De beste tips

Wasmachine stinkt

#1. Wasmachine ontkalken

Zo'n HG 'wasmachine stinkt' lost het probleem natuurlijk goed op, maar als dit niet lukt en je het goedkoop wilt doen: Ontkalk dan de wasmachine door op 90 graden een was te draaien, en u doet er jaren langer mee!

Wasmachine stinkt

#2. Een frisse wasmachine

Mijn wasmachine was nooit fris. De was kwam er dan ook nooit lekker fris uit. Totdat ik de volgende tip kreeg: doe drie liter schoonmaak azijn via het wasmiddelbakje in de wasmachine en laat de machine een was draaien op 95 graden. Sinds die tijd, zijn de nare luchtjes verdwenen!!! Echt een aanrader dus!

Wasmachine stinkt

#3. Zo gaat je wasmachine langer mee

Was met de wasmachine regelmatig op 95 graden, dan blijft de machine mooi schoon van binnen. 1 x per 15 wasbeurten of op 95 graden zonder was maar met een handvol soda of een vaatwasblokje.

Je voorkomt er veel narigheid door (stinkende was, niet meer centrifugeren, lagers gaan langer mee) Een wasmachine-monteur.

Bekijk 22 andere tips

De nieuwste tips

Wasmachine stinkt

Wasmachine schoonmaken met Azijn

Als je een wasmachine wilt ontkalken kan je ook dit prima met azijn doen. Het is wel heel belangrijk dat je voordat je weer een echt wasje doet je eerst even een droog wasje doet. Anders komen de azijnresten wellicht in de kleren terecht.

Maar kortom: Wil je jouw wasmachine ontkalken? Of stinkt jouw wasmachine? Maak je wasmachine dan gewoon schoon met azijn! Het werkt zeer goed.

Wasmachine stinkt

Stinkende wasmachine

Last van een stinkende wasmachine?

Het zeepbakje van de wasmachine helemaal uit de machine halen en goed schoonmaken. Zowel vloeibaar wasmiddel als andere wasmiddelen en wasverzachters kunnen daar klonteren of een vettig vies laagje achterlaten. Vergeet hierbij het vak van het zeepbakje niet, die moet ook schoon.

Kijk de rubberrand van je wasmachine na. Viezigheid kan daar ook ophopen en de nare luchtjes aan je was toevoegen. Dit vooraf schoonmaken met een schoonmaakdoekje

Was de wasmachine met een zeepschep met zilver soda, rechtstreeks in de trommel leeg gooien, en op de hoogste stand een volledig programma.

Indien nodig een keer herhalen. Maar meestal ruikt die weer lekker fris.

Wasmachine stinkt

Mondwater geeft frisse geur

Doe wat mondwater in het bakje waar je wasverzachter in doet. Niet alleen je wasmachine ruikt na het wassen weer fris maar je hele badkamer of keuken!

Nog 22 andere tips

Wasmachine stinkt

Wassen met hoge temperatuur

Steeds vaker horen wij van klanten dan hun wasmachine muf ruikt of soms zelfs stinkt. (ruik maar eens in het laatje of in de trommel) en zeker als de deur enige tijd dicht is geweest. DIT KOMT DOOR EEN COMBINATIE VAN VLOEIBAARZEEP EN TE LAGE TEMPRATUUR WASSEN. De wasmachine wordt niet meer heet genoeg om alles goed op te lossen en er blijven dan vetten achter. De oplossing was regelmatig op de hoogste stand 90 of 95 graden, eens om de tien was beurten is aan te raden. Maar als u nu geen wasgoed heeft voor zulke hooge temperaturen dan kunt u de wasmachine ook zonder was aan zetten en er dan een VAATWASTABLET bij stoppen (via het deurtje natuurlijk) herhaal dit eens n de twee maanden. Uw wasmachine ruikt nu niet meer vies maar is ook niet meer vervuilt en gaat ook niet meer zo snel defect.
Wasmachine stinkt

Natuurazijn in plaats van schoonmaakazijn!

Tip van mijn oma: Als je de wasmachine wilt ontkalken, gebruik GEEN schoonmaak azijn, maar NATUUR azijn, anders gaan de rubbers van de wasmachine kapot.
Wasmachine stinkt

Vaatwastabletten voor vetvrije wasmachine

Neem twee vloeibare vaatwastabletten doe ze in wasmachine zet de wasmachine op 90 graden, na het volledige programma te hebben gedraaid is je wasmachine weer helemaal vetvrij, doe dit eens in de twee maanden.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wasmachine stinkt

Chloor doodt bacteriën

Wasmachine 95 graden laten wassen met 1 eetlepel gloor dit maakt de bacterie dood en lost zeepresten op. Natuurlijk zonder was erin!
Wasmachine stinkt

Soda en wassen op 90 graden

Ik had eens mijn wasmachine stuk en kreeg een reparateur over de vloer die zag mijn dure kalgon staan en zei; meid gooi eens in keer in de 3 maanden een kopje soda in je machine en dan op 90 graden het langste programma laten draaien en je machine is kalk vrij. Ik heb het gedaan en inmiddels zweer ik er bij.
Wasmachine stinkt

