De beste tips

Aangekoekte oven schoonmaken

#1. Vloeibare groene zeep tegen aangekoekte oven

Smeer de oven en de roosters/bakplaten in met vloeibare groene zeep.(doe dit met behulp van een boterkwastje). Zet er een glaasje amonia in, doe de oven dicht en wacht 12-24u. Hierna kunt u het zo met een sponsje afnemen.
Aangekoekte oven schoonmaken

#2. Ammonia tegen aangekoekte resten in de oven

In de oven kun je snel last krijgen van aangekoekte resten. Door een schaaltjes met ammonia en wat water in de oven te laten staan voor een nacht, is het mogelijk om deze aangekoekte resten er zo af te krijgen. Hierbij is het wel belangrijk om alles goed schoon te maken met zeep en water. Ammonia is namelijk geen stof die je graag in het eten dat je in de oven wilt doen wilt hebben. Vaak is het mogelijk om alles af te nemen met een vochtige doek. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat ammonia een hele scherpe geur heeft. Hierom kan je hele huis hier naar gaan stinken.
Aangekoekte oven schoonmaken

#3. Azijn in de oven voor aangekoekte resten

Na een tijdje ontstaan er altijd een aantal aangekoekte resten in mijn oven. Om deze te verwijderen zet ik altijd een bakje met water en schoonmaakazijn in een voorverwarmde oven. Door de oven vervolgens uit te zetten en te wachten tot de volgende ochtend, komen alle aangekoekte resten los en kun je dit gemakkelijk schoon maken.

De nieuwste tips

Aangekoekte oven schoonmaken

Inox sponsjes

De enige manier om mijn ingebrande zwarte vlekken uit m'n oven te krijgen(nadat ik baking soda, HG ovenreiniger zonder succes uitgebreid geprobeerd had) is met een inox sponsje (van die zilverkleurige krullende draadjes)!! 

Aangekoekte oven schoonmaken

Verkoudheid

Neem zout met afwasmiddel  eerst flink laag zout in de pan hier op afwasmiddel. En kokend water afdekken paar uur laten staan. 

Aangekoekte oven schoonmaken

Oven schoonmaken met aluminiumfolie en vaatwastabletten

Pak je oventrays in met Aluminiumfolie en leg er twee Vaatwastabletten in, vul met kokend water en laat ze een uur staan. Na een uur folie eraf water eruit doek erdoor en ze zijn schoon. Zitten er nog aangekoekte stukken op pak een nieuw Vaatwastablet en schrob deze over de aangekoekte plekken