De beste tips

RVS schoonmaken

#1. Afwasmiddel

RVS achterwand: Als je de roestvrijstalen achterwand boven je gasfornuis of kookplaat inwrijft met een puur afwasmiddel op een vezeldoek,(lekker dik) en stijkt het met de vleugrichting uit, dan zijn de rare spatten en vlekken na even met een vaatdoekje met de vleug uitwrijven in notime wegen hij is weer als nieuw. evt. af en toe even opnieuw weer even met afwasmiddel opnieuw herhalen.
RVS schoonmaken

#2. Streeploos RVS

Eerst even afnemen met normaal huishoud doekje, daarna met heet water en een schone zeem er overheen. Streeploos schoon zonder foute middeltjes of zogenaamde toverdoekjes.
RVS schoonmaken

#3. Koperpoets

Vlekken in (geborsteld)rvs kun je verwijderen door de vlekken met een zachte doek goed in te smeren met koperpoets. Daarna de koperpoets goed uitwrijven.Eventueel nogmaals herhalen bij hardnekkige vlekken. Ik heb een voordeur met veel glas en geborsteld rvs. Ik had het glaswerk met water en spiritus gezeemd en tot mijn grote schrik zaten er div. vlekken op het rvs wat ik er met geen mogelijkheid meer uit kreeg.Maar na 3x het behandeld te hebben met koperpoets zijn de vlekken verdwenen.
Bekijk 6 andere tips

De nieuwste tips

RVS schoonmaken

Karnemelk helpt tegen strepen op RVS

Ik heb een rvs fornuis en alle middeltjes geprobeerd om het fornuis vlek en streepvrij te krijgen.
Dit middel werkt perfect: simpel reinigen met karnemelk.

RVS schoonmaken

Watervlekken poetsen met schoonmaakazijn

Heeft u water vlekken op uw rvs fornuis, maak dit schoon met schoonmaak azijn. Daarna insmeren met wat olie.

RVS schoonmaken

Afwasmiddel met schuursponsje

Om RVS mooi te laten blinken met klein beetje afwasmiddel op een zachte schuursponsje in vrijven daar na met een stukje keukenrol papier na vrijven.

Nog 6 andere tips

RVS schoonmaken

Maak RVS schoon met azijn

Wrijf je RVS-fornuis, magnetron, afzuigkap, oven of spullen van RVS na het schoonmaken in met azijn. Daarna afdrogen en licht opwrijven met een microvezeldoekje. Het glimt als nooit te voren en geen vlekken of vingerafdrukken meer.
RVS schoonmaken

RVS poetsen zonder strepen

Maak het oppervlak eerst schoon met afwasmiddel op een doekje. Goed afnemen. Dan inwrijven met wat glansspoelmiddel. De vervelende vlekken en strepen blijven weg.
RVS schoonmaken

Meubelolie

Roestvrijstaal! Wil je roestvrijstaal laten glimmen, doe een paar druppels meubelolie op een doekje en wrijf het hiermee op.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
RVS schoonmaken

Roestvrijstaal poetsen met babyolie

Roestvrijstaal krijg je mooi glimmend door het met babyolie in te smeren.
RVS schoonmaken

Microvezeldoekje

Roestvrij staal schoon zonder strepen met een micro vezel doekje.
RVS schoonmaken

Afzuigkap poetsen met lampenolie

De bovenkant van de afzuigkap is makkelijk schoon te krijgen, door deze in te smeren met lampenolie, even laat intrekken en afnemen met keukenpapier. Helemaal schoon en blinkend ook nog!