De beste tips

Hik stoppen

#1. Tegen gehemelte drukken

Hik: Tegen de hik helpt ook het volgende: druk met de duim ongeveer 30 seconden het zachte gedeelte van je gehemelte achter in de mond in. Is eerst wel even heel vervelend maar werkt 100%!!!
Hik stoppen

#2. Knijp in de pink

Laat iemand anders uw pink vasthouden, bij het kootje en dan zachtjes knijpen.
Hik stoppen

#3. Neem een slok en buig

Neem een slok water, niet doorslikken, buig zo ver mogelijk met het hoofd voorover tussen de knieen, dan het water doorslikken, rustig blijven, ademhalen, rustig opstaan en weg is het!!
Bekijk 143 andere tips

De nieuwste tips

Hik stoppen

Hik stoppen werkt 100%

Beste allen, hebben jullie ook vaak de hik geen probleem, hier is een Goude tip van je oma: stap 1adem rustig uit tot dat je niet meer kan.

stap 2: probeer drie keer je spuug te slikken terwijl je geen ademhaalt ( erg lastig)

stap3: adem rustig weer in.

En TADAA het is weer voorbij.  

Hik stoppen

Sabbelen op doekje

Bij mij werkte het altijd om op een doekje te sabbelen. Hier had ik vroeger ook een speciaal doekje voor, een knuffeldoekje. 

Vroeger werkte dit bij mij en tegenwoordig bij mijn kinderen (7, 10 en 14). Hebben af en toe de hik en sabbelen dan even (2/3 minuten) op een knuffeldoekje en de hik is weg. Daarna leggen ze doek weer weg. 

Hik stoppen

Sabbel op doek

Vroeger hadden mijn broertje en ik veel en vaak de hik, tot we de tip kregen om op een zachte doek te sabbelen als we de hik hadden.  Dit hielp zo goed dat mijn ouders een doek speciaal kochten voor de hik. Een zachte knuffeldoek, inmiddels zijn we in de 20 en hebben we heel af en toe nog de hik en sabbelen we 20 seconden op de doekje en hik is zowaar weg!

Werkt wonderbaarlijk goed. Zal vast ook wel met een handdoek of theedoek kunnen

Nog 143 andere tips

Hik stoppen

Slikken met druk op middenrif

Wat bij mij en anderen aan wie ik dat vertel ALTIJD werkt is slikken terwijl je goed druk zet op je middenrif. Een handig trucje hiervoor is zittend een paar slokken water drinken aan 'de verkeerde kant' van een glas, flink voorover gebogen dus. Ik kan de beweging inmiddels zonder hulpmiddel, en ben altijd razendsnel van de hik af.
Hik stoppen

Mijn oma zegt: denk aan een wit paard

Mijn oma zegt altijd: als je de hik heb moet je heel goed aan een wit paard denken!
Hik stoppen

Cola of fanta drinken met neus dicht

U neus dicht houden dan cola of fanta drinken (minstens 3 slokken) daarna diep in en uit ademen en dan is de hik weg

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Slikken zonder adem te halen

Bij mij werkt het altijd bij de hik. 3 keer slikken zonder adem te halen.
Hik stoppen

Druk op wenkbrauwen

Druk met je duim gedurende 15-30 seconden tussen je wenkbrauwen. Stevig duwen en de hik is na enkele seconde verdwenen! Heel raar, maar het werkt.

Hik stoppen

Adem inhouden en masseren

Bij hardnekkige hik: diepe hap lucht nemen en adem inhouden. Dan goed rechtop staan en precies in het kuiltje onder je ribben ( midden daar waar je maag zit) met de klok mee masseren. Langzaam uitademen en hik is weg. Succes!
Hik stoppen

Neem 7 slokken water

heb je de hik? geen probleem! neem 7 KLEINE slokjes water, (geen 6 of 8) en de hik zal over zijn!

Hik stoppen

Oren dicht doen en drinken

Drink een glas water met een rietje, terwijl je je oren dicht houdt. Of iemand anders moet je oren dicht houden, dan kun je zonder rietje drinken.
Hik stoppen

Vraag wat iemand gegeten heeft

Als iemand last heeft van de hik: Vraag aan degene die de hik heeft wat hij/zij gisteren gegeten heeft...en ja hoor de hik is over
Hik stoppen

Geconcentreerd denken

Wanneer je de hik hebt, denk dan geconcentreerd aan de volgende hik die gaat komen. Misschien volgen er nog 1 of 2, niet opgeven, daarna is het over. Door het geconcentreerd denken, ga je regelmatiger ademhalen, waardoor de hik zal verdwijnen! Klikt belachelijk, maar het werkt echt!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Prik drinken

Als je last van de hik hebt moet je iets met prik drinken zoals bv cola of sinas. Bij mij helpt het in ieder geval, want ik ben meteen van mijn hik af.
Hik stoppen

Ijsklontjes tegen neus

Vandaag had ik ontzettend de hik, de dame van de drogisterij kwam met 2 ijsklontjes aan, deze moest ik tegen beide kanten van mijn neus houden! Spontaan hield ik op met hikken. Je houdt er wel een koude neus aan over.
Hik stoppen

Buig voorover en drink

Neem een hele grote slok water en ga op beide voeten staan. De benen ietsjes uit elkaar en dan voorover buigen en langzaam, slokje voor slokje, voor slokje het water opdrinken. Kom langzaam weer rechtop en de hik is over. Zo niet? probeer het nog een keer en het lukt wel. Bij mij werkt het altijd!
Hik stoppen

Rustige plek zoeken en met je buik ademen

De eenvoudigste en de meest effectieve manier om er van af te komen is een rustige plek opzoeken, ga zitten of staan en gooi je hoofd in je nek en adem rustig in met je buik en je bent de hik kwijt voor je het weet.
Hik stoppen

Water drinken en olifant nadoen

Neem een glas water. Leg je linkerhand over je rechterarm, en drink met je rechterhand (zoals kinderen olifant spelen). De hik is meteen weg
Hik stoppen

Wat heb je gisteren gegeten?

Als iemand de hik heeft moet je vragen wat hij/zij gister gegeten heeft, voor ze antwoord gegeven hebben is de hik weg!
Hik stoppen

Klontje suiker en azijn

Een klontje suiker nemen en daar enkele druppels azijn op doen en opeten lekker en het helpt.
Hik stoppen

Werkt altijd - van arts geleerd!

Pak een glas water en doe het volgende:

1. Adem helemaal uit, tot je niet verder kunt. Houd dan je adem in! (Evt neus dichthouden)

2. Drink 3-5 slokken water, nog steeds zonder te ademen.

3. Adem dan RUSTIG in, zo langzaam mogelijk, laat hierbij je buik opbollen.

Werkt hier altijd perfect, ook bij mijn kinderen.

Hik stoppen

Water drinken met neus en oren dicht

Bij hik; met duimen oren en met de pinken de neusgaten dicht houden. Rustig een groot glas water leeg drinken. Wel de hulp van iemand anders voor nodig, maar bijzonder effectief. Nog nooit weten mislukken.
Hik stoppen

Verschillende tips

Hik? geen probleem ken verschillende soorten middeltjes! tip 1: hou uw adem 20 sec. in, tip 2: eens drinken kan helpen, tip 3: neem een lepeltje suiker, tip 4: los suiker op in water en dan uitdrinken, .... sommige helpen alvast bij mij toch.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Adem lang inhouden

Heel simpel, gewoon je adem inhouden tot het weg is. Als je niet meer kunt inhouden, dan gewoon nog een keer.
Hik stoppen

Yoghurt eten

Mijn vriendin neemt als ze de hik heeft yoghurt (koud!) en dit werkt binnen een aantal hapjes!
Hik stoppen

Gedachte veranderen

Alle tips die ik lees hebben te maken met je gedachten. Je concentreerd je eigenlijk op iets anders dan de hik en dan "vergeet"je de hik eigenlijk. Bij mij werkt een glas water achter mekaar op drinken altijd.
Hik stoppen

Citroensap nemen

Een lepeltje of klein slokje citroensap helpt vrijwel meteen tegen de hik.
Hik stoppen

Druk op je middenrif

15 tellen drukken op je middenrif. Dat ligt tussen je navel en je borstbeen in.
Hik stoppen

Water drinken met mes erin

Vul een glas met water en zet daarin een mes rechtop, hou het mes vast tussen wijs- en middelvinger en drink het glas leeg... resultaat? de hik is weg.
Hik stoppen

Azijn en suiker

Over de hik heb ik al verschillende adviezen gelezen. Die van mij, gekregen van een dokter in Mechelen, helpt echt. Ik kwam een keer bij hem met onze zoon die al twee dagen de hik had. Hij gaat zijn naar zijn prive afdeling en komt terug met suiker, azijn, een eetlepel en een theelepeltje. Op de eetlepel doet hij een theelepeltje suiker, verder vult hij de lepel met azijn. Mijn zoon moet dat innemen. Voordat hij het heeft doorgeslikt is de hik weg.
Hik stoppen