Rest water kan voor stank zorgen

In wasmachines blijft altijd ongeveer een halve literwater achter na het wassen. De meeste wasmachines hebben onderin aan de voorzijde een soort plug met een klein dun slangetje eraan om de machine bij pech leeg te kunnen laten lopen. Trek dit slangtje eens voorzichtig een stukje uit de machine en trek de plug eruit, laat het water in een lege colafles lopen tot al het water uitde machine is. Ruik maar eens aan dit water, vaak is het ook nog troebel door vieze algen. Plug weer op het slangetje, dan 2 liter heet water met soda in de machine doen, na een uurtje of wat de wasmachine met een afwasblokje laten draaien en weg is de stank.
Wasmachine stinkt

Poeder werkt beter dan vloeibaar

Maandenlang alle tips geprobeerd, ook die van Monteur op deze site. De enige remedie bleek om weer met poeder ipv vloeibaar te gaan wassen. Al na 5 wasbeurten was de stank helemaal weg!
Wasmachine stinkt

Wasmachine Schoonmaken: Azijn

Doe bij elke wasbeurt een scheut witte azijn in het wasverzachterbakje. Dit is goedkoper dan calgon en je was wordt er ook nog zachter door. De machine gaat echt langer mee.

Wasmachine stinkt

Rubber van voorlader onderhouden

Rubber van voorlader af en toe met shampoo of afwamiddel insmeren dan voorkomt slijtage en deur sluit beter af.
Wasmachine stinkt

Schoonmaakazijn in Wasmachine

Om uw wasmachine vrij van kalk te houden is geen duur middel nodig. Als u 1 keer per kwartaal een liter schoonmaakazijn toevoegt tijdens het draaien van een 90 graden programma blijft uw machine vrij van kalk.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wasmachine stinkt

Wasmachine onderhouden

Was een aantal keer per maand je extra vuile was op 95 graden met azijn. Hiermee wordt en je was schoon en het ontkalkt gelijk je wasmachine. Dus wat wil je nog meer
Wasmachine stinkt

Soda als waterontharder

Ik gebruik altijd bij iedere wasbeurt een eetlepel soda dat werkt het zelfde als calgon en is een stuk goedkoper.
Wasmachine stinkt

Azijn als ontkalker

In plaats van dure ontkalker voor de wasmachine te kopen kunt u ook een keer per maand azijn in de wastrommel doen (ca. 3 à 4 lt.) en dan op 60 graden wassen, zonder was en weg is de kalk.
Wasmachine stinkt

Water in de voorlader

Na het gebruik van de wasmachine, blijf er bij een voorlader, altijd water staan onderin het afsluitrubber. Gevolg kalkvorming. Ik hanteer een simpele methode: even een doekje erin leggen, water laten absorberen, doekje eruit, klaar. Ik heb mijn wasmachine al 20 jaar(Miele) zonder dat er een reparatie nodig was.
Wasmachine stinkt

Wassen met soda

Vul het bakje van de wasmachine met soda. Laat de wasmachine op 95° draaien. de leidingen zijn proper en je was ruikt weer fris.
Wasmachine stinkt

Anti allergische wasverzachter

Ik doe bij elke was in plaats van wasverzachter Azijn in het bakje, veel goedkoper ook nog eens. Het ruikt dan misschien minder lekker maar dan gebruik je een lekkere parfum of deo zelf. Is trouwens ook goed voor mensen die allergisch zijn voor waspoeders enz.
Wasmachine stinkt

Vieze geur verwijderen wasmachine

Ik had zeer veel last van een wasmachine die muf ruikt. Van mijn monteur kreeg ik het advies om 1 x per maand de machine op 90 graden te laten draaien met flink wat soda erin. Was je normaal gesproken heel vaak dan dien je dit 1 x per 2 weken te doen. En voila: weg was de vieze muffe geur uit mijn wasmachine!

Wasmachine stinkt

Smeren met glycerine tegen uitdroging rubber

Wrijf het rubber van je wasmachine regelmatig in met glycerine,voorkomt uitdrogen.
Wasmachine stinkt

Wasmachine ontkalken met allesreiniger

Een keer per maand goedkope ontkalker in de machine doen en laten draaien wel een hele fles erin doen en je machiene gaat jaren mee.

Wasmachine stinkt

Verdun wasverzachter met azijn

Wil je je wasmachine goed onderhouden, maar toch de lekkere geur van wasverzachter in je was? Gebruik een half dopje wasverzachter en vul dit aan met de andere helft azijn. Dit verdund de vettige laag van wasverzachter en geeft toch een heerlijke geur.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wasmachine stinkt

Minder wasmiddel nodig

Wist u dat moderne wasmachines veel minder water gebruiken? U hoeft dan ook véél minder wasmiddel te gebruiken. Eén volle eetlepel van een goed wasmiddel is meestal al voldoende om uw was prachtig schoon te krijgen. Probeert u maar!
Wasmachine stinkt

Plantenspuit met schoonmaakazijn

Ik heb een plantenspuit met wat schoonmaakazijn en als ik geen was te doen heb spuit ik een paar keer er in.

Als ik dan weer een was in doe ontkalkt je hem ook meteen.