Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kookring alternatief

Hoe kun je rijst of puree leuk opdienen met een kookring?

Een kookring gebruiken bij het klaarmaken en opdienen van het eten? Oma's meest handige tips voor het koken met een kookring:

Aluminiumfolie als kookring alternatief

Als je een kookring wilt gebruiken, heb je deze niet altijd in huis. Hierom is het mogelijk om aluminiumfolie hiervoor te gebruiken. Door de aluminiumfolie in een ronde vorm te maken, is het mogelijk om deze als een alternatief voor een kookring te gebruiken.

Alu
Tip #21358


Kookringen zelf maken

Om een gerecht bijvoorbeeld rijst leuk te serveren, gebruik ik een leeg blikje, haal de bodem eruit. Zet het op het bord, doe er de rijst in, druk het aan met flessen schraper. Haal het blikje omhoog, leuk om te zien en het kost helemaal niks. Je kunt er allerlei blikjes voor gebruiken.

Sjelsjel
Tip #16803


Bakring zelf maken

Je kan een bakring of kookring ook zelf maken. Je moet hiervoor een leeg conserven blikje gebruiken. Haal de onderkant en de bovenkant eruit met een blikopener. Zorg er wel goed voor dat de randen niet scherp zijn en gebruik dit na het wassen als jouw eigen bak- of kookring

JanetteB
Tip #18077


Kookring alternatief gebruiken

Een kookring vind ik erg handig om te hebben, maar je hebt er niet altijd een. Wanneer ik er eentje nodig heb, maar ik heb hem niet bij de hand gebruik ik gewoon een leeg blikje. Vanuit mijn mening, werkt dat net zo goed als zo’n soort ring. Het is een kwestie van kijken wat het beste voor jou werkt. Ik heb ook wel eens gezien dat mensen het gewoon met een glas deden.

Menno
Tip #20426


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen