Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Klep van gasfornuis gebruiken als inweekbak

Wanneer het rooster op een gasfornuis is aangekoekt kun je de klep van het gasfornuis gebruiken als 'inweekbak' past precies. gewoon in afwasmiddel laten weken.

3 1


Muscle ovenreiniger maakt fornuis schoon

Als je fornuis zo vies is dat je niet meer weet wat je moet, spuit er wat muscle ovenreiniger op, kwartiertje wachten en je veegt alles er zo af. Tip: zet wel even raam of deur open.

1 0


Aluminium over gaspitten maakt schoonmaken makkelijk

Als je aluminium over je gaspitten heen legt dan is je gasfornuis zo schoon in een mum van tijd, folie d'r af, even een nat lapje eroverheen en SCHOON!(Later weer folie d'r op doen...)

0 0


Gaspitten half uurtje in cola maakt schoon

Aangekoekte en ingebranden gaspitten een half uurtje in een laagje cola zetten , en dan met schuursponsje afdoen ,gaat er dan heel gemakkelijk af.

J. van Andel
0 0


Waspoeder gebruiken

Voor het schoonmaken van je fornuis kan je best waspoeder gebruiken(10 min.erop laten) daardoor komt al het zwart verbrand los.

Annn
0 1


Laten weken in Soda en heet water

Aangekoekt rond de gaspitten? Lekker laten weken met soda en heet water en je poetst het daarna veel makkelijker weg, zonder te krassen.

0 0


Inspuiten met antiekal

Je krijgt de pitjes van het fornuis heel makkelijk schoon door ze even in te spuiten met antiekal (dit kan ook van een goedkoop merk) Hierna even met het schuursponsje erover heen en ze blinken weer als nieuw.

Bea
0 0


Natte doek met olijfolie maakt fornuis schoon

Met een natte doek met paar druppels olijfolie over het gasfornuis schoonmaken en daarna met een keukenrol droog maken blink weer als een spiegel.

Jeannietta
0 0


Bakje water met amoniak en schoonmaakazijn

Leg de pitjes in een bakje water met een flinke scheut amoniak en een scheut schoonmaakazijn. Nachtje laten liggen en de volgende ochtend met een staalsponsje schoonmaken. Werkt perfect !

Rebecca Albers
0 0


Gaspitjes schoonmaken in bakje cola

Om de pitjes van uw gasfornuis prima schoon te krijgen kunt u ze een tijd (minimaal een uurtje)in cola leggen. Daarna haalt u ze er weer uit even afwassen en u heeft weer stralend schone pitten!

0 1


aluminiumfolie op bakplaat houdt schoon

Voor het koken aluminiumfolie op uw bakplaat..maak uiterraard wel gaten waar de pitten zitten..na het koken verwijderen en uw gasfornuis is no brandschoon..vooral makkelijk in restaurandt!

0 0


Steradent tablet maakt gasfornuis schoon

Aangekoekt gasfornuispitten zijn zo schoon door ze een nacht te laten weken in een Steradent tablet alleen het stalen gedeelte, emaille gewoon met groene zeep.

Wilma
0 0


Schoonmaken en inwrijfen meet autowas

Maak de gasfornuis schoon en wrijf het in met autowas, je zal zien dat latere vlekken er zo vanaf gaan, wel na paar weken herhalen.

Klaasje
0 0


Reinigen met pure schoonmaakazijn

Je roestvrijstalen kookplaat en afzuigkap krijg je schoon en vetvrij door het te reinigen met pure schoonmaakazijn. Daarna schoon/droogwrijven met een droge microvezeldoek. Zo kun je ook de roestvrijstalen achterplaat schoonmaken.

Klaasje
0 0


Sponsjes met amonia in vuilniszak

De pitten en de rekjes in een vuilniszak doen. Daar mik je een sponsje gedrenkt in goed veel amonia in. Een nachtje laten staan en dan een voor een er uit halen (tussendoor zak dichtdoen) en je veegt het vuil er zo af met een schuurspons. Wel de ruimte goed ventileren.

Mariet
0 0


Allesreiniger in een spuitfles op kookplaat sproeien

Wat allesreiniger in een spuitfles met water en dit op je kookplaat sproeien. Even laten intrekken en je veegt het daarna zo schoon! Scheelt veel tijd en gepoets!

Jannie
0 0