Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Sudderen

Hoe kan ik het beste een gerecht laten sudderen?

Bepaalde gerechten zijn ideaal om een dagje te laten sudderen, maar hoe kan je dat het beste doen? Lees de tips van Oma om hierachter te komen.

Koop een sudderplaatje

Je kan een sudderplaatje gebruiken (kopen). Een sudderplaatje is onmisbaar als je een gerecht langzaam gaar wilt stoven. Door de sudderplaat tussen het fornuis en de pan te plaatsen, wordt de hitte gedempt en wordt aanbranden of te snel garen voorkomen. Je stoofvlees kan je ook (met pan en deksel erop) in de oven (ca. 95 graden) verder laten garen. Wel goed bedekken met vocht.

Susan Kokke
Tip #20042


Kan ook op een inductieplaat

Je kan ook een pan laten sudderen op een inductieplaat, hiervoor hoef je de stand alleen op 1 te zetten en je kan hem een aantal uur laten gaat

Willem
Tip #20043


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen