De beste tips

Hachee Oma's recept

#1. Tips voor het maken van Hachee

Als u Hachee maakt, doe dan de kruidnagels en laurierblaadjes in een stukje aluminiumfolie. Heel handig. Je hoeft dan als het vlees gaar is, het stukje aluminiumfolie eruit te halen.
Hachee Oma's recept

#2. Nooit meer verdwaalde kruidnagel in hachee

Vaak kun je de kruidnagels niet meer terugvinden. En het is natuurlijk niet lekker als je het puur in je mond krijgt. Mijn tip; Een houder (ik noem het een "eitje", die je normaal gebruikt voor losse thee). Doe daar de kruidnagels in en breek het laurierblad (zo geeft het nog meer smaak af). En voila NOOIT MEER een verdwaalde kruidnagel!

Hachee Oma's recept

#3. Hachee Oma’s recept met aluminiumfolie

Om een hachee te maken hoef je geen ster kok te zijn. Je kan wel trucjes gebruiken. Zo gebruik ik zilverfolie om mijn laurierblaadjes in te doen. Na het koken haal ik deze er weer uit. Ik hoef dan niet heel erg lang naar de blaadjes te zoeken, omdat ik ze zo gevonden heb.

De nieuwste tips

Hachee Oma's recept

Hachee maken oma!

Zo maakte mijn oma altijd hachee:

Ingrediënten:

  • 750 g runderstoofvlees (liefst sukadelappen), in blokjes gesneden
  • 3 grote uien, in ringen gesneden
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 2 el azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 el bruine suiker
  • 500 ml runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: ontbijtkoek voor binding en extra smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur.
  2. Bak de uienringen in de boter tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Haal de uien uit de pan en leg ze op een bord.
  4. Bestrooi het stoofvlees met zout, peper en bloem.
  5. Bak het stoofvlees in dezelfde pan tot het aan alle kanten bruin is.
  6. Voeg de gebakken uien terug toe aan de pan en meng alles door elkaar.
  7. Voeg de azijn, laurierblaadjes, kruidnagels, bruine suiker en runderbouillon toe aan de pan. Roer goed door.
  8. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het ongeveer 2 tot 3 uur sudderen tot het vlees lekker mals is geworden. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Als de saus te dun wordt, kan je eventueel een verkruimelde ontbijtkoek toevoegen om te binden en extra smaak toe te voegen.
  9. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
  10. Serveer de hachee met gekookte aardappelen, aardappelpuree of rode kool.

En daar heb je het, een heerlijke hachee volgens oma's recept! Geniet ervan!