Laten schrikken werkt

Om iemand anders van de hik af te helpen, zeg tegen diegene dat je nog 100 euro van hem krijgt, dan gaat diegene zeggen nee hoor..en op dat moment ben je van de hik af...werkte bij mij wel.
Hik stoppen

Ondersteboven drinken

Heb je last van de hik? Dan moet U naar voor buigen en onderste boven drinken, het glas aan je bovenlip houden en een paar slokjes nemen. U zult zien het helpt echt.
Hik stoppen

Melk en beschuit

Zeker weten dit helpt 100 procent tegen de hik al dan niet zwaar. Neem een glas melk vol of halfvolle melk en daarbij droge beschuit en in 30 seconden is het probleem verholpen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Versje opzeggen

Zeg 20x snel(in een minuut) mogelijk. ik sprik sprouw ik geef jou ik geef de hik aan anderman die hem dan verdragen kan. Hik is eigenlijk een korte tijdelijke (niet schadelijke!)storing in je hersens. Door dat je hersenen bezig zijn met denken en draaien op volle toeren als je het versje zegt gaan ze de hik vergeten.
Hik stoppen

Stel een moeilijke vraag

De beste manier, zoals hieronder met de euro-truc, komt allemaal op hetzelfde neer, laat degene die de hik heeft nadenken, dus bijv. door een moelijke vraag te stellen, als je gaat nadenken 'vergeet'je te hikken en ben je ervan af ;p
Hik stoppen

Suiker eten

Als je last hebt van de hik neem dan een grote volle eetlepel met suiker.
Hik stoppen

Water drinken terwijl je buigt

Last van de hik? Drink een (half) glas water opkop leeg. Je moet hiervoor je bovenlip aan de andere kant van het glas plaatsen en dan voorover buigen. Het klinkt misschien vreemd, maar naar een paar slokken "slik" je de hik in! Werkt uitstekend.
Hik stoppen

Suiker en azijn eten

Gegarandeerd succes tegen de hik: een klontje suiker of een eetlepel fijne suiker drenken in huishoudazijn en dit opeten! Het idee van de smaak schrikt vast af, maar eens je dit hebt geprobeerd, probeer je geen andere truukjes meer.
Hik stoppen

Adem inhouden en slikken

U moet adem inouden en door slikken doe dit twee keer en weg hik........
Hik stoppen

Hik verhelpen met suiker en azijn

Neem wat suiker en azijn dan ben je er zo van af.
Hik stoppen

Hoofd voorover en drinken

Drink een glas water op de kop op. Dus hoofd voorover, mond aan de andere kant van het glas (niet de kant waar je normaal uit drinkt) en rustig vooroverbuigen en kleine slokjes nemen. Werkt altijd!!
Hik stoppen

Pindakaas tegen de hik

Als je de hik hebt neem dan een hapje pindakaas, niet te veel want zorg dat je het in 1 keer kan door slikken. de hik is hierna gelijk weg !
Hik stoppen

Suiker en citroen

Punt 1:Het lezen van tips van anderen is een leuke afleiding!!! Punt 2:Suiker-klontje besprenkelen met citroen druppels(lekker veel:),achter in de keel langzaam laten smelten,terwijl je dat doet adem inhouden en diep in de buik vasthouden zolang je kunt, vervolgens langzaam uitademen, eventueel procedure 2x doen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Gorgel met suikerwater

Wat bij mij helpt is: neem een glas met water doe er suiker in laat het oplossen gorgel dan en slik het binnen:-)
Hik stoppen

Slokjes water aan andere kant glas

Bij hik 7 slokjes water nemen van de andere kant/overkant van het glas. Dus over het glas heen buigen. Slokjes achter elkaar nemen, dus niet pauzeren. Is even oefenen maar helpt gegarandeerd.
Hik stoppen

Stappenplan tegen de hik

Hoe je van de hik afkomt in vier stappen: Stap 1: Neem een grote slok water maar slik hem nog niet door. Stap 2: Druk met je duimen je oren dicht en met twee andere willekeurige vingers je neus dicht, houd dit vol. Stap 3: Buig terwijl je je neus en oren dichtdrukt je hoofd en rug helemaal naar voren tot je als het waren ''Op zijn kop'' bent, in een bruggetje of in een handstand kan ook. Stap 4: Slik het water terwijl je zo staat met je oren en neus dicht op. Klaar! Bij mij werkt het echt altijd, en als het een keer niet lukt, lukt het de volgende keer wel.
Hik stoppen

