Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gerecht afkoelen

Hoe kun je eten snel laten afkoelen?

Wanneer je eten over hebt en wil bewaren is het goed om het eerst af te laten koelen voor het in de koelkast gaat of de vriezer om te bewaren. Maar hoe kan je eten goed en snel af laten koelen? Je leest oma's beste tips hieronder:

Een lepel geleidt de warmte uit het gerecht

Om een gerecht snel af te laten koelen zet je een lepel in het gerecht voordat deze de koelkast in gaat. Dit geleid de kou beter en is je gerecht sneller afgekoeld.

Yola
Tip #5883


Gerecht afkoelen met een lepel

Een gerecht af laten koelen duurt soms erg lang. Dit kan saai zijn en ik wil het vaak gewoon direct al eten. Ik zet het gerecht dan in de koelkast met een lepel er in. Door de lepel wordt de warmte er uit geleid en is het dus een veel sneller proces, dan wanneer je er geen lepel in stopt. Het is echt een goede tip als je iets redelijk snel wilt laten afkoelen. Het moet wel in de koelkast

Peter
Tip #20427


Eten afkoelen door in koud water te zetten

Op het moment dat je eten hebt dat je in wilt vriezen of in de koelkast wilt doen, is het natuurlijk wel belangrijk om dit eerst af te laten koelen. Anders gaat de temperatuur van de koelkast of de vriezer namelijk omhoog. Dat wil je natuurlijk niet. Het sneller af laten koelen van eten is te doen door het eten in bakjes in koud water neer te zetten. Hierdoor koelt het eten een heel stuk sneller af.

Genie
Tip #21359


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen