Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Slagroom kloppen zonder mixer

Hoe krijg je luchtige slagroom zonder mixer?

In het kookboek van grootmoeder hebben wij nog wat handige tips gevonden om luchtige slagroom te maken! Lees over deze kooktips op Oma Weet Raad.

Slagroom stijf schudden

Het werkt zo…
Vul een glazen potje (goed schoongemaakt) voor de helft met slagroom en suiker. Gebruik hiervoor één eetlepel fijne kristalsuiker voor 125 milliliter room.
Draai vervolgens de deksel stevig op het potje en shaken maar! Na ongeveer twee tot drie minuten (afhankelijk van hoe hard en snel je schudt) voel je dat de room plotsklaps een stuk minder heftig ‘beweegt’ en dus al lobbig is geworden. Vanaf hier moet je goed opletten en af en toe spieken of de dikte van de slagroom naar wens is.

Tip #14252


Slagroom kloppen zonder mixer

Slagroom kloppen zonder mixer kan een hele klus zijn. Met een garde gaat het heel erg lang duur. Je kan beter een potje gebruiken. Ik vul het potje dan. Ik kies er dan voor om een tijdje te schudden. Dit zal niet langer zijn dan een paar minuten. Daarna kijk ik even of het de goede dikte is en ik heb heerlijke slagroom gemaakt zonder een mixer.

Anoniem
Tip #20489


Slagroom kloppen zonder mixer met garde

Op het moment dat je geen mixer hebt of je mixer niet werkt, is het een betere keuze om de slagroom te kloppen met een garde. Dit komt omdat een garde goed werkt. Hierbij is het echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je hier een tijdje mee bezig zult zijn. De kans is dus aanwezig dat je armen veel belast worden.

Anoniem
Tip #21382


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen