dan ook niet schoon en schoon haar is aantrekkelijker).

Hoofdluizen bestrijden

Neten kan je weg kammen

Luizen kunnen niet tegen water. De neten echter wel. Neten kan je uit de haren krijgen door te kammen. Eerst haren nat maken, cremespoeling en kammen maar (de kam af doen aan wit doek en de kam na afloop dopen in alcohol). In de nacht op het hoofd een douchemutsje plaatsen (dat voorkomt verspreiding van de luis en bijkomend voordeel luizen/neten verstikken.