Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kookluchtjes door groente? Doe een stuk witbrood in de pan, dit neemt de geur op.

1 1


Pannetje water koken, flink kaneel instrooien, zachtjes laten koken. De geur van pas gebakken appeltaart!

Thea Van Gelder-Baars
1 0


Kookluchtjes van vis, koolsoorten enz. verdwijnen, door azijn op te warmen.

0 0


Voeg een klontje boter/margarine toe aan het kookvocht bij het koken van bloemkool en de nare lucht zal er (vrijwel) niet meer zijn.

0 0


Knoflook of uienlucht verdwijnt snel van je handen door na de aanraking van de ui/knoflook met je handen langs de rvs-gootsteen te gaan. Het rvs haalt de geur van je handen.

0 0


Voeg bij het koken van bloemkool een scheutje citroensap toe aan het water. De bloemkool "stinkt" dan tijdens het koken een heel stuk minder.

0 0


Als je fondue of gourmet eet dan een schaaltje met spiritus ergens in de kamer zetten en de hele nacht laten staan. De volgende ochtend ruik je bijna niets meer.

0 0


Na het bakken van vis of frituur, fondue 1, 2 gedroogde laurier verbranden op een schaaltje en weg is de lucht.

0 0


Spruitjes en kool soorten koken zonder nare lucht in huis! Breng een bodem water aan de kook, doe hier twee lepels olie bij en breng weer aan de kook. Voeg spruiten of kool eraan toe, strooi wat zout over de groenten en roer even goed door. Breng alles aan de kook tot de deksel zo warm is dat je je hand er niet meer op kunt houden, dan klein draaien en ongeveer 20 min. laten staan er mag geen stoom uit de pan komen. Afgieten en met wat boter opstoven. Eet smakelijk.

0 0


Vlak voor het bakken, frituren of koken een paar waxine lichtjes of kaarsen bij het forhuis en in de kamer aansteken en weg zijn de geurtjes! De kaarsen nog even na laten branden of op tafel zetten voor de sfeer!

Annemarie Enters
0 0