Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bouillon maken

Hoe krijg je een mooi heldere bouillon?

Grootmoeder kon als geen ander bouillon maken. Lees hoe je een heerlijke heldere bouillon kan krijgen.

Vertroebeling voorkom je zo

Wanneer je zelf bouillon hebt getrokken en deze is troebel geworden (Blind geslagen) dan kun je deze vertroebeling wegnemen door een eiwit te nemen en dit in de hete bouillon te brengen. Hierna op een laag vuur een uurtje laten staan en alle 'vuiligheid' is uit de bouillon in het eiwit terecht gekomen. De smaak is achter in het vocht achtergebleven. Het eiwit kun je er gewoon afscheppen.

Karel
Tip #1457


Gebruik de koffiefilter

Wilt u na het trekken van de bouillon hebben dat de bouillon helemaal helder is? Zeef dan de bouillon na het trekken door een koffie filter!

Ronaldo
Tip #1401


Suiker maakt het minder zout

Bouillon te zout? Een suikerklontje erin en u bent van het probleem af. Het laten meekoken van een rauwe aardappel heeft het zelfde effect.

Tip #710


Afkoelen met ijsblokjes

Na het trekken van bouillon voor de soep, bouillon aflaten koelen dan een langwerpige plasticzak vullen met ongeveer 10 tot 15 ijsblokjes, van boven dichtmaken en al rollend over de (eventueele)vet laag rollen. De vetlaag blijft aan de zak kleven, werkt ook bij jus.

An van Batum
Tip #711


Laat een ui meetrekken met schil

Wanneer je een mooie donkere bouillon wilt; een ui mee laten trekken, met schil en al. Door de natuurlijke kleurstoffen in de schil wordt de bouillon mooi donker.

Els
Tip #1393


Uiringen voor donkerbruin bouillon

Snijd een rauwe ui (over de breedte) in tweeën zodat je tegen de ringen aankijkt. Prik de uihelften met de wortel/steelzijde op een vork. Leg de snijkant van de ui in een (oude) droge koekenpan en schuif de ui heen en weer door de pan. Rooster zo de ui bijna zwart. Ikzelf schuif de uihelft direct op een elektrische kookplaat heen en weer. Dat gaat supersnel en de ui kleurt prachtig donkerbruin. Doe de ui bij de overige ingrediënten en je krijgt een mooie bruine smakkelijke bouillon.

Hungurdungur
Tip #1554


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen