Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koelkast stinkt

Wat kun je doen aan vieze geur in een koelkast?

Een stinkende koelkast komt regelmatig voor. De oorzaak ligt vaak bij luchtjes van eten in combinatie met een vochtige afgesloten ruimte. Veel genoemde geuren zijn: ei, vis of mufheid.

Koffie in koelkast die stinkt

Wanneer je koelkast een nare geur heeft van bijv. kruiden of beleg. Zet een glas met koffie (zo uit het pak, geen gemaakte koffie) en de geur is binnen korte tijd weg.

Merian
Tip #5404
1 0
Apparatuur wassen met autowas

Als U Uw losse apparaten in de keuken zoals koelkast vriezer e.d. poetst met autowas loopt het water er zomaar weer en en is het vuilafstotend.

Tip #984
1 0
Aardappel met ranja verwijdert stank koelkast

Als de koelkast nare geurtjes verspreidt, is het een goed idee om een halve aardappel in een bakje ranja voor een nachtje onafgedekt onderin de koelkast te zetten. Dit zal de nare geurtjes absorberen.

Tip #982
0 0
Geur uit koelkast verwijderen met natrium

Leg een schoteltje met Natriumbicarbonaat (maagpoeder of synthetisch rijstmiddel) in de koelkast. Dit zal de geurtjes opslorpen. Om uw koelkast te kuisen kunt u een oplossing maken van natriombicarbonaat en hiermee kuisen.

Smets Jules
Tip #5673
0 0
Koffiepad absorbeert geurtjes

Gebruik een koffiepad om geurtjes te absorberen en geen last meer van die vieze geurtjes.

Dennis
Tip #4768
0 0
Bakje koffie in de koelkast zetten

Zet een klein bakje met (nog niet gebruikte) koffie in de koelkast en je koelkast is geurvrij.

Michelle
Tip #4424
0 0
Witte boterham tegen geur in koelkast

Leg een witte snee boterham erin volgende dag eruit en nare geurtjes zijn weg.

Millie
Tip #2748
0 0
Mosterd verwijdert geur in koelkast

Als u een naar geurtje in de koelkast heeft b.v. door knoflook, doe dan een lepel mosterd op een schoteltje en de geur is weg. Zonodig verversen.

An van Batum.
Tip #3557
0 0
Keukenpapier in koelkast

Scheur twee velletjes keukenrol af, vouw dit dubbel en leg het onder in de deur van de koelkast. Vieze plakkerige kringen en kleverige druppels die langs de fles lopen blijven in het papier hangen, en scheelt heel wat schoonmaakwerk en een vies aanzicht!

Erik
Tip #2694
0 0
Theezakje tegen geur in koelkast

Om nare luchtjes in de koelkast te laten verdwijnen kun je er een droog theezakje inleggen. Deze absorbeerd de nare luchtjes. Een paar keer per maand het zakje verversen en weg zijn de vieze koelkastluchtjes! Ik heb het geprobeerd en het werkt echt!

Tip #983
0 1
Camping koelkast schoonmaken met koffie

Als het camping seizoen afgelopen is de koelkast schoonmaken stekker eruit en zet er maar twee bakjes met gewone gemalen koffie in, de deur kan gewoon dicht, als het camping seizoen na een half jaar weer begint en u trekt de koelkast open dan ruikt hij naar koffie en is hij brandschoon van binnen, dus geen schimmels in de koelkast(dit werkt ook bij de vriezer).

Rood
Tip #2773
0 0
Keukenzout tegen geur in koelkast

Heeft u een nare geur in uw ijskast die u liever kwijt als rijk ben zet een bakje met keueknzout in de ijskast en elke keer als u iets er uit pakt even met het bakje schudden, de geur verdwijt zo een stuk sneller

Syl Heijster
Tip #2821
0 0
Azijn tegen algen in koelkast

Een flinke scheut azijn in het 'putje' achterin de koelkast gaat algenvorming tegen, zorgt ervoor dat het gootje nooit meer over stroomt met water, en gaat bovendien vieze geurtjes tegen.

Fannie
Tip #1617
0 0
Nare luchtjes verdwijnen met thee

Om nare luchtjes in de koelkast te laten verdwijnen kun je er een droog theezakje inleggen. Deze absorbeerd de nare luchtjes. Een paar keer per maand het zakje verversen en weg zijn de vieze koelkastluchtjes! Ik heb het geprobeerd en het werkt echt!

Tip #796
0 0
Koude koffie neerzetten in koelkast

Koelkast luchtjes bestrijden met een bakje koude koffie, 1 dag laten staan in de koelkast, dan is het luchtje weg.

Tip #794
0 0
Houtskool tegen schimmel

Zwarte schimmel in koelkast door vocht, doe wat houtskool in keukenpapier en zal zo het vocht opslorpen. Regelmatig vervangen.

Belinda
Tip #2445
0 0
Rubberen binnenranden onderhouden

Probeer de rubberen binnenranden van de koelkast vochtig te houden met een nat doekje, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. Dan gaan ze veel langer mee.

Tip #6198
0 0
Citroen tegen geur in koelkast

Snij een citroen door de helf leg die in de koelkast en de geur is weg. als je ziet dat hij is opgedroogd vernieuwen

Mariam
Tip #4986
0 0
Koelkast schoonmaken met autowas

Word je ook zo naar van al die zwarte vingers op je koelkast. Zet "m in de autowas! Minder vlekken en makkelijker schoon te maken.

Monique
Tip #3935
0 0
Maandelijks een theezakje tegen geurtjes

Leg een keer per maand een nieuw theezakje in de koelkast en uw koelkast is reukloos.

Leny
Tip #2886
0 0
Koffie onttrekt een geur uit koelkast

Koelkast luchtjes bestrijden met een bakje koude koffie, 1 dag laten staan in de koelkast, dan is het luchtje weg.

Tip #981
0 0