Oorstokjes en dopjes in je neus

In elk oor een oorstokje steken of dopjes je neus dichthouden en water drinken hik is ineens weg Als er niemand bij u is kan die ook gewoon u oren dichthouden
Tip van een verpleegster 🥰

Hik stoppen

hik stoppen met ketchup

doe ketchup op je neus en draai 162598473 rondjes en dan stopt het hikken ! ECHT WAAR !

Hik stoppen

hik stoppen

Als je de hik hebt, moet je 30 secondes je adem inhalen helpt bij mij altijd!

Hik stoppen

Stop de hik met dit

na een onderzoekje bij ons blijkt: 

klaarkomen helpt tegen de hik!

Hik stoppen

Haal 3 keer adem

Adem maximaal 3 keer in (via je neus) zonder tussendoor uit te ademen. Houd daarna je adem 15 tot 30 seconden in en adem dan langzaam uit (via je mond). Werkt altijd!

Hik stoppen

Suiker in je mond laten smelten

Neem een hapje suiker, laat het langzaam in je mond smelten en je bent zo van je hik af.
Hik stoppen

Citroen eten

Eet een paar hapjes van een citroen en je bent direct van je hik af.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Vingers in je oren terwijl je drinkt

Als u de hik heeft, dan neemt u een slok water (nog niet doorslikken!) u doet uw vingers in uw oren en doet uw hoofd zo ver mogelijk achterover en dan slikt u het water door (gaat wat moeilijk misschien, maar u bent op zeker van uw hik af).
Hik stoppen

Hik spik sprauw ik geef de hik aan jou

Zeven maal achterelkaar; hik spik sprauw ik geef de hik aan jou, ik geef de hik aan anderman die het zeker krijgen kan.
Hik stoppen

Theelepeltje suiker nemen

Hik verdwijnt als men een theelepeltje suiker neemt.
Hik stoppen

Op zijn kop drinken

Vul een glas tot helemaal aan de rand met water. Ga op een stoel zitten. Buig voorover, zet Uw mond aan bovenste rand van het glas (ipv aan de onderste) en drink 5 slokjes water.
Hik stoppen

Laat pindkaas in je mond smelten

Neem een theelepeltje pindakaas en laat deze langzaam in je mond wegsmelten, de pindakaas natuurlijk, niet het lepeltje. Succes ermee.
Hik stoppen

Diep nadenken

Als je de hik heb, denk dan bijv. aan wat je gegeten hebt, of ga ergens heel diep over nadenken, en je hik is...weg.
Hik stoppen

Grote hap lucht nemen

Hik is gewoon kramp van de middenrifspier. Azijn slikken (al dan niet met suiker) is slecht voor de maag, maar wel effectief. Voorkomen dat de spier even niet kan samentrekken door een grote hap lucht te nemen en die tegen de spier aan te laten drukken gedurende enige tijd (zolang je kunt volhouden)en langzaam uitblazen is ook effectief.
Hik stoppen

Laten schrikken

Tegen hikken werkt altijd!! Beloof de hikker 5 euro of iets anders wat hij of zij graag zou willen hebben onder de voorwaarde dat zij nog een keer hikt. Op een of andere manier schrikt men dat het hikken direct stopt. Het werkt niet als je niet geloofwaardig overkomt, dus na jaren gebruik wordt het op dezelfde personen moeilijk.
Hik stoppen

Pindakaas eten

De hik? Neem een beetje pindakaas en de hik is zo weer weg.
Hik stoppen

Tien kleine slokjes drinken

Bij de hik kunt u het beste 10 kleine slokjes water drinken met je hoofd beetje naar beneden gebogen. U zult het zien,werkt echt!hik verdwijnt meteen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Stukje chocolade

Tegen hikken: Eet een (klein) stukje chocola, je bent er vrijwel meteen van af! (er zit een bepaalde stof in die het doet ophouden)
Hik stoppen

Aan iets anders denken

De hik is een spatische reactie van de middenrifspier. Deze is geirriteerd. De irritatie kan allang weg zijn, maar toch reageert de spier er nog op. Het enige wat je hoeft te doen, en waar al deze truukjes van op je kop staan en suiker eten op slaan, is aan iets anders te denken.
Hik stoppen

Lekker zoenen

Tegen de hik: Gewoon met je vriend/vriendin zoenen! het werkt :)
Hik stoppen

Zilverui nemen

Tegen de hik, een zilveruitje nemen en het is weg!!!
Hik stoppen

Denk aan een wit paard

Heb je de hik? 30 seconden aan een WIT PAARD denken. Valt niet mee maar de hik is weg.
Hik stoppen

Water met koffie drinken

Je vult een glas met water, je doet er een koffielepel in en drinkt het met de lepel erin leeg. Werkt altijd.
Hik stoppen

Blazen in een zakje

Als je niet "een beetje de hik" hebt, maar echt hardnekkig, helpen de meeste goedbedoelde tips niet (weet ik uit eigen ervaring). Wat bij mij wel helpt is het blazen in een plastic (of papieren) zak. Goed voor de mond en de neus houden en in- en uitademen maar. Toegegeven, je krijgt het benauwd maar de hik is weg! Succes gewenst.
Hik stoppen

Zilverui eten bij de hik

Heeft u de hik? Probeer eens een paar zilveruitjes te eten. Ik doe dit al jaren en het helpt echt!
Hik stoppen

Langzaam uit ademen

De hik is eigenlijk niets anders dan een overschot aan zuurstof in de aders. Het enige wat u hoeft te doen om ervanaf te komen is door heel langzaam uit te ademen en ook langzaam niet al te diep weer inademen. Weg hik!
Hik stoppen

Water met suiker drinken

De hik? Neem een glas water doe er een snufje suiker in en wacht tot de suiker is opgelost. Neem een slok en gorgel ermee en slik het door. Doe dit tot het op is.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Slikken zonder te ademen

Heb je de hik? hou je adem in en slik 3x achter elkaar (adem inhouwend)bij mij helpt het echt altijd.
Hik stoppen

Adem 15 seconde inhouden

Adem inhouden en 15 seconden tellen en je bent klaar. Bij mij helpt het echt
Hik stoppen

Water drinken met theedoek

Glas water vullen. Theedoek erover en drinken maar...hik verdwijnt gegarandeerd!
Hik stoppen

Vinger in je keel steken

Steek uw vinger in uw keel en probeer over te geven maar laat het niet gebeuren hierdoor ontspant de middenrif spier weer.
Hik stoppen

Water drinken helpt tegen de hik

Water is het middel dat goed werkt tegen de hik. Giet een normaal glas vol water. Neem kleine slokjes snel achter elkaar tot het hele glas leeg is. Misschien een beetje rot maar de hik zal over gaan!
Hik stoppen

Versje tegen de hik

Ik heb dit van mijn juffrouw geleerd. zeg een paar keer achterelkaar: Ik heb de hik ik heb de snik ik heb hem nu ik heb hem dan,ik geef m aan een anderman die hem wel verdragen kan
Hik stoppen

Neem al deze tips door!

Lees alle tips over de hik op deze site. Toen ik klaar was met lezen was mijn hik verdwenen.
Hik stoppen

Tips lezen op deze site

Of de tips op deze site werken weet ik niet, maar nadat ik er een aantal van had doorgelezen was ik van de hik af :)
Hik stoppen

Veertig slokjes nemen

Neem een glas water en drink dit in 40 hele kleine slokjes zonder pauze leeg. Weg is de hik!!
Hik stoppen

Je hik inslikken

Gewoon adem inhouden als je net een keer zo'n hik had en daarna een glas water rustig drinken zodat het net lijkt alsof je je hik inslikt.. Helpt bij mij ALTIJD!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Aan een wit paard denken

Heb je ook wel eens last van de hik? Denk dan zo goed mogelijk aan een wit paard. Je hikt niet één keer meer! Werkt echt!
Hik stoppen

Ondersteboven water drinken

Wat heel goed helpt tegen de hik is ondersteboven drinken. Ga met je hoofd tussen je benen staat, pak een glas water en zet hem aan je bovenlip. Drink het glas leeg en weg is de hik! Pas wel op dat je niet duizelig wordt!
Hik stoppen

Tips tegen de hik

Als je de hik hebt kan je 3 dingen doen: 1. water drinken, niet te snel of te langzaam gewoon drinken. 2. Iemand moet je laten schrikken 3. iemand moet achter je staan en 'alles' naar boven duwen. ( als iemand stikt doe je dat ook) De hik word veroorzaakt door de middenrif die je niet meer onder controle hebt.
Hik stoppen

Moeilijke vragen stellen

Als iemand de hik heeft moet je vragen wat hij/zij de vorige avond heeft gegeten. Als het dan nog niet over is dan moet degene zich herinneren wat hij/zij de dag daarvoor heeft gegeten. Negen van de tien keer werkt het. Weet niet waarom...
Hik stoppen

Diep gapen

De beste tip voor hikken is diep gapen...doe dat en je hik is weg...niks geen huis houd middeltjes gebruiken gewoon gapen...dan kun je dat overal doen ook op je werk...
Hik stoppen

Gewoon adem inhouden

Gewoon je adem inhouden zolang je kunt en de hik is weg.
Hik stoppen

Hoofd achterover doen

Ik had al meer dan 24 uur een contstante hik, niets hielp totdat ik halfliggend op de bank, mijn hoofd volledig achterover deed, rustig ademde en weg was de hik!
Hik stoppen

Ondersteboven drinken of citroen op tong

Als je de hik hebt moet je onderste boven drinken.....hik meteen weg of wat citroen op de tong, helpt ook.
Hik stoppen

Liter limonade drinken

Ik lees hier heel veel over kleine slokjes water drinken, normaal met je hoofd achterover voorover etc. wat bij mij ook wel helpt is een limonade fles vullen tot ongeveer een liter in de fles zit en die in één keer leeg drinken. je moet het wel kunnen maar helpt wel.
Hik stoppen

Suiker laten smelten onder de tong

Heeft u de hik, neem dan een schepje suiker onder de tong en laat dit geleidelijk smelten. Weg is de hik!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Hik verhelpen met pindakaas

Een telepel pindakaas helpt uitstekend tegen de hik. De kinderen vragen uit zichzelf al om een schepje pindakaas als ze weer last hebben van de hik, en het helpt direct!
Hik stoppen

Half glas water drinken op deze manier

Drink een half glas water en gebruik daarvoor het drinkrandje dat bij je wijsvinger zit (dus niet bij je duim).Om dit te kunnen doen moet je flink vooroverbuigen en het glas van je af kantelen. Blijf gebogen staan bij het drinken en slikken. Weg is de hik!
Hik stoppen

Water drinken door rietje

Drink rustig een glas water leeg door een rietje, terwijl je met je pinken zacht in je oren drukt.
Hik stoppen

Neus dichtknijpen en glas leeg drinken

Neus dichtknijpen en dan glas water leegdrinken.
Hik stoppen

Adem inhouden voor 20 seconden

Hou 20 sec. je adem in.
Hik stoppen

Hik stoppen door te gaan liggen

Even gaan liggen. Dan voel je direct dat het weg trekt.
Hik stoppen

Stop de hik door water te drinken

Neem een glas water, draai je hoofd om, en slik dan door.
Hik stoppen

De hik? Water omgekeerd op te drinken

Heb je last van de hik die maar niet weg wil gaan? Neem een slokje water, maar slik het nog niet in, buig dan je hoofd naar beneden en slik het water dus omgekeerd door. Je hik is gegarandeerd weg!
Hik stoppen

Water drinken met oren dicht

Laat degene die de hik heeft,zijnn vingers in zijnn oren houden,terwijl een ander hem/haar en glas water in 1 keer leeg laat drinken.Weg is de hik!
Hik stoppen

Stel een lastige vraag tegen de hik

Om iemand anders van de hik af te helpen vraag ze wat lastigs zoals "wat heb je gisteren gegeten?" en ga zo door tot de hik weg is (vaak is dit al na 2 a 3 vragen) andersom werkt het ook maar dan moet je het iemand anders vragen of ze je wat vragen. maar vaak rustig ademen en diep nadenken werkt al voldoende. hoef je ook geen rare fratsen uit te halen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Trek aan je tong om de hik te verhelpen

Trek ongeveer 10 tot 15 seconden aan je tong, en de hik is gelijk weg!
Hik stoppen

Tien kleine slokken water nemen

Je moet 10 kleine slokjes water op dinken.
Hik stoppen

Suiker smelten in je mond

Als je met de hik zit en je wilt er van geraken moet je een klontje suiker nemen en het in je mond laten smelten of een andere mogelijkheid is een glas water nemen voorover buigen en ondersteboven drinken klink ingewikkeld maar het helpt echt.
Hik stoppen

Pindakaas verhelpt de hik

Neem een grote lepel met pindakaas en slik die door je hik is dan al sneeuw voor de zon verdwenen.
Hik stoppen

Pindakaas helpt goed tegen de hik

Lepeltje pindakaas in je mond smelten. je bent er gelijk van af.
Hik stoppen

Neus dicht en water drinken

Neus dichtknijpen en dan een glas drinken leegdrinken.
Hik stoppen

Azijn stopt de hik

Ik heb heel vaak de hik, erg vervelend. Ik heb al heel veel van de tips in deze rubriek geprobeerd maar het enige wat bij mij altijd werkt is een klein slokje azijn, eventueel verdund met water.
Hik stoppen

Praten verhelpt de hik

Als je de hik hebt veel achtereen doorpraten, werkt vrij snel.
Hik stoppen

Hik? Drink water en oren dicht houden

Last van de hik? Laat iemand uw oren dicht houden en drink ongeveer tien seconden water o.i.d. U zult zien dat u van de hik af bent!
Hik stoppen

Stop de hik met water

Neem 7 sloken water achter elkaar en de hik gaat weg (onder het drinken geen adem halen).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Neus dicht en drinken maar!

Ow ow heeft u de hik? Dat is niet zo mooi, pak gauw een glas water en knijp je neus dicht terwijl je die opdrinkt. Werkt ALTIJD!!
Hik stoppen

Een houding om de hik te voorkomen

Als je de hik hebt, ga dan op een stoel zitten. je benen moeten een hoek van 90 graden zijn met je romp. Leun nu met je ellebogen op het randje van je knieën. Adem rustig en regelmatig door je neus. blijf zo 30 seconden zitten en sta rustig op.
Hik stoppen

Hik verhelpen door je adem in te houden

Als je de hik hebt moet je je adem zolang mogelijk inhouden en naar 1 punt blijven staren.
Hik stoppen

Zeven slokjes water

Neem 7 kleine slokjes water achter elkaar aan en u bent van de hik af.
Hik stoppen

Flinke hap pindakaas

Een flinke hap pindakaas doorslikken! Hup, van de hik af!
Hik stoppen

Armen wijd en drinken

Rechtop gaan staan. In je ene hand een glas water. Andere vrije hand strek je horizontaal naar de zijkant. Nu je glas water leeg drinken en weg is de hik. Helpt bij mij altijd.
Hik stoppen

Versje van Oma

Mijn oma zei vroeger altijd dat ik een versje moest opzeggen. Hik stik stouw, ik geef de hik aan jouw, ik geef de hik aan een anderman die de hik verdragen kan. Zij zei dat na het versje de hik weg was. Dit is slechts een manier om de tijd dat je de hik hebt te besteden en ergens anders aan te denken. Ik heb ooit van een leraar geleerd om 5 keer te slikken zonder adem te halen. Dit lijkt onmogenlijk maar je moet van te voren gewoon een beetje speeksel verzamelen in je mond en dat lukt het. Dit werkt echt altijd!!
Hik stoppen

Wattenstaafje in je gehemelte

Probeer met je vinger of wattenstaafje zachtjes boven je boven gebit te wrijven net in de holte naar je gehemelte. Na een paar seconden gaat de hik weg.succes. gr. Bertus E..
Hik stoppen

Oma weet wel raad

Lees de tips op de pagina van omaweetraad. Hier door is mijn hik weg gegaan.
Hik stoppen

Mond vullen met water

Bij de hik uw mond vullen met water, maar NIET doorslikken! dan houdt u het water minstens 20 seconden in uw mond met uw hoofd een klein beetje achterover. Na 20 sec in 1 keer doorslikken. Als het niet direct helpt is nog 1 keer herhalen genoeg.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Onderste boven drinken

Vul een beker met water. Zet je mond aan de verste kant van de beker. Buig naar voren en zorg dat er water je mond in stroomt. Dit heet ondersteboven water drinken.
Hik stoppen

Drinken met je oren dicht

Als je de hik moet je een beker pakken en een rietje dan moet je je pinken in je oren stoppen en drinken, daarna heb je de hik niet meer.
Hik stoppen

Buikspieren aanspannen

Zojuist geprobeerd en het was meteen over; span je buikspieren aan en leg vooral de focus op het bovenste gedeelte (thv je maag). Slik dan een aantal keer of neem een slok drinken, terwijl je je bovenste buikspieren dus aangespannen houdt. Nog voordat ik mijn spieren ontspande was het al weg en het is een stuk simpeler dan acrobatisch een glas leegdrinken.
Hik stoppen

Moeilijke vragen beantwoorden

Vraag aan iemand of zij/hij vragen wilt stelen waarbij je heel goed bij moet nadenken, je bent zo van de hik af.
Hik stoppen

Ribben masseren

Adem inhouden, stukje tussen ribben in het midden van de buik masseren en de hik is zo weer over ;)
Hik stoppen

Iemand boos laten worden

Als iemand anders de hik heeft moet je diegene boos laten worden dan is het zo verholpen!
Hik stoppen

Eetlepel pindakaas tegen de hik

Bij de hik eten wij hier een flinke lepel pindakaas. De hik is dan meteen weg!
Hik stoppen

Zing een liedje

ZINGEN! Het helpt echt meteen.

Hik stoppen

Suiker en azijn

Dessertlepel vullen met theelepel suiker, dan de lepel verder vullen met azijn.
Dan de inhoud in één keer doorslikken en de hik is over.
Ik vond het de eerste keer niet zo lekker, maar dat was de volgende keer al een stuk minder.

Hik stoppen

Twee grote slokken nemen

Hier is mijn tip!
- Pak een glas water en neem daar een grote slok uit.
- Hou dan je adem in tot je niet meer kan.
- Drink nog een grote slok.
Einde! Ik hoop dat het voor je werkte.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Denk aan een wit paard

Rustig inademen, en daarna weer uitademen. Als dat niet werkt denken aan een wit paard. Helpt bij mij altijd.
Hik stoppen

Vinger ver in de keel steken

Wat bij mij helpt is de vinger zo ver als mogelijk is in de keel te steken en tegen de huig aan tikken. Zodat ik ga kokhalzen. Er moet natuurlijk niks naar buiten komen.
Hik stoppen

Op je buik liggen en water nemen

Op je buik gaan liggen en 1-2 slokken water drinken (met je hooft naar de grond gericht).
Hik stoppen

Snel drinken en liedje zingen

Drink twee glazen water snel achter elkaar, en zing na je laatste slok direct volmondig een liedje! Als je geen inspiratie hebt; denk aan liedjes van vroeger zoals “zie ginds komt de stoomboot” en denk tijdens het zingen aan wat je de afgelopen drie avonden hebt ontbeten. Adios hik!!

Als je hik heel hardnekkig is, en het hierna alsnog de kop op blijft steken, ga dan zitten, en met je hoofd omlaag tussen je knieën hangen, waarbij je met je duim op je gehemelte duwt. Hou je adem in. En denk aan het eerste cadeautje wat je in jouw geheugen hebt gehad, hoe je je daarbij voelde en of je deze nog ergens hebt liggen. Het klinkt heel raar allemaal, maar als een frequente hikker kan ik beamen dat dit werkt!

Hik stoppen

Middenrif oprekken

Ga met je rug tegen een muur staan. Doe beide armen wijd, tegen de muur. Terwijl je armen op die plek blijven, draai je de rest van je lichaam zoveel mogelijk. Eerst naar de ene kant, dan naar de andere kant. Concentreer je goed op wat je doet (dat is de van veel tips: de concentratie op het andere, maakt dat de hik verdwijnt).
Hik stoppen

Gorgelen met koud water

Een paar keer gorgelen met een goede slok koud water!
Hik stoppen

Hap pindakaas bij de hik

1 hap pindakaas en de hik is bij mij altijd weg
Hik stoppen

Hik stoppen

Met een mes in de zak met zout, ongeveer 2 a 3 min. wachten en de hik is weg. Heeft bij mij en familie altijd heel erg geholpen
Hik stoppen

Suiker

Laat een lepeltje suiker smelten op je tong en de hik verdwijnt!

Hik stoppen

Laat je schrikken

vraag aan iemand anders of die je laat schikken doe dat op een moment dat jij het niet door hebt.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hik stoppen

Wrijven op de borst

Wrijf rustig met je platte hand op en neer op de borst tot halverwege je buik (op en neer, eventjes doen) en je hik is weg 

Hik stoppen

Hik 100% laten stoppen

Span je buikspieren goed aan en het verdwijnt!

Hik stoppen

Hij weghalen

Ga een glas vullen met water en doe er een theedoek op en drink door de theedoek heen.

Is het jou gelukt om via bovenstaande tips van de hik af te komen? Laat dan een reactie achter onder desbetreffende tip!