De beste tips

Huisdier medicatie geven

#1. Medicatie oplossen in water

Ik los de medicatie voor mijn hond op in een klein beetje water. Ik doe een klein beetje water in een klein jampotje en kleur het dopje met nagellak ( omdat, net als bij mensen, niet alle door elkaar gegeven kan worden en gooi het daarna door zijn eten. Dit geeft geen geworstel meer en dat is wel zo prettig.
Huisdier medicatie geven

#2. Huisdier medicijnen geven met leverwort

Ik geef mijn kat altijd medicijnen met leverworst. Door het pilletje in de leverworst te doen, eet mijn kat deze altijd helemaal op. Omdat het pilletje ook naar leverworst gaat smaken, eet mijn kat deze ook altijd op. Meestal valt deze echter niet uit de leverworst.
Huisdier medicatie geven

#3. Allergie hond behandelen

Dutimon poeder (vroeger Dermatol) op de hotspot plek 2 x daags aanbrengen. Deze hardnekkige plekken genezen dan zeer snel. Is de wond droog, dan kun je stoppen met behandeling.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.