Voeg een klontje boter/margarine toe aan het kookvocht bij het koken van bloemkool en de nare lucht zal er (vrijwel) niet meer zijn.
Pannetje water koken, flink kaneel instrooien, zachtjes laten koken. De geur van pas gebakken appeltaart!
Spruitjes en kool soorten koken zonder nare lucht in huis! Breng een bodem water aan de kook, doe hier twee lepels olie bij en breng weer aan de kook. Voeg spruiten of kool eraan toe, strooi wat zout over de groenten en roer even goed door. Breng alles aan de kook tot de deksel zo warm is dat je je hand er niet meer op kunt houden, dan klein draaien en ongeveer 20 min. laten staan er mag geen stoom uit de pan komen. Afgieten en met wat boter opstoven. Eet smakelijk.
Vlak voor het bakken, frituren of koken een paar waxine lichtjes of kaarsen bij het forhuis en in de kamer aansteken en weg zijn de geurtjes! De kaarsen nog even na laten branden of op tafel zetten voor de sfeer!
Login om een reactie te geven: