Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wanneer het rooster op een gasfornuis is aangekoekt kun je de klep van het gasfornuis gebruiken als 'inweekbak' past precies. gewoon in afwasmiddel laten weken.

3 1


Als je fornuis zo vies is dat je niet meer weet wat je moet, spuit er wat muscle ovenreiniger op, kwartiertje wachten en je veegt alles er zo af. Tip: zet wel even raam of deur open.

1 0


Als je aluminium over je gaspitten heen legt dan is je gasfornuis zo schoon in een mum van tijd, folie d'r af, even een nat lapje eroverheen en SCHOON!(Later weer folie d'r op doen...)

0 0


Aangekoekte en ingebranden gaspitten een half uurtje in een laagje cola zetten , en dan met schuursponsje afdoen ,gaat er dan heel gemakkelijk af.

J. van Andel
0 0


Voor het schoonmaken van je fornuis kan je best waspoeder gebruiken(10 min.erop laten) daardoor komt al het zwart verbrand los.

Annn
0 1


Aangekoekt rond de gaspitten? Lekker laten weken met soda en heet water en je poetst het daarna veel makkelijker weg, zonder te krassen.

0 0


Je krijgt de pitjes van het fornuis heel makkelijk schoon door ze even in te spuiten met antiekal (dit kan ook van een goedkoop merk) Hierna even met het schuursponsje erover heen en ze blinken weer als nieuw.

Bea
0 0


Met een natte doek met paar druppels olijfolie over het gasfornuis schoonmaken en daarna met een keukenrol droog maken blink weer als een spiegel.

Jeannietta
0 0


Leg de pitjes in een bakje water met een flinke scheut amoniak en een scheut schoonmaakazijn. Nachtje laten liggen en de volgende ochtend met een staalsponsje schoonmaken. Werkt perfect !

Rebecca Albers
0 0


Om de pitjes van uw gasfornuis prima schoon te krijgen kunt u ze een tijd (minimaal een uurtje)in cola leggen. Daarna haalt u ze er weer uit even afwassen en u heeft weer stralend schone pitten!

0 1


Voor het koken aluminiumfolie op uw bakplaat..maak uiterraard wel gaten waar de pitten zitten..na het koken verwijderen en uw gasfornuis is no brandschoon..vooral makkelijk in restaurandt!

0 0


Aangekoekt gasfornuispitten zijn zo schoon door ze een nacht te laten weken in een Steradent tablet alleen het stalen gedeelte, emaille gewoon met groene zeep.

Wilma
0 0


Maak de gasfornuis schoon en wrijf het in met autowas, je zal zien dat latere vlekken er zo vanaf gaan, wel na paar weken herhalen.

Klaasje
0 0


Je roestvrijstalen kookplaat en afzuigkap krijg je schoon en vetvrij door het te reinigen met pure schoonmaakazijn. Daarna schoon/droogwrijven met een droge microvezeldoek. Zo kun je ook de roestvrijstalen achterplaat schoonmaken.

Klaasje
0 0


De pitten en de rekjes in een vuilniszak doen. Daar mik je een sponsje gedrenkt in goed veel amonia in. Een nachtje laten staan en dan een voor een er uit halen (tussendoor zak dichtdoen) en je veegt het vuil er zo af met een schuurspons. Wel de ruimte goed ventileren.

Mariet
0 0


Wat allesreiniger in een spuitfles met water en dit op je kookplaat sproeien. Even laten intrekken en je veegt het daarna zo schoon! Scheelt veel tijd en gepoets!

Jannie
0